2.bölüm

27.8K 1.3K 395
                                    


“Hayat bir kitap ve henüz okumadığım binlerce sayfa var.”

iyi okumalar...

Bir karar bir bedel! İki insanın hayatını değiştiren hüküm! İki can yanmasın diye iki hayatı feda eden töre! Aşiret ağaları Ciwan ağayı tebrik ettikten sonra evlerine doğru yol almışlardı.Kalabalığın dağılmasıyla Demhad ailesi ve Hozan ailesi oturup verilen karar hakkında düşünüyorlardı. Aleyna'nın babası Ali bey,verilen karardan oldukça hoşnutsuzdu. Biricik meleğinin göz göre göre yakmalarına nasıl müsade etmişti? Ali bey kendine o kadar kızıyordu ki...Ama bu kararı kızına bırakacaktı! Kızı ne istiyorsa o olacaktı. Böyle hiç bir şey olmamış gibi kabul edip oturamazdı.

"Agit,ben kızımın kurban gitmesine müsade etmem! Edemem!"

Agit ağa, eniştesinin dediğiyle ağır ağır başını kaldırıp baktı. Ciwan ağa ise tek kaşı havada yaşlı adamın söylediklerini algılamaya çalışıyordu.

Ne demek kızımı veremem? Aşiret ağaları burdayken neden bir şey dememişti? Ne değişmişti?

"Ali..Bilirim zor bir durum...bunu senden istemek ama kızın eğer bu berdele kurban gitmezse Azat ve Şilan ölür! Bunu senden istemeye hakkım yok biliyorum ama bu işin çözüme ulaşması için tek yol bu. " Agit ağa'nın mahçup fakat kararlı sesiyle Ardıl ağa ellerini önünde birleştirerek yan tarafında oturan kardeşi Azad'a ters ters baktı. Azad ağabeyinin sinirli bakışlarıyla başını önüne eğip ses etmedi.

"Agit, iki canın yanmaması için benim kızımı feda edemem.. bunu benden istemeyin..Aleynamın benim için ne kadar kıymetli olduğunu biliyorsunuz?"

Ciwan ağa babasının kızına olan tutumuyla biran aklına kızkardeşi Baweşin geldi. . Babası asla bacısına karşı iyi olmamış, aksine her şeyin suçlusu olarak görmüştü bacısını. Şuan karşısında olan yaşlı adamın, kızına olan sevgisi, şevkati apaçık ortadaydı. Kendisine bakışlarını kaldırarak bakan Ali beyle ne söyleyeceğini bekledi.

"Neden kızım? Başka kimse mi kalmamıştı Ciwan ağa!"

Beklediği soru tam isabet söylendiğinde genç adam yerinden rahatsızca kıpırdanırken Hazar, ağabeyine göz ucuyla baktı.

"Bir nedeni yok!"derken sesini kontrol altına alarak devam etti."Bende en az kızınız kadar kurbanım."

Genç adamın dedikleriyle herkes bıkkınca bir nefes verdi. Ali bey ne yapıcağını bilmiyordu. Ama oğlu Mert'in de bu durumdan hoşlanmayacağını çok net biliyordu.

"Birazdan ağabeyi gelir bakalım o ne diyecek!"

&&&&

Odada oturan kızlar durum değerlendirmesi yapıyorlarken Aleyna, ses etmeden dinliyordu. Çünkü bu saatten sonra ne dese boştu. Olanla ölmüşe çare yoktu malesef. Şilanın dediklerine daha çok üzülüp pencere kenarına doğru adımları giderken, derin bir soluk ciğerlerine alarak düşündü. Bundan sonra ne olacaktı? En önemlisi hayatı nasıl bir hal alacaktı?

Ciwan ağa, ortamdan sıkılmış gibi adamların yanlarından kalkıp bir köşede cebindeki sigarayı çıkarıp yakarken, kendiside Aleynadan farksız değildi. Hayat onunla oynuyor muydu acaba?  Bu eve daha önce ne için gelmişti? Şuan ise bambaşka bir şekilde gelmişti. Bu evdeki fertlerin kendisiyle ne alıp veremedikleri vardı. Başı önünde düşünürken,boynunun ağrımasıyla başını mavi göğe kaldırdı. Karşıdaki pencereden beliren genç kızla yutkundu.

Nasıl bu kadar güçlü durabiliyordu?

&&&&&&

Akşama doğru Demhad ailesi evlerine dağılırken Hozan konağı ise farklı bir telaş içerisindeydi. Mert,karısıyla birlikte olayı duyar duymaz Mardine alalacele gelmişti. Duyduklarına hala inanamıyordu genç adam. Aleynayı karşısına alarak konuşmasının ardından bir daha hiç bir şey diyememişti.

ZÜMRA( Töre Serisi 2) BİTTİ! Where stories live. Discover now