19. A titkokra fény derül

86 1 0
                                    

Amikor legutoljára írtam a naplómba, egy vagy két hónap biztos volt a nyári szünetig. Most viszont itt az idő a fürdésre. Nem sok minden változott azóta. Az állatszobor kiállítást nem írtam le, mert nem volt nagy szám. Igen, megnéztük az állatokat és ennyi.

Apámat azóta is látom párszor azzal a kurvával. Legszívesebben odamennék és felpofoznám azt a szőkét. De ezt nem tehetem. Meglátjuk mi lesz még. Jelenleg a buszon ülök. Voltunk a McDonalds-ban és ettünk egy keveset. Fagyit szintén. Ölelkezve ülünk a buszon. A suliban eleinte nehezen fogadták a kapcsolatunkat, főleg a lányok, hisz mindenki James után csorgatta a nyálát. Idegesítő. De már nincs így, mert tudják, hogy ő az enyém.

Leszálltunk a buszról és a házunk felé vettük az irányt. Ő nem jött be, soha sem jön be. Amikor beléptem az ajtón, lefagytam. A lakás.. feldúlt volt. Összetört tányérok, felborított székek. És.. anya. Anya ott feküdt a földön és sírt. Szinte ordított. Mi a szar? Mi történt itt? Tudni akarom.

Odasiettem anyához, és megöleltem. Ő ellökött magától, de csak gyengéden. Szóra nyitottam a szám, amikor ő elöbb megszólalt.

(Anya)- Te tudtad?! Csak válaszolj!

(M)- Mit? Anya! Mit kellett volna tudnom? Mi folyik itt?

Ekkor már én is sírtam. Gyűlölöm anyát így látni.

(Anya)- Azt, hogy apád megcsal! Egész végig hazudott. TE TUDTAD?!

Belém fagyott a vér. Honnan? És mikor? Tudtam, hogy ennek úgyis elkell egyszer jönnie. De pont most?

(M)- Tudtam igen.. de nézd anya én-nem tudtam befejezni. Anya elkussoltatott az ujjával.

(Anya)- Elég! Szót se többet. Te egész végig eltitkoltad a hátam mögött? De miért? Miért kellett? Senkiben sem bízhatok. Mindenki átvert. Undorítóak vagytok. A saját lányom?- ordította.

(M)- Anya kérlek figyelj! Nekem is kurvára fájt! Összezuhantam. De nem mertem. Nem tudtam...-nem fejeztem be a mondatom, mert anya felállt, és az ajtó felé sétált. Majd megszólalt:

(Anya)- Elmegyek. És soha többet nem jövök haza. Elboldogulsz a kis Jamessel. Élvezd az életed. Álohá!

Mi a szar? Nem. Nem. Nem. Nem lehet. Nem hagyhat itt. Én azt nem bírnám ki. Így hát utánafutottam. De már késő volt. Ő beszállt a kocsiba és elhajtott. Itt hagyott..

Szerelemre Épülve ✔Where stories live. Discover now