21. Bölüm

7.4K 243 29
                                    


Akşam vakti Alhambra Ailesi terasta oturuyordu.
Şilan elinde çay bardağının kaşığını bi sağa bi sola salayıp duruyordu düşünceliydi ağasına nasıl konuyu gireceğini bilmiyordu korkuyordu ya eğer yardımı geri çevirirse ve yardım etmek istemese, Şilanın bakışları bi yöne odaklı dalmış bi halde derin düşünüyordu kardeşi gibi dostum dediyi çocukluk arkadaşını düşünüyordu endişeleniyordu.

Merdivenleri yukarıya çıkan Azad ağası ilişti dikkatine, ağasının çalışma odasına doğru yürüdüğünü görür görmez elindeki çay bardağını oturduğu minderin üzerine bıraktı, yerinden kalkıp hızlı adımlarla kocasına yetişmeye çalışıyordu.

Azad ağa odaya girer girmez arkasında Şilanın geldiğini gördü kaşlarını çatıp ne olduğunu düşündü karısı pek iyi gözümüyordu, "Ağam?"
Azad ağa koltuğuna geçip ellerini masanın üzerinde bağladı nefesini dışa üflüyerek karısına cevap verdi
"Söyle Şilan " Şilan ağasının yanına varıp elleriyle oynuyordu "Ağam bi konu var çok mühim senden yardım isticektim" Ağa yayıldığı yerinden biraz dikleşip merakla sordu "Hayırdır bir sorun mu var? " "Var ağam korkma benlik bir şey değil "
Azad ağa rahatlamışcasına ohladı karısı ilgili bir sorun yoktu.
"Neymiş açık söyle Şilanım ?"

"Ağam bilirsiniz belki Bejnayı" ağa başını evet mağnasında sallayıp "evet düğünümüzde görmüştüm arkadaşın"
Şilan hızlıca başını sallamıştı " He ağam bugün buluşmuştuk ya aramıştı beni daha önce konuşmak için çok ısrar etmişti buluşmaya bende tabi sesinden anlayamadım çay bahçesindeki yüz ifadesini görünce bir şeyin kötü gittiğini sezdim meğersem Abisi Milan Bejnayı Zorla evlendirmek istiyormuş " dedi bi solukla Şilan.

Azad istifini bozmadan omuzunu sallamıştı " Ee ne var bunda"
"Eesi ağam kız cağız evlenmek istemiyor ve bendende yardım istiyor dedim işte Milan ağabeye söyle istemediğini söylemiş fakat Milan çok kararlıymış bu işte durum şu ki bendende yardım istedi nasıl ikna edebiliriz diye "

Şilan kocasının yanına gelip kolunu sıkmıştı "Ağam lütfen yardım et can kardeşime kız istemiyor halini gördüm kendi gözümle harap olmuştu lütfen ağam Milan ağabeyle konuşsan işten vazgeçiştirsen onu ha? "

Azad çaresizlikten parlayan kara gözlerine dikmişti okyanus gözlerini çok masum geliyordu gözleri kendine çekiyordu Azad nefesini üfledi "Zorla evlendiğin kuma geldiğin adamdan yardım mı istiyorsun " dedi alay ve hüzün içeren sesiyle.

Şilan bu soruya yenik elini çekmişti Ağasının kolunun üzerinden başını öne eyimişti o yardım isterken bunu düşünmemişti aklından gitmişti ki zorla evlendiği kocasından değilde gerçekten severek evlendiği adamadan yardım istemişti ve kocası gene başarmıştı ona bunu hatırlatmaya üzüntüyle gözleri dolmuştu kısık sesiyle gitmeye yeltenmişti ki ağası onu durdurmuştu bileyinden tutup kendine çekmişti.

Sakin sesiyle "Gel buraya öyle demek istememiştim gulemin asma o güzel gözlerini yardım edeceyim karım olduğun için deyerliğim olduğun için"
Şilan bunu beklemiyormuşcasına kaldırmıştı başını gülümsedi Ağasına boynuna atlamış sımsıkı sarılıyor bir şekilde teşekürr ediyordu Ağasından
"Allah razı olsun Ağam çok Teşekürr ederim" Azad ağa şaşkın kalmıştı

Hoşuna gitmişti Ağanın karısının ona bu kadar Teşekürr etmesi gülümsedi hareketlerine. Şilan ağasından ayrılıp yanağından öpmüştü " Çay getireyim mi istermisin ağam? " Ağa gülümserek başını evet anlamında sallamıştı "gelirkende diyarı çağır bana " " hemen" diyip çıktı odadan.

Merdivenlerden ikişer ikişer indi gülümserek oh inşallah olur Allahım diye içinden geçirdi. Terasa inip diyarı arıyordu of burda değil Ayşoya dönüp sordu "Diyarın nerde olduğunu biliyormusun ?" "Odasındadır herhal Hanımağam" Başını sallayıp Diyarın odasına yöneldi kapının önüne geldiğinde kapıyı çaldı iki kere "Gel" diye duyduğunda kapı külübünü çevirdi ilk olarak başını sokup sonra tüm vücudunu geçirdi kapıdan.

Kuma - (Karmaşık Sevda)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin