Találkozás újra

22 0 0
                                    

Szia! Szuper vagy, vasárnap délután tudunk találkozni újra. – H. – válaszolt Zack üzenetére reggel mikor felkelt. Ennek örült nagyon is, mert a kedvenc fehér ruháját sikerült vörösborban megúsztatnia aznap este. Nagyjából egy hete történhetett a dolog. Barátaival elmentek egy szórakozóhelyre, ami tele volt emberekkel. Egy gombostűt sem lehetett leejteni. A mosdóból jött ki és vágott át a parketten a tömegben mikor Zack hirtelen megfordult. A kezében lévő ital pedig egyenesen az ő ruháján landolt. A srác azonnal bocsánatot kért és felajánlotta, hogy kimosatja a ruhát. Holly a közelben lakott akkor így felmentek hozzá, hogy át tudjon öltözni egy másik ruhába. Mikor átöltözött Zack el is kérte a ruhát meg persze a telefonszámát is. Megígérte minél hamarabb tisztán visszaadja neki. Holly még visszament a barátaihoz bulizni, Zack pedig hazament a ruhával.

Édesanyával rendbe tették a kertet és a hátsó fészert is. Újra úgy pompázott a virágágyás, mint régen. A fészer padlóján meg akár enni is lehetett volna. Holly felvetette anyjának menjenek el vásárolni a közeli supermarketbe. Látta, hogy rég volt már nagy bevásárlás. Elmentek és minden fontosat megvettek. Persze a közeli ruha boltokba is benéztek. Rose már régen kinézett magának egy cipőt, amit most a lánya unszolására meg is vett. Holly pedig egy dögös, vörös ruhát próbált fel.

Wow, ezt meg kell venned kicsim. Minta rád öntötték volna ezt a ruhát. Nagyon jól nézel ki benne. – anya és lánya. Le se tagadhatnák egymást. Persze nem tudta a boltban hagyni. Ő is érezte mennyire jól áll neki az a ruha.

Mikor visszaértek a házhoz kipakolták a cuccokat. Már későre járt, de mindenféleképpen haza akart még vezetni. Nem akart holnap a nagy dugóban ragadni órákra. Olyankor mindenki elindul vissza a város szívébe vidékről.

Ledobta a cuccait, az új ruháját pedig felakasztotta egy vállfára majd be a szekrényébe. Még nem tudja, mikor fogja felvenni, de ilyen ez. Átnézte a postáját, a számlákat a pulton hagyta nehogy elfelejtse befizetni. A felesleges reklám újságokat pedig kidobta a kukába. Nem szokta elolvasni őket soha. Majd a kezébe vette Jason legújabb kéziratát, amit még pénteken nyomott a kezébe. Alig várta, hogy elolvashassa. A zsigereiben érezte, hogy ez is nagyon jó lesz. Mást nem is várt tőle.

Nagyjából két óra alatt el is olvasta. Letette az asztalra majd elővette a laptopját. Belépet az emailjébe és elkezdett írni egy emailt.

Jason,

Elolvastam az újabb kéziratodat, amit a minap adtál nekem. A zsigereimben már éreztem a nagy sikert mielőtt elolvastam volna. Néhány óra alatt el is olvastam az egészet. Felfedeztem benne némi kronológiai hibát, illetve nekem a történet kicsit sántit. Ezeket kérlek, mihamarabb beszéljük meg. Egyeztess, időpontot kérlek Zoéval, szeretnék a jövő héten leülni veled beszélni erről. Jelzem neki, hogy keressen fel még hétfőn.

Egyébként nyugtass meg, hogy van ennek egy folytatása valahol a tarsolyodban! ;)

H.

Tetszett neki, amit olvasott viszont nem igazán értette az elveszett lány felbukkanását. Egyik oldalon még nem találják őt, majd kettőt lapozva hirtelen előkerül. Szerinte pont annyi hangsúlyt kéne fektetni a megtalálására, mint arra miként is tűnt el. Ez plusz egy fejezet lesz legalább. – motyogta magában. Végül az összes gondolatát felírta nehogy elfelejtse őket.

Másnap reggel kicsit későn ébredt fel. Sokáig jegyzetelt még a kézirat kapcsán. Megitta reggeli kávéját és gyors össze is dobott egy reggelit magának. Gondolta felhívja Zacket mikor és hol találkozzanak délután.

Egy közeli kis parkban futottak össze. Mint két régi ismerős köszöntötték egymást. Zack oda is adta a ruhát Hollynak. Meggyőződött róla, hogy tökéletesen eltűnt a folt. Köszönöm szépen Zack! – arcára adott egy puszit köszönetképpen. A srác majdnem belepirult az egészbe.

Nem lenne kedved sétálni egyet? – félve kérdezte meg Zack. Persze, ráérek és amúgy is kell a friss levegő.

Órákig sétálgattak a parkban. Mindenről beszélgettek, megismerték egymást jobban. Zack mesélt a gyerekkoráról, a testvéreiről, hobbijáról egyszóval mindenről. Olyan nyitottsággal, mintha néhány nappal ezelőtt nem vadidegenek lettek volna egymásnak. Holly is mesélt magáról, de ő néhány részletet kihagyott a történetből. Nem azért, mert nem bízott a srácban, hanem inkább azért nehogy felsértsen magában néhány sebet és a srácot sem akarta elijeszteni örökre.

Zack úriember módjára haza kísérte. Mikor elköszöntek abban maradtak, hogy újra találkozni fognak. Felment a lakásába, ledobta a ruhát a kanapéra. Elővette a telefonját és annyit írt anyjának: Lehet meg van AZ a srác. Most csak ennyit szeretnék mondani! Szeretlek! – H.

Az íróWhere stories live. Discover now