36. Bölüm

3.8K 86 23
                                    

"Anne!"

"Efendim kızım?"

"Hadi yakala beni." dedikten sonra koşmaya başladı. Güldüm ve arkasından gitmeye başladım. Kahkaha atarak koşmaya devam ediyordu.

"Gel bakalım buraya" diye koşmaya devam ettim. Ağaca yaklaşırken, ağacın arkasından Yaman çıktı ve kızımızı tutup kucağına aldı.

"İşte böyle yakalanır!" O yakalayınca adımlarımı yavaşlattım.

"Baba ya, annemle oynuyorduk biz."

"Kızım anneni fazla yorma. Hala ağrısı var, biliyorsun." Yüzümdeki gülüş biraz azalsa da yanlarına yürümeye devam ettim.

"Annem güçlü baba, deme öyle anneme." Yanlarına gelince benim kucağıma geldi. Yanaklarımdan öpmeye başladı. Kahkaha atınca durdu ve gülüşüme baktı. "Annecim sen hep gül. Mehir teyzenin dediği gibi. Gül tamam mı?"

"Tamam bebeğim." Sımsıkı sarıldım. Sarılırken gözlerim kapanmıştı. "Seni seviyorum annecim."

Gözlerimi açtığımda, Yaman beni izliyordu ve ellerimiz kenetliydi. Rüyaydı tabi ki. Yaman'a gülümsedim ve diğer elimle sakallarını okşadım. O da avcumdan öpüp tekrar baktı bana.

"Günaydın güzelim."

"Günaydın kocacım." Doğruldum ve ona bakmaya devam ettim. " Ne zamandır izliyorsun beni?"

"Yaklaşık 1 saattir falan."

"Hiç mi acıkmadın da?"

"Birazcık acıkmış olabilirim." Dedikten sonra elini ensesine attı, gülümsedim.

"O zaman hadi kahvaltı edelim." Dedim ve ayağa kalktım. O da yataktan çıkınca, yatağı topladım. Yaman'da yardım etmişti tabi. Merdivenden inip, mutfağa geçtim. Kahvaltılık bir şeyler hazırlamaya başladım.

"Ben yüzümü yıkamaya gideyim, geleyim hemen hatun."

"Tamam canım." Mutfaktan çıkınca, pencereyi açıp kafamı dışarı çıkardım ve nefes almaya çalıştım. Ağlamamak için kendimi tutuyordum ama gözlerimden akan bir kaç damlaya hâkim olamamıştım.

Banyo kapısının sesini duyunca, buzluğa koşup patatesleri çıkardım. Önceden çalıştırdığım fritöze, patateslerden koydum. Domates salatalık çıkardım, hemen hızla dilimledim. Masaya koyduktan sonra, buzdolabından sucuk çıkardım ve onu da dilimlemeye koyuldum. Mutfak kapısı sesini duyunca normal hıza devam ettim.

"Elinin hızına hayranım ya." Arkamdan gelip sarıldı. Gözümün önüne rüyam gelmişti, kızımın sarıldığı. Yutkundum ve göz yaşımı tuttum. "Hatun bende çayı koyayım mı?"

"Koy herif." Dedim gülerek. Boynumdan öpüp, çaydanlığa yöneldi. Derin nefes aldım ve doğramaya devam ettim. Hala derin nefesler alıyordum. Gözümün önünden gitmemişti rüyam. Kızım gitmemişti gözümün önünden.

"Hatun sen iyi misin?" Hemen ona döndüm ve gülümsedim.

"İyiyim ya." Sucukların doğraması bitince Yaman'a döndüm. "Sadece yumurta kaldığına göre, bende bi lavaboya gidip geleyim." Dedim.

"Tamam canım."

Mutfaktan çıkarken, elim ağzımdaydı. Hıçkırıklarımın kaçmaması için ağzımdan, tutuyordum. Banyoya girip, kilitledim. Ayna karşısına geçtim ve derin nefes almaya devam ettim. Yüzüme su tutunca, daha çok ağlama isteği geliyor. "Kainat, sakin ol. Rahatla." Derince bir nefes aldım ve yavaşça verdim. Gülümseme takındım yüzüme.

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Mar 06, 2022 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

Akraba Evliliği Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin