51

2.4K 74 0
                                    

O dva roky později

Když člověk doopravdy chce, dokáže vše, co si umane. Nejde o to, jak vysoké si stanoví cíle, musí pouze chtít. Ať už jde o přestěhování se na jiný kontinent, změna povolání, zahrát si v seriálu hlavní roli, cestovat nebo najít lásku svého života, vše je možné.

Za poslední dva roky se toho stalo opravdu požehnaně. Kdybych měla vše spočítat na prstech, ani by mi nestačili. Při velkém shledání s Dylanem se svět začal točit tisíckrát rychleji. 

Během půl roku jsme otevřeli školu s oficiálním názvem O'Brienova škola pro nadané žáky. Shodli jsme se na tom, že si po svatbě vezmu jeho příjmení, a tak škola bude doopravdy naše. I když jsme se svatbou čekali, škola se rozjela na plné obrátky a stala se jednou z nejvyhledávanějších v republice.

Určitě si vzpomínáte na mou první roli v seriálu Sunnydale. Ano, tento seriál na HBO nakonec zrušili a to jen kvůli toho, že jsem natáčení posunula rovnou o několik měsíců. Dobrou zprávou je, že se seriálu ujal Netflix a hned po premiéře se stal trhákem. Ze dne na den se stala z Adrianny Malerové stejná hvězda jako je její snoubenec Dylan, takže žádné rozdíly se už nekonaly. A já měla hned o trochu lepší pocit v duši.

Běž se někam pást, Kayo Scodelario!

Po tom, co se otevřela škola, přestěhovala jsem se s Dylanem na trvalo do LA. V Malibu jsme si pořídili dům a žijeme si šťastně. 

Společně jsme procestovali snad celý svět. Podívali se do Afriky, Mexika, navštívili každé, Evropské město a hned několikrát se stavili v Římě. Ano, vždycky to město budeme natolik milovat, že se do něj budeme vracet i několikrát za rok. A od teď to je i místem, kde jsme počali naše budoucí dítě.

O tom, že jsem v jináči, jsem se dozvěděla pár dnů zpátky, ale pořád nebyla ta vhodná doba vše Dylanovi vyklopit. Najednou se toho tolik seběhlo, že prostě nebyl čas. 

Podle pana doktora Gregoryho jsem už v pátém týdnu těhotenství, což mi nasvědčovalo naši šílené noci v Římě.

Otomhle mém "malém" tajemství ví jen dva lidé na světě a to moje máma a nejlepší kamarád Colton, bez kterého si nedokážu představit život. Nebýt ho, neexistuji už ani já. 

Před půl rokem si vzal svou lásku Jeffa, a tak i oni jsou právoplatně svoji. Registrované partnerství je prostě v módě a svatba ve Vegas byl úplný úlet. Na ten večer nikdy nezapomenu. Do dneška mám z toho chlastu Kopřivku.

Nicméně, nejspíš bych se měla dostat k tomu podstatnému. 

Zvony zvoní a já se dívám na sebe do zrcadla a nevidím už tu nezkušenou holku, která se snažila utíkat. Vidím zralou ženu, která se chystá udělat velký krok v životě v před. Bílé šaty až na zem poseté stříbrnými kamínky, vlasy načesané do mohutné hřívy a lehký makeup. Do finále chybí jen jedna věc.


,,Moment, už se to nese!" Křičí máma od dveří, zatímco Colton s Lyss si mě prohlížejí.

,,Jsi ta nejkrásnější nevěsta," chlácholí mne Colton, ,,kdybych byl na holky, určitě si vezmu tebe."

,,Co to slyším?" V kráčí do pokoje Jeff, který vyzdobil celý Four Seasons květinami. Je to tady jako v pohádce.

Dlouho jsme vybírali místo na svatbu. Oba máme spousty přátel a rodinu. Tenhle den měl být výjimečný, a proto tohle výjimečné místo jako z pohádky.

Colton se přitulí ke svému manželovi a uštědří mu jednu velkou pusu. ,,Ale nic, jen tady tak žertuju."

Pohled na ně dva mi vždycky dodává sílu. I když ti měli těžké, zvládli se přenést přes všechno. Colton musel odříct hodně Top modelkám, ale stálo to za to. Šel za svou láskou a je šťastný. Doopravdy šťastný.

,,No tak, musíme se už konečně připravit, obřad začne za pár minut," otočí mě máma k sobě čelem vzad a do korzetu proplete bílou stuhu, která má nakonci jemnou kapičku. Ano, tuhle stuhu udělala speciálně jen pro mne, aby do ní schovala kousek cukru. Podle tradice nám má zajistit sladký a hojný život.

Když už jsme u těch tradic, přistoupí ke mně i Lyss, aby mi dala do vínku něco modrého. ,,Natáhni nohu, zlato."

,,Co?" Zasměju se pobaveně.

,,Natáhni nohu!" Dá mi příkazem, když se pomalu sklání k zemi. Z malé růžové kabelky vytáhne modrý podvazek. ,,Něco modrého přeci nemůže chybět, aspoň se má Dylan večer na co kouknout."

,,Jsi ujetá," chytím se za bradu a natáhnu nohu jak poroučí. Máma mě musí podepřít, protože stát na jedné noze v lodičkách se asi nikdy nenaučím. Po pár jemných dotycích od Lyss mám i já svůj svatební podvazek.

Když už si myslím, že všechno je jak má a já se konečně mohu vydat na svou další životní cestu, postaví se přede mne paní O'Brienová, která po celou dobu mlčky seděla na pohovce se starší sestrou Dylana. Lehce mne chytí za obě dvě ruce a položí si je k srdci. ,,Na tento den jsem čekala snad od chvíle, kdy ten můj malý rošťák začal mluvit. Ani si neumíš představit jak jsem šťastná, jak celá naše rodina je šťastná za to, že si našel tebe. Vím, že to není nic moc," utře si slzu pod okem, samotnou mě to dojímá a Julia, Dylanova starší sestra, ji podává řetízek, na kterém je perla, ,, otoč se zlato."

Jakmile se otočím, kolem krku mi řetízek rázem připne. ,,Je to rodinný klenot, který se dědí po generace v mužské linií, vždy jej dostává nevěsta. Dávám ti tedy něco starého a zároveň darovaného."

,,To si nemůžu vzít," chytnu jej do pravé ruky a otočím se ke své budoucí tchýni, ,,je opravdu moc nádherný."

,,Ale ano, musíš si ho vzít. Tradice je tradice," mrkne na mne Julia a uchopí svou mámu za ramena. Celá se roztřásla a já jen doufám, že je to štěstím.

Z velmi dojemné chvilky nás vytrhne otevření dveří. Jen doufám, že to není Dylan, protože by to všechno modlí zkazit. Přeci se ví, že vidět nevěstu před obřadem nese smůlu.

Do pokoje vejde můj otec s Lukášem, který po těch letech tak vyrostl, že za chvíli přeroste i tátu.  Oba dva mají na sobě stejný smoking a vypadají rozkošně.

,,Můžeme jít?" Zeptá se táta a natáhne ke mne svou dlaň.

Zhluboka se nadechnu a podívám se na lidí okolo sebe. Moje i Dylana máma pláčou. Colton se objímá s Jeffem a Lyss společně s Julií mě pozorují z povzdálí. ,, Můžeme," vydechnutí a vydávám se vstříc své budoucnosti.


Rande s hvězdou [Dylan O'Brien]Kde žijí příběhy. Začni objevovat