12

37 4 1
                                    

Časť druhá

Musel ísť k hlavnému zdroju. To sa mu ale nechcelo. Avšak spomenul si na animatronicov.

No a tak šiel radšej k hlavnému zdroju. Zobral zo stola baterku a pobral sa do temných chodieb pizzerie. Každým krokom cítil viac a viac, ako ho niekto sleduje. Po niekoľkých metroch ten nápor nezvládol. Akurát sa nachádzal pri Párt&Servis. Vošiel tam a zobral bezpečnostnú sekeru. Pomaly sa pobral ďalej. Cítil, ako sa k nemu niečo približuje. Rozohnal sa sekerou a tá narazila a zarezala sa do niečoho pevného. Otočil sa. Sekera bola zaseknutá v hrudi fialového animatronica. Sekeru vytiahol a zrazil animatronica k zemi. Ten sa ale bránil. Vincentovi stihol poškriabať hruď. Avšak Vincent mu vracal rany, až z animatronica ostal len mŕtvy kostým so skeletonom. Nezaobišlo sa to ale bez hlasného zvuku. Na tento zvuk zareagoval Foxy. Ten však skončil rovnako ako Bonnie. Nasledovne aj Chica a Freddy. Vincent sa rýchlym tempom vybral ďalej. Bol už pri hlavnom zdroji, keď započul divný zvuk. Poobzeral sa všetkými smermi, ale nikde nikoho. Netušil však, že je to len, aby ho zmiatli. Goldie ho sledoval. Wolfie sa medzitým pokúšala nájsť ostatných, avšak keď ich našla, vzburil sa v nej obrovský hnev. Vracala sa k hlavnému zdroju, aby zlú správu povedala Goldiemu. Povedala mu to a spolu ho sledovali. Vincent vôbec nechápal, čo sa stalo, keď sú tam také poskrúcané obvody. Zrazu však započul vrčanie. Otočil sa a zbadal dva páry svietiacich očí. Pevnejšie chytil sekeru a rozohnal sa. Sekera však preletela prázdnotou. Animatronici sa uhýbali. Rozohnal sa znovu. Zase nič. Rýchlo opravil obvody a rozbehol sa naspäť do strážnickej miestnosti. Tesne pred miestnosťou ho ale zastavil Goldie.
Hodil Vincenta o stenu, čím mu vybil dych. Vincentovi vypadla sekera z ruky. Hneď, ako chytil dych, začal hľadať sekeru. Keď ju nahmatal, rozohnal sa s ňou. Zasiahol Goldieho do ramena. Rozohnal sa druhýkrát, tretí krát.... Po niekoľkých ranách padol Goldie k zemi. Ostal mu už len jeden animatronic. Zrazu sa za ním objavil. Vincent sa otočil a rozohnal sa. Animatronic uskočil. Vincent sa zasmial: ,,Ty budeš jediná súperka, pri ktorej sa aj zapotím." Začal sa boj. Útočili na seba vzájomne, až po niekoľkých minútach padol k zemi aj posledný animatronic. Vincent si vydýchol. Pobral sa ďalej. Zrazu ale začul detský plač. Pred ním sa zjavili tri detské duše. Vincent sa otočil, že utečie, ale za ním boli ďalšie tri. ,,Zabil si nás! Zabil!" opakovali duše. Vincent sa rozbehol preč. Bežal temnými, teraz už osvetleními chodbami. Duše ho prenasledovali. Dobehol až na druhý koniec pizzerie. Dostal sa do nejakej miestnosti. ,,Zvláštne! Túto miestnosť nepoznám," povedal Vincent. Duše sa približovali. Nemal veľa času. Obzeral sa dookola, keď tu zazrel v kúte miestnosti starý kostým Spring Bonnieho. Vincent neváhal. Obliekol si ho. Vtedy sa duše objavili pri ňom. ,,Ha! Teraz ma nezabijete! Nemôžete ma zabiť, keď mám na sebe kostým!" rozkričal sa. Vtedy bolo počuť cvak. Posledné, čo Vincent cítil, bolo praskanie jeho kostí.

V to ráno

Samovražda v Freddyho pizzerii!

Dnes ráno o 7 hodine bol nájdený muž v kostýme animatronica. Podľa lustrácie to bol Vincent Afton, nočný strážnik. Podľa polície spáchal samovraždu. Na kamerách sa nenachádzal žiaden dôkaz, žeby išlo o vraždu. Podľa súdneho lekára trpel V. Afton paranojov, čož vysvetľuje zničených animatronicov rozhádzaných po celej pizzerii. Majiteľ sa rozhodol, že pizzeriu zavrie na dobu neurčitú, kým neopravia priestory, dokúpia nových animatronicov a vylepšia ochranný systém.

To bol článok, ktorý sa ráno objavil v mestských novinách.


Koniec.
No čo? Zaslúži si to pokračovanie alebo už bolo dosť?

Ps:Ask vydam zajtra.

Goldieho Príbeh 2Donde viven las historias. Descúbrelo ahora