Master of shadows

29 2 0
                                    

Šli jsme lesem, já, má kůže, Ema a Jhin. Já s Emou se držela za ruce.

Došli jsme až k bažině, která je kousek od louky, kde často lovím.

Ze křoví vyskočila malá žába a další a další. Pustila jsem Emě ruku a udělala gesto, aby se zastavila a uklidnila. Ta se na mě jen podívala a řekla:

,,To se jako máme zastavit před každou žabkou? Tohle mě nebaví, jdem domů."

Najednou začala zem vibrovat a i Emě došlo, že nebudeme sami. Z bahna se vynořila ohromná žába, říká se jí gromp. Její jed je docela drahý a těžko sehnatelný, tahle šance mi nemůže utéct.

Strčila jsem do Emy, aby se žábě vyhla.

,,Vem Jhina a běžte se schovat, já to zvládnu."

Ema poslechla a schovala se.

Připravila jsem si supernabití, uklidnila dech. Teď mám konečně šanci na Emu udělat dojem.

Zneviditelnila jsem se a běžela za grompa. Vystřelila jsem tři rány. Zásah. Žabák se otočil a tryskajíc z něj krev provedl protiútoku. Drápy mi rozřízl rameno a kus hrudi. Z posledních sil jsem vystřelila dva projektyly. Gromp padl mrtev na zem.

,,Emo, najdi nějakou kůru, nebo cokoliv, do čeho se dá dát kapalina!"

Mezitím, co Ema hledala misku, jsem kontaktovala svého kupce tím, že jsem přešla do stínu. Když je člověk ve stínu, slyší a vidí vše. Někdo to využívá v boji, ale tím vždy jen kontaktuji Zeda.

,,Našla jsem jen tuhle velkou kůru, nevím jestli bude stačit."

Podala mi kůru, já jsem kývla. Ona se na mě tak zvláště usmála. Na co sakra myslí?

,,Ne, teď ne!" křikla jsem na ni, ještě před tím, než stačila cokoliv udělat.

Kůrou jsem pomalu začala jezdit po grompově kůži a sbírala jed. Bylo ho dost, aby naplnili kůrovou misku více než z poloviny.

Po sběru jedu jsem žábu naporcovala.

Ema pochopila, že se vracíme domů a rozešla se za mnou.

Hned co jsem vyrazila do dveří, někdo mě chytil pod krkem a přikryl mi pusu. Útočníka jsem neviděla, ale i necítila, což bylo divný.

,,Ahoj Kaiso, říkal jsem, že si pro ni přijdu."

Aha, už mi to došlo, to mluví Zed a určitě mě drží nějaký stín. Rychle jsem přešla do stínu taky, aby mi nemohly ublížit. Jenže Ema a Jhin jsou bezmocní.

Aby jste si uvědomili, co se právě děje, tak vám to nějak zrekapituluji.

Zed chce zabít Emu. Ta stojí uprostřed domu s Jhinem. Já jsem s mou kůží schovaná ve stínu, protože tam mi nemůže nikdo nic udělat a zároveň nemůžu bránit Emu.

Náhle mě něco vyrušilo. Ze stínu se vynořila ohromná kosa a vytáhla mě ze stínu. Bylo to zvláštní, protože to dokáže pouze nadlidská bytost. Pak mě někdo udeřil pod kolena a já si v bolestech lehla na zem. Pod bradou se mi objevilo ostří i s jejím vlastníkem.

,,Radím ti dobře, ani se nehni!"

Řekl velmi tenkým hlasem. Já jsem se neudržela a trochu jsem si uchechtla. On se na mě jen nenávistně podíval a zmizel spět do stínu. Kosa zůstala levitovat ve vzduchu. Každý můj pohyb přiblížil kosu blíže k mému hrdlu. Jak mám takhle Emu zachránit? Znám ji teprve pár dní a už o ní mám přijít, tak to ne.

Chvíli jsem přemýšlela, jak uniknout a pak jsem si všimla, že ta kosa má oko. To znamená, že je to Darkin. Stačí jediný úder do oka a kosa bude na krátkou dobu oslabená, její vlastník to ale hned zjistí. Opatrně jsem vystřelila jeden malý projektyl. Kosa zařvala, ano, opravdu zařvala.

Rychle jsem se dostala k Emě, právě včas. Zed už chtěl provést osudovou ránu. Rychle jsem vystřelila dva projektyly na dlouhou vzdálenost. Ty mu dost poničily brnění, takže ho bude lehčí zabít. To už se sem ale blížil ten bojovník s kosou.

Rychle jsem se zneviditelnila a došla Emě pro zbraně. Ta, když mě vyděla přicházet, nasadila si masku a prohlásila:

,,Tak jim ukážeme, zač jsme toho my čtyři."

Rychle jsem jí hodila zbraně a začali jsme pálit. Bojovníci se dali trochu na ústup, ale pořád nevpadli do stínu.

,,A teď přichází velké finále!"

Prohlásila Ema a nabila svou odstřelovací pušku. Jednu nohu dala lehce dopředu a vystřelila. První dva netrefila. Před třetím stihl Zed jen tak tak uhnout, ale čtvrtý a poslední ho trefil. S dírou v břiše padl na zem. Hned k němu přiskočil ten druhý zabiják a oba zmizeli ve stínu. Pak jsme slyšeli už jen:

,,Jste v pořádku mistře?"

Už jsem myslela, že se k týhle kravině v životě nevrátím, ale opak je bohužel pravdou. Zajímá mě, kdo ví, kdo je ten bojovník s kosou?

Four huntersKde žijí příběhy. Začni objevovat