2.7

5.3K 327 52
                                    

Multi-Şeyma

selam. Kusura bakmayın yazamıyorum. Bebek bakıcısıyım bu aralar. Çocuklar ilgilenmek ne kadar zormuş ya. Telefonu elime bile alamıyorum. halimden anlayanlar bir iz bıraksın spkdpwldğw.

Şeyma|

Yüzümü avuçlarımın arasına alıp sesli bir iç çektim. Bugün Gürkan beni öğreneli tam üç gün olmuştu. Elimden geldiği kadar görünmemeye çalışıyordum ki bugün Beyza beni zorla koridora çıkarmıştı. Bir müddet okul koridorlarında dolandık. Fakat içimdeki o heyecan duygusu karnımda kanat çırparken , kalbim o kadar da heyecanlı değildi. İç sesim benimle konuşmaya yeltendiğinde onu susturdum ve yanımda kalorifere yaslanmış, etrafındaki insanları seyreden Beyza yı dinlemeye çalıştım. Çünkü biraz daha dalgın dalgın etrafı izlersem ağzıma bir tane geçireceği aşikârdı. Kafasıyla ilerde yürüyen kızı gösterip,

"şu kızı herkes çok beğeniyor , bir ben mi beğenemiyorum ha?" dedi
kafamı gösterdiği kişiye çevirdiğimde bunun Sude olmasıyla gözlerim sonuna kadar açıldı.

"bunun ne işi var burada"

sinirlenmiştim. Bu kız sürekli Gürkanın etrafında dolanıyordu. Gürkan yavşağının da sevilmek hoşuna gidiyordu.

"ne? "

kafamı Beyza ya çevirdim. Tek kaşını kaldırıp merakla sorusunu yineledi.
"hangi kız?"
Kollarımı göğsümde birleştirdim.
"Sude" dedim . Ama nasıl dediğimi bilememiştim. Çünkü o kızın ismini ağzıma almak pek hoşuma gitmiyordu. Beyza derin bir nefes alıp omuzlarımdan tuttu.

"ha o Gürkanı seviyordu değil mi?"
ardından ekledi
"bak kankacığım , Gürkanı seviyordun açılmadın , gittin anonimcilik oynadın seni buldu, sonrada yanına gidip delikanlı gibi konuşamadın niye konuşamadın anlamıyorum , birde Sudeyi madem kıskanıyon sevdiğin oğlana yavşıyor gidelim uyaralım dolanmasın Gürkanın etrafında" dedi ellerini omuzlarımdan indirerek. Haklıydı. Sonuna kadar haklıydı. Kızı uyarmalıydım. Fakat Gürkan bu durumda benim bu hareketime nasıl bir tepki verirdi bilmiyorum. Beni sevdiğini sanmıyordum. Zaten beni yeni tanımıştı. Gözlerimi kıza diktiğimde bir müddet Gürkan gilin sınıfının kapısında dolandı. Daha sonra tekrar bize doğru yürüdü. Avını bekleyen aslan gibiydim. Koşmaya başlasa peşinden nefesim kesilene kadar koşacaktım.

"haklısın . Ama Gürkanın ne tepki vereceğinden emin değilim" dedim Hâlâ Sude yi yiyecek gibi izliyordum.
Beyza derin bir nefes alıp verdi.

"lan bir kendine gel artık . Gürkanın haberi olsa ne , haberi olmasa ne?"dedi bir yandan içimi bir burukluk kaplamıştı. Beyza bu durumu anlamış olacak ki yüzünü yumşatıp konuşmaya başladı.

"yani hayır sonuçta bu durum onu pek fazla etkilemez, sen karşısına çıkıp konuşmalısın. Eminim ki o da seni seviyor" dedi beni yumuşatmaya çalışıp. Anlamıştım. Kırıcı olmamaya çalışıyordu. Sude ye baktığımda gözden kaybolmuştu. Gürkan gilin sınıfına gittiğinden o kadar çok emindim ki. Daha fazla dayanamayıp yürüdüm.Beyza arkamdan beni desteklercesine bağırdı.

"aslanım göreyim seni"

adımlarım yerini koşar adımlara bıraktı. Kendi sınıfımı geçip Gürkangilin sınıfına ilerledim . Kalbim hızla atıyordu. Gürkanın şuan ne tepki vereceğini tahmin edemiyordum ama asıl önemeli olan Sude Gürkanın yanında mıydı? bunları düşünmek kafamı yememe sebep olacaktı ki sınıflarına vardım. Adımlarımı büyükce atıp sınıfın içine girdim. Sınıfta fazla kişi yoktu. Gözlerimle tanıdık yüzler aradım Sude yoktu, Gürkan yoktu. Sinirlerim yavaş yavaş yatışırken arkam o dönüp ilerledim. O sırada sert bir şeye tosladım.

"anonim?"

"Gürkan?"

-

Neden Olmasın? | Texting Where stories live. Discover now