A rendőr halála

26 0 0
                                    


George Hall kiváló rendőr volt. Már a tiszti iskolában is csodájára jártak felettesei. A szemében látták, hogy ő egyszer sokra fogja még vinni ezen a pályán. Céltudatos, okos és talpraesett ember volt. Szinte semmitől nem riadt vissza. Kiváló eredményekkel végzett és a 18-as állomásra helyezték. Először, parkolások figyelését bízták rá majd egyre csak lépkedett fel a ranglétrán. Mikor járőrnek lépett elő akkor kapott egy társat mellé, aki a halálakor is mellette volt. Mike ott volt vele utolsó pillanataiban. Együtt lettek nyomozók, az ő társulásuk volt a leghatékonyabb a kerületükben.

Mikor karrierje sínen volt akkor ismerte meg Rose Hedwinget. Csinos, dekoratív lány, aki nem mellesleg okos is. Hatalmas jövője volt, mint ügyvéd. Sorban nyerte meg a pereket. Akkor találkoztak mikor George és Mike egy gyilkossági ügyben nyomoztak, ahol Rose képviselte a halott férfi családját. Szerelem volt első látásra az övék.

Nagyjából egy év után George meg is kérte a lány kezét. Majd fél év múlva össze is házasodtak. Tökéletes harmóniában éltek. Ekkor a férfi és társa jelentkeztek a leköszönő parancsnok helyére. Mindkettejük jelentkezését örömmel fogadták. Végül George lett a parancsnok és Mike a helyettes. Ennél már csak az volt nagyobb örömhír mikor Rose bejelentette férjének, hogy gyermeket vár. Hatalmas boldogság volt ez számukra.

Kilenc hónap múlva megszületett a kis Holly. Nagyon eleven gyerek volt. Nem igazán tudott sokáig egyhelyben maradni. Emiatt azt találták ki, hogy levezesse Holly a felesleges energiáját elviszik az uszodába. Mr. White akkor indított egy új csoportot ahova bekerült Holly is. Remekül érezte magát a medencében. A gimnázium végéig űzte ezt a sportot. Sorban nyerte az arany érmeket és kupákat. Apukája nem győzte a polcokat felrakni a falra, hogy a lánya kupái elférjenek. Hatalmas büszkeség volt a szülőkben. Tudták, hogy egyszer választás elé állítja lányukat az élet. Az úszás vagy az írás.

Az egyetemen irodalom szakra járt, de mellette tagja volt az egyetemi úszó csapatnak is. Az egyik edzés során sajnos elég komoly sérülést szenvedett, nem úszhatott tovább versenyszerűen. Az élet döntött helyette. Maradt az írás, a költészet. Csak úgy, mint régen édesapja ő is kiváló eredményekkel végzett az egyetemen. Először, mint javító kezdett el dolgozni egy kis kiadónál. Közben dolgozott saját művén. Mikor elkészült vele megmutatta a főnökének. Teljesen lehengerelte vele. Így lett a javítóból a kiadó írója. Első munkája meg is hozta a várva várt áttörést. Szerződésében az állt, hogy legalább 4 könyvet kell írnia. Meg is csinálta, évente jelent meg neki egy. Ekkor már Ötödik éve volt íróként a pályán. A szakma krémje kezdte megjegyezni a nevét. Mikor megjelent negyedik könyve úgy döntött felmondj a szerződést és saját kiadót alapít.

George kapitányként is pont ugyanolyan hatékonysággal dolgozott, mint előtte. Egyik évben a körzetük kapta meg a Leghatékonyabb körzet díját az államtól. Mindenki büszke volt rá. Keményen megdolgoztak érte mindannyian.

Aztán eljött a végzetes nap reggele. A kapitányt furcsa érzés borította el már reggel. A szokottnál jóval tovább tartott neki elköszönni a feleségétől és szeretett lányától. Bement az irodájába elvégezni a papírmunkát, amik hetek óta gyűltek az asztalán. A műszak már majdnem véget ért mikor jött egy riasztás. Szinte az összes rendőr ahhoz a sötétkék házhoz vonult ki. Egy férfi fogva tartotta a családját és barátait. Fegyvert szegezett rájuk és azzal fenyegetőzött, hogy lelövi őket, ha a felesége szeretője nem megy oda. A feleség esküdözött, hogy nem csalta meg férjét. Persze ő nem hitte el. Először az asszony legjobb barátját lőtte agyon. Ekkor úgy döntött a kapitány bemennek a házba. Bár ne tette volna.

George és Mike elöl, míg táraik hátulról mentek be a különleges egységgel együtt. Kitört a káosz, a fegyveres férfi rálőtt a rendőrökre. Ekkor találta el a kapitányt. A mellényen áthatolt a golyó. Esélye se volt. Szinte azonnal a földre rogyott. Mike tartotta a karjaiban, amíg a mentősök beértek a házba. Próbálták elállítani a vérzést és stabilizálni az állapotát. Percekig küzdöttek az életéért. Majd mielőtt végleg lehunyta volna a szemét Miketól annyit kért vigyázzon és gondoskodjon a családjáról. A kapitány ekkor lecsukta a szemét végleg.

Az élete tökéletes volt, meg volt a szakmai elismerése. Egy gyönyörű feleség, egy tehetséges lány várta otthon őt minden nap. Attól fél, hogy ha egyszer haza megy egyikük nem lesz már többé ott. Végül ő az, aki többé már nem lép be a ház ajtaján.

Az íróTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang