•Ders çalışma teknikleri•

1.6K 58 306
                                    

Hepinize tekrardan merhaba.

Konumuz belli ders çalışma teknikleri

Konumuz belli ders çalışma teknikleri

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Başlamadan önce  bu bölümde

A) Plan mı? Soru hedefi mi?
B)Müzikle çalışabilir miyim?
C)Daha verimli çalışmak için;

Hadi başlayalım.

A) Plan mı? Soru hedefi mi?

Tabii ki plan çünki planın içinde soru hedefinide belirliyosun. (Saat saat olanından değil hangi ders olanından.)

Mesela diyosunki bugün Türkçeden 50, Matematikten 75, İnkılaptan 25 soru gibisine ama şimdi düşününce 25 soruluk bir test zor bulursun o yüzden test hedefi koyabilirsin mesela Fenden şu yayından şu kadar test gibi.

Ben böyle yapmadım evet ama siz dediğimi yapın yaptığımı yapmayın. Son ay aklım başıma geldi nxndhd ondada bütün kalan kitaplar dağ gibi masanın üstüne dizmiştim, denemelerin sayfaları birbirine girmişti. Kalkıp yatağın üstüne atıyodum yatarken geri masanın üstüne koyuyodum.

Yazık annem ağzınıda açamıyo zaten bomba gibiyim yüzümü gören cennetlik gece kalkıyorum felan. Zor günler atlattım djsjdjsm

Neyse benim yaptığımı diyim. Okul zamanı günde hedefim 200'ü geçmekti ama bu hergün geçtiğim anlamına gelmiyor 50 soru çözdüğüm günde var hiç çözmediğimde var 400 çözdüğümde. Değişiyordu.

Bir ara acayip boşlamıştım o yüzden küçük bir not defterine hergün kaç soru çözdüğümü 'yalansız' bir şekilde yazıyordum ve her gün bir önceki günü geçmeye çabalıyordum. Ama çok işe yaradı boşladığınızı hissettiğinizde yapabilrsiniz test edildi onaylandı.

Yani bilmiyorum genelde 200'ü geçtim. Son 4 aya girdiğimizde ama tempoyu artırıp 250 ye koymuştum hedefi.

Ben şimdi size günde 300 ü geçiyodum eşşek gibi çalışıyodum felan derdim gaza getirmek için ama gerek yok.

Zaten siz az çok kendinizi tahmin edersiniz limitinizi,sınırınızı. Mesela bana 200 çözünce çok geliyordu ilk başta ama sınıftan bir arkadaşım ilk baştan 400 soruyla başlamıştı fakat benim anlamamla onun anlaması bir değildi.

Bu güne kadar dersi sadece derste dinleyip evde kitabın defterin yüzünü açmadan geldim gerek duymadım çünki neredeyse işime yarayan her şey aklıma giriyordu. 8. sınıfta çalışmaya zorladım kendimi ve birden yüklenmedim kendi sınırımı biliyordum zorlamanın bir gereği yoktu.

Size tavsiyem kendi sınırınızı kendiniz belirleyin. Bu, şu kadar soru çözüyormuş aaa bende o zaman şu kadar soru çözerim diyerek gereksiz hırsa kapılmayın

Yanlış anlaşılmasın biliyorsunuz bu sene sınav seneniz ve kaderinizin bir sınavı şöyle düşünün ne kadar çok soru o kadar iyi bir sonuç hani olabildiğince deneyin, test edin kendinizi.

Neyse yeterli sanırım

Merak ediyorum soru çözüyor musunuz?

B) Müzikle çalışabilir miyim?

Sakın sakın sakın! Aklınızın ucundan, kenarından, kıyısından geçmesin.

'Ben müzikle çalışıyorum bence bir zararı yok' diyenin ağzına tutkal dökerim.

Abi müziğe konsantre olamazsınız yapmayın wpdkwlfjwl

Şaka bir yana cidden yapmayın. Hadi yaptınız diyelim ona alıştınız ne olacak sınavda görevliye açın bir müzik mi diyceksin? Saçmalama qskkadlka

'Ben sözsüz müzik dinliyorum arkada bir tıngırtı oluyo' diyenlerde var. Onlara hiçbir şey demeyip gülümsüyorum.

Bakın ben denedim ikide bir müziğu sevmeyip, sıkılıp değiştiriyordum. Yani bence yapmayın ya.

Ama siz bilirsiniz.

Bu kadar saydırdıktan sonra 'Siz bilirsiniz' diyen ben djdjdjdjdjd

C) Daha verimli çalışmak için;

1- Kesinlikle bir masanız olmalı ve o masayı bir yıl boyunca sadece ders çalışmak için kullanmalısınız.

Yok efendim filim izliycem masaya bir kuruluyum, youtube'a gircem bi bakayım neler olmuş felan muhabbetlerini masanızdan uzak yapınız lütfen.

Nedeni ise beyin o seçtiğiniz alana gidince ne yapacağınızı anlar ve ona göre odaklanırmış.

2- Olmazsa olmaz problemim poponuzu koyacağınız yer

Bakın bizim evde bir dönen koltuk var birde odamıza uygun oturunca yarım metre içine gömüldüğün yanlarında tutucak bir yeri olmayan ve bıraksalar uyuyabileceğin bir sandalye var. Ve ben yumşak gördüğüm her yerde uyuyabilirim.

Bizim dönen sandalye annemgilin odasında çorap felan giyerken oturmaları için duruyo. Neyse bir ay boyunca ben onu bizim odaya getirdim annem  geri götürdü. Ben getirdim o götürdü. En sonunda ben kazandım ama djsjdjjd

Sandalye önemli.

3- Ses

Benden size tavsiye sesli ortamdada çalışın yoksa denemelerde ve sınavda far görmüş tavşan gibi bakarsınız.

Bir huyumda sakız şeysi. Nefret nefret nefret ederim. Hani kulağımın dibinde bağır ama sakız çiğneme. O derece. Sakızın sesini duyunca ellerimdeki damarların çekildiğini hissediyorum ani bir öfke geliyor ve beynimde çınlıyor sesi. Cidden gıcık oluyorum ya.

4- Günlük hedef ve yapılacaklar listesi

Yukarda anlattığımdan. Planlı bir gün. Abi ama bence 'şu saatler arası yemek yiyeceğim' felan triplerine girmeyin anneler söz dinlemiyor.

5- Kendinize ait herkesin zırt pırt giremiyeceği bir oda.

Televizyondan ve ailenizden olabildiğince uzak bir oda

6- Şu telefonları kaldırın bi yav

Çalışmaya başlamadan önce göz kadrajınıza girebilecek telefon,tablet,bilgisayar hepsini dolaba koyun. Cidden bırakın artık şu telefonları nokia 33 10 neyinize yetmiyo wpqodkaldja

İstediğiniz bir konu varsa çekinmeden buraya yazın➡➡➡

Görüşmek üzere hoşça kalın💕

Görüşmek üzere hoşça kalın💕

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
LGSWhere stories live. Discover now