Kapitel 11

14 4 0
                                    

Jag står nu i mitten av vardagsrummet och kollar på äggklockan som farmor ställde på 10 minuter. Tina skulle få ett 10 minuters långt försprång innan jag skulle börja leta efter hennes energi. Tina hade varit tydlig med att följa energin och inte henne, vad nu än det kan betyda då jag tänker att det är samma sak? Jag frågade inte mer om saken utan försökte bara fokusera på att jag snart skulle få äta fika.

Jag väcks ur mina tankar av äggklockan som ringer. Då var det dags. Farmor ser på mig med ett förstående uttryck. "Du kan inte göra mer än du kan" säger hon betryggande. "Let's do this" svarar jag i ett försök att lätta upp stämningen som blivit spänd. Jag går med bestämda steg mot dörren och lyfter återigen på ridån i mitt inre för att kunna detektera energi. Jag öppnar ytterdörren och ser ut i trapphuset. Jag stänger mina ögon och andas djupt medan jag tänker på uppgiften. Jag ska följa energin uppåt i huset eller nedåt till dess att jag hittar Tina. När jag öppnar ögonen igen så ser jag ingenting annat än solsken som lyser i mitt synfält. Jag blundar igen och tänker på Tinas energi. Den lyste på ett annat sätt än solljus och känns som att det ljuset hade en annan frekvens. Jag tar några till andetag innan jag öppnar ögonen igen. Jag försöker leta efter något som helst tecken på att Tina har varit i trapphuset och sneglar mot trappavsatsen upp och ned. Precis då jag överväger att chansa åt vilket håll hon gick så ser jag en tunn tråd hängandes i luften. Tråden ser ut som ett garnnystan som löper vidare från farmors ytterdörr nedåt i trapphuset. Jag står förvånat och ser på tråden som lyser med ett liknande sken som Tina gjorde tidigare. För att övertyga mig själv så börjar jag följa tråden nedåt för att se om den fortsätter runt hörnet. Det gör den. Kan jag ha lyckats? Jag känner mig inspirerad och börjar gå snabbare nedåt för trappan och följer tråden. Tråden tar mig hela vägen nedför trappen till källaren där den upphör framför dörren till tvättstugan. Mitt hjärta börjar slå snabbare när jag för handen mot dörrhandtaget till tvättstugan. Jag öppnar dörren med en känsla av triumf att ha lyckats med uppgiften men till min stora förvåning så befinner sig tina inte här. Jag är både chokad och förvånad att se tråden ta slut mitt i tvättstugan. Jag ser mig omkring för att försäkra mig om att jag inte har missat henne. Tina är inte i rummet. Jag pustar ut och låter ridån återigen falla över mitt synfält. Det är med tunga kliv jag går tillbaka upp mot farmors lägenhet. Jag var så övertygad om att det jag såg var en tråd av Tinas energi att jag inte ens tänkte tanken på att det kunde vara fel väg. Jag vet inte varför det stör mig att jag hade fel när detta betyder att jag inte är en ultra-energisierska.

Jag går in igenom farmors ytterdörr som fortfarande står öppen. Väl i hallen hör jag röster från vardagsrummet och farmor ropar till mig "Stäng ytterdörren är du snäll Vilje". Jag gör som jag blir tillsagd och går mot rösterna. Jag sätter mig ned i fåtöljen framför soffan där Tina och farmor sitter. Stämningen i rummet gör mig förvirrad så jag kollar upp på Tina och farmor som båda två har rosiga kinder. För att säkerställa att det inte är en synvilla kollar jag mellan de igen. De har rosiga kinder. Ju mer jag är i denna verklighet med gåvor desto mer känner jag mig som ett ufo. "Jag hittade inte Tina så jag antar att jag inte lyckades med uppgiften" säger jag med en viss besvikelse i rösten. Jag försöker intala mig själv att det enbart handlar om besvikelsen att inte lyckas med en utmaning. Jag älskar att lösa utmaningar så det är det som stör mig. Det är det som stör mig. Tina får ett lurigt ansiktsuttryck "Vilje jag sa till dig att följa min energi och det var precis det du gjorde". "Vad är det du säger Tina jag skulle följa energin för att hitta dig och jag lyckades ju inte?". Tina skakar på huvudet "Vilje jag sa följ min energi följ inte efter mig". Jag sitter tyst en stund och börjar tänka högt "Jag följde efter ljustråden till tvättstugan, så jag följde efter energin..." Tina nickar i bekräftelse "...eftersom jag kan följa energier betyder detta att jag är en ultra?". Tina och farmor nickar till svar. Galet. Fullständigt galet. Jag är en ultra.

Lagarna om världenWhere stories live. Discover now