Κεφάλαιο 25: Το τελευταίο συμβούλιο

58 11 0
                                    

Το πρωινό μετά την μάχη ήρθε και ήταν όμορφο, με ανάλαφρα συννεφάκια και τον άνεμο να γυρίζει δυτικός. Με φώναξαν να πάω στην σκηνή του Aragorn. Έτρεξα αμέσως, μπήκα μέσα και έκατσα δίπλα στον Aragorn. Έριξα μια ματιά γύρω μου, ο Legolas και ο Gimli έλειπαν. Το ίδιο και τα Hobbit. Οι μόνοι που αναγνώριζα, εκτός από τον Gandalf και τον Aragorn, ήταν οι γιου του Elrond και ο Eomer.

"Πως είναι η αδελφή σου;" τον ρώτησα καθώς περιμέναμε μερικούς ακόμα.

"Όσο καλά θα μπορούσε να είναι κάποιος στην κατάσταση της." είπε ο Eomer και μου χαμογέλασε.

Εκείνη την στιγμή μπήκε ένας ψηλός άντρας με την πολεμική στολή της Gondor, ένα άσπρο δέντρο με αστέρια γύρω του. Όλοι σταματήσαμε να μιλάμε και ο Gandalf άρχισε την συζήτηση.

"Άρχοντες μου!" είπε. "Ακούστε τα λόγια του επίτροπου της Gondor πριν πεθάνει: Μπορεί να θριαμβεύσετε στην πεδιάδα του Pelennor* για μια μέρα, αλλά ενάντια στην δύναμη που έχει τώρα σηκωθεί δεν υπάρχει νίκη. Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του. Εγώ δεν σας λέω να απελπιστείτε, αλλά αναλογιστείτε την αλήθεια που υπάρχει σε αυτά τα λόγια. Μόλις και μετά βίας έφτασαν οι δυνάμεις μας για να απωθήσουμε την πρώτη μεγάλη επίθεση. Η επόμενη θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Αυτός ο πόλεμος, λοιπόν, είναι χωρίς ελπίδα, όπως το κατάλαβε ο Denethor*. Η νίκη δεν θα έρθει με τα όπλα."

"Δηλαδή θέλεις να υποχωρήσουμε στην Minas Tirith η στο Dunharrow και να καθίσουμε εκεί σαν τα παιδιά στους πύργους από άμμο, ενω η παλίρροια έρχεται;" ρώτησα έντονα.

"Αυτό δεν θα ήταν συμβουλή!" μου απάντησε ο Gandalf. "Εγω είπα πως αυτό θα ήταν συνετό. Δεν συμβουλεύω σύνεση. Είπα πως η νίκη δεν θα έρθει με τα όπλα. Εξακολουθώ να ελπίζω στην νίκη, αλλά όχι με τα όπλα. Γιατί ανάμεσα σε όλο αυτό, υπάρχει και το ενα δαχτυλίδι, η ελπίδα του Sauron. Γιατί ο Sauron ξέρει ότι το δαχτυλίδι έχει βρεθεί, άλλα δεν ξέρει ακόμα που βρίσκεται, επομένως είναι σε μεγάλη αμφιβολία, διότι γνωρίζει ότι αν το έχουμε βρει, υπάρχουν μερικοί ανάμεσα μας με αρκετή δύναμη για να το χρησιμοποιήσουν. Γιατί, σωστά υποθέτω, έτσι δεν είναι, Aragorn, ότι του παρουσίασες τον εαυτό σου στην σφαίρα του Orthanc;"

"Ναι. Το έκανα πριν ξεκινήσω από το φαράγγι του Helm!" είπε ο Aragorn. Έκρινα πως έφτασε η ώρα και πως η σφαίρα έφτασε στα χέρια μου γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό. Είχαν περάσει 10 μέρες από τότε που ο Frodo είχε περάσει ανατολικά του ποταμού και σκέφτηκα ότι έπρεπε να κάνω το μάτι του Sauron να αποτραβηχθεί από την χωρά του. Αν και, αν είχα προβλέψει ποσό γρήγορη θα ήταν η επίθεση, με την οποία απάντησε, ίσως δεν θα είχα τολμήσει, να εμφανιστώ. Μόλις και μετά βίας μου δόθηκε χρόνος, για να έρθω να σας βοηθήσω."

𝕭𝖊𝖙𝖜𝖊𝖊𝖓 𝕿𝖜𝖔 𝖂𝖔𝖗𝖑𝖉𝖘 ⚠️ΥΠΟ ΔΙΟΡΘΩΣΗ⚠️Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα