Interviu cu Aimee Pryor

144 13 0
                                    

AimeePryor

1. Spune-mi ceva despre tine.

— Numele meu este Andreea, dar mi se spune Ada, iar pe wattpad sunt cunoscuta drept Aimee Pryor. A și P din username-ul și numele de autor vin de la numele meu real ce-i drept. Sunt pe wattpad de mai bine de 6 ani, curând o sa fac 7 ani pe aceasta platforma, iar de aproape 6 ani ma ocup și cu scrisul.
De câteva luni sunt și ambasador pe engagement. Ah, da, am 18 ani și sunt zodia sagetator. :))))

2. Pe parcursul viitorului, ai vrea să-ți continui pasiunea de a scrie?

— Da, aș vrea să public la un moment dat, dar nu sunt sigură la ce editură și deocamdată nu este acesta planul meu principal. Dar da, în viitor o să continui cu această pasiune și când o să dispun de mai multe bunuri financiare personale o sa public.

3. În afară de scris, ce altceva mai faci?

Anul viitor doresc să dau la medicină, căci din păcate nu am reușit să intru anul acesta, iar timpul mi-l ocup învățând în mare parte. Dar fiind vara, am și alte hobby-uri, citesc, mai urmăresc seriale ca orice om normal, câteodată lucrez la diferite proiecte viitoare, ies afară cu prietenii, mă bucur de timpul liber din plin.

4. Care este prima ta carte postata?

Love story se numea, a fost un mare clișeu, dar a avut mult succes în acea perioada. Totuși, acum este in ciorne și așteaptă o editare la sânge.

5. Cum ai descoperit platforma portocalie? Ce te-a făcut sa scrii?

— O prietena de a mea a dat din întâmplare peste cartea After scrisă de AnnaTodd, în acea perioada nici aceasta carte nu era atât de populară și cunoscuta in întreaga lume. Mi-a citit și mie puțin din ea, apoi am căutat-o și am început sa o citesc și eu, luni mai târziu am decis sa-mi fac și eu cont și sa scriu.

6. Alege din a zbura sau a fi invizibila. De ce?

A fi invizibilă, dar nu știu de ce, mi se pare mai interesant. Cred că as urmări oamenii din umbra pentru a vedea ce părere au despre mine când eu nu sunt de față.

7. Ți-ai dorii să dai timpul înapoi din cauza unor lucruri pe care le-ai făcut, iar după, să regreți? Dacă da, de ce?

— Nu am regrete, sunt destul de conștientă de faptul ca tot ceea ce am făcut pana in acest moment in viața m-a adus unde sunt acum și m-a făcut sa devin cine sunt acum. Da, câteodată mă mai gândesc ca poate era mai bine sa nu cunosc anumiți oameni sau ca ar fi fost mai bine pentru mine sa nu trec prin anumite experiențe, dar ajung repede la concluzia ca totul a fost menit pentru a ajunge acum in momentul prezent și ca nu regret absolut nimic.

In concluzie, nu, nu îmi doresc să mă întorc pentru nici măcar o secunda in trecut și cu siguranța nu îmi doresc sa schimb ceva. Experiențele mele mă fac omul care sunt astăzi și mă fac specială și diferită în felul meu.

8. Atunci când îți creezi un personaj, după ce criterii te ghidezi?

Nu mă ghidez neapărat după anumite criterii, mă ghidez mai mult după oameni pe care i-am întâlnit in viața mea de zi cu zi, Tocmai din acest motiv țin foarte mult la fiecare personaj al meu in parte, toate sunt create pentru a semăna cu oamenii importanți din viața mea de zi cu zi.

9. Te-ai gândit vreodată să renunți la aceasta aplicație?

— Nu.

10. Ce ți se pare cel mai greu in a scrie o carte? De ce?

— Începutul, mereu mi se pare greu sa încep. Caut un început perfect care sa atragă încă de la primele cuvinte așternute, iar asta îmi ia cel mai mult timp. Mereu am toată ideea creionata in cap, de la început până la final, dar sa încep sa scriu e greu.

11. Ce sentiment nutrește in tine când observi că cineva îți votează/comentează cartea?

— Mă bucur pentru că îmi este munca apreciată. Și pe aceasta cale le mulțumesc tuturor celor care mă susțin prin voturi și comentarii și mesaje private.

12. Ai cărți preferate? Ni le poți înșira?

Pull the trigger este cartea mea preferata de pe wattpad. El Diablo, fugind de destin, otrava din vene sunt alte câteva cărți pe care le citesc cu drag.

Cât despre cărți in format fizic... ei bine cred a mea trilogie preferata se numește Eve și este fantezie, ador și seria Cartea pierduta a vrăjitoarelor, dar și seria Instrumente mortale.

Pe wattpad tind sa citesc mai multe cărți romantice, dar in viața de zi cu zi sunt mai atrasa de categoria fantezie.

13. Ai încredere în ceea ce scrii sau ești mai modestă?

— Am încredere în ceea ce scriu.

14. Îți place sa te regăsești in cărți și sa înveți din ele, sau doar citești să treacă timpul?

— Citesc din pasiune, citesc pentru că îmi place. Nu consider că avem într-adevăr ceva de învățat din cărți, dar depinde de cărți, totuși îmi place sa evadez din când in când intr-o alta lume, iar cărțile ajută.

15. Și pentru final, ce sfaturi le dai noilor scriitori?

— Sa scrie din plăcere, asta in primul rând. Consider că pasiunea este cea care te îndeamnă sa te apuci de scris și sa așterni pe hârtie o idee, iar pasiunea aceasta nu ar trebui sa se piardă vreodată.

Iar in al doilea rând, ii sfătuiesc sa scrie pentru ei înșiși, sa scrie ceea ce le place și cum le place. Cunosc multe persoane care schimba acțiunea cărții lor pentru alte persoane nu au fost de acord cu modul in care acțiunea se desfășură sau cu distribuția aleasa, iar asta mi se pare o prostie. Nu trebuie sa scrii pentru voturi sau aprecieri, acestea vin pe parcurs, trebuie sa scrii pentru tine și sa te mulțumești pe tine înainte sa mulțumești pe oricine altcineva.

— Mulțumesc mult pentru timpul acordat, mi-a făcut plăcere! Îți doresc multă inspirație sa ai, si mult succes pe viitor!

— Mulțumesc și eu!

~Andra

InterviuriUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum