13

705 37 13
                                    

Jack

En toen waren we aan het zoenen. Ik heb geen idee hoe het is gebeurd? Ik weet niet wie er is begonnen? Ik weet alleen dat het mij een enorm goed gevoel geeft. Ik gooi het flesje water op de grond en pak Bella's gezicht tussen mijn handen. Bella glimlacht tijdens de zoen en legt haar handen over mijn schouders. Ik leg één hand rond Bella's middel en trek haar tegen me aan. 

"Jack?" mompelt Bella tussen het zoenen door. 

"Straks," zeg ik en ga door met het zoenen. Bella glimlacht en bijt zachtjes op mijn onderlip. Ik grijns en duw haar zachtjes met haar rug tegen de auto aan. Bella kreunt wanneer ik met mijn tong langs haar onderlip strijk. Ze gaat met haar hand door mijn haar. Ik leg mijn handen in Bella's hals en voel dan hoe kokendheet ze is. Ik stop de zoen. 

"Wat is er?" vraagt ze. 

"Bella, heb je je medicatie ingenomen?" vraag ik. 

"Ja, je stond erbij, toch?" zegt Bella en ze drukt haar lippen weer op de mijne. Hoe graag ik ook mee zou willen gaan in de zoen, ik weet dat Bella liegt. Ik haal haar lippen van de mijne af door Bella's hoofd beet te pakken.

"Je hebt ze niet ingenomen," zeg ik. 

"Jawe-hel!" zegt Bella. 

"Bella, lieg niet!" zeg ik boos. 

"Ik lieg niet! Ik zweer het!" zegt Bella en ze krijgt tranen in haar ogen. Ik leg mijn hand op Bella's voorhoofd. Hoe kan het dan dat ze zo heet aanvoelt?

"Heb je het warm?" vraag ik. 

"Nee," zegt ze. 

"Stap in de auto," zeg ik. 

"Oké," zegt Bella zacht en ze opent de autodeur. Ik loop naar de andere kant en til de zak eten van mijn stoel af. Ik zet de zak op de achterbank en stap ook in de auto. Ik leg nog één keer mijn hand in Bella's hals. Ze is kokendheet. 

"Zet je raam open," zeg ik. Bella doet wat ik zeg. Ik open het handschoenenkastje en haal er een flesje water uit. "Drink dit op," zeg ik en rijd van het terrein af. 

"Sorry voor net," zegt Bella met het flesje water aan haar mond. 

"We hebben het later wel over net. We gaan eerst naar het ziekenhuis," zeg ik en geef wat meer gas. 

"Jack, ik vind je leuk," mompelt Bella. Ze heeft haar ogen dichtgedaan en drinkt uit het flesje. Ik zie dat ze aan het zweten is. De woorden geven me een raar gevoel. Een fijn maar raar gevoel. 

"Bella, heb je pijn?" vraag ik. 

"Ja," zegt Bella en kreunt. "In mijn longen, denk ik. Wat zit hier?" vraagt Bella en ze wijst naar de plek waar je longen zitten. 

"Je longen ja," zeg ik. Bella begint te hoesten. 

"En ook mijn buik," zegt ze en stopt met hoesten. Ik kijk naar haar en leg mijn hand op haar been. Ze kijkt me met halfopen ogen aan en glimlacht. Dan pakt ze mijn hand vast en drinkt ze de rest van het flesje leeg. "Ik heb echt alle pillen genomen," zegt Bella. Ik knik. 

"Ik geloof je," zeg ik. Bella begint weer te hoesten. Tijdens het hoesten begint ze te huilen. 

"Het doet pijn, Jack," zegt ze. Ik wrijf over haar been en zet mijn voet diep in het gaspedaal. 

"We gaan naar het ziekenhuis, lieverd," zeg ik. Bella kreunt en buigt iets voorover. "Moet je spugen?" vraag ik. Bella schudt haar hoofd. 

"Stop met rijden," smeekt ze. Ik zoek een plek naast de weg waar ik de auto kan parkeren. 

"Moet je wel of niet spugen?" vraag ik. 

"Niet!" schreeuwt Bella. "Zet de auto stil!" Ik zet de auto aan de kant van de weg en kijk naar Bella. 

"Ik probeer je te helpen, Bella!" zeg ik boos. 

"Doe dat dan!" schreeuwt ze en ze stapt de auto uit. Ze begint te lopen. Half voorovergebogen met haar handen rond haar buik. Ik stap de auto uit en ren om haar in te halen. 

"Bella, in de auto!" zeg ik streng. Bella hoest weer. 

"Niemand helpt me!" schreeuwt Bella. "Jullie geven me pillen en een infuus, maar verder doen jullie niks!"

"Bella, we gaan naar het ziekenhuis en daar ga ik je morfine geven, oké?" vraag ik. Bella stopt met lopen en zakt nog iets verder in elkaar. "Door die morfine zal je niks meer voelen," zeg ik. 

"Oké," zegt Bella snikkend. Ze draait zich om en loopt weer richting de auto. Ik loop met haar mee. Halverwege pakt Bella mijn hand vast. "Je moet me helpen," smeekt ze. "Ik wil nog niet dood." 

-

Ik kijk naar Bella die ligt te slapen. Ze is verdoofd met morfine. Er zijn diverse testen gedaan, waarvan de uitslag nog moet komen, maar het ziet er niet goed uit. Bella heeft in het ziekenhuis bloed opgehoest en er was best wat morfine nodig om de pijn weg te halen. Ik zucht. Waarom zij? Haar woorden blijven in mijn hoofd spoken. 

'Ik wil nog niet dood.'

Ze was bang. Oprecht bang. Ze smeekte me om hulp. Ik denk aan de zoen van een paar uur geleden. Bella en ik. Het zou niet kunnen werken door haar ziekte en het feit dat ik een arts van haar ben, maar God wat zou ik het graag willen laten werken. 

"Jack?" Ik kijk op van Bella en kijk naar de deur. Esther staat in de deuropening. 

"Ja?" vraag ik. 

"Ik vind dat je goed gehandeld hebt," zegt ze. Ik verwachtte een preek. Ik was namelijk degene die zei dat een halfuurtje weg geen kwaad kon en kijk hoe het nu met Bella gaat. Ik heb haar in gevaar gebracht. 

"Ik was dom bezig," zeg ik. 

"Je wilde haar even afleiden," zegt Esther. "Ik denk niet dat Bella je daarvoor kwalijk neemt." Ik zucht. 

"Die afleiding heeft haar hier gebracht," zucht ik.

"Dit kon overal gebeuren, Jack," zegt Esther. 

"Ja..." zegt de stem van Bella zachtjes. Ik kijk haar aan. Ze glimlacht naar me. 

"Hey Bel, hoe voel je je?" vraagt Esther. Bella kijkt de kamer rond. 

"Goed hoor," mompelt ze. Ze is helemaal high van de morfine. Bella houdt haar handen voor haar en kijkt ernaar. "Jack, mijn handen," zegt ze. Ik pak haar handen. 

"Wat is ermee?" vraag ik. 

"Ze zijn iets..." 

"Iets wat?" vraag ik. Bella haalt haar schouders op. 

"Ik heb honger," zegt ze. Esther en ik kijken elkaar aan. Esther loopt de gang op en komt terug met de zak eten van de KFC. 

"Het is wel koud," zegt Esther. "Moet ik het even opwarmen?" vraagt ze. Bella kijkt mij vragend aan. 

"Het is jouw eten, meis," zeg ik. 

"Niet opwarmen," zegt Bella en ze pakt mijn hand vast. Esther haal de chicken strips uit de tas. 

"Oké, ga maar rechtop zitten dan," zegt ze tegen Bella. Bella knikt en trekt zich aan mijn hand omhoog. Esther overhandigt Bella het eten en loopt dan de kamer uit. 

"Hebben wij gezoend?" vraagt ze dan. "Ja toch?" 

"Ja, Bella," zeg ik. 

"Oh oké, dat dacht ik al," zegt ze en ze begint te eten. "Ik hoopte het al." Ik glimlach naar Bella en veeg een pluk haar achter haar oor. 

"Hoe is je eten?" vraag ik. Bella haalt haar schouders op. 

"Mogen we nog een keer zoenen? Of mag dat niet?" vraagt ze. Ik gniffel. 

"Bella, je bent een beetje high van de medicatie," zeg ik. 

"Ohwwwww," zegt ze. "Jij mag dit wel hebben," zegt Bella en ze reikt me de chicken strip aan. Ik pak de strip aan en kijk naar Bella die haar ogen sluit. "Ik ga heel even slapen. Ik word zo wel weer wakker," zegt ze zacht. Ik glimlach en wacht tot ze in slaap is gevallen. Dan sta ik op, druk een kus op haar voorhoofd en loop de hal op. 

forever and alwaysWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu