Κεφάλαιο 20: Η φωνή του Saruman

58 11 2
                                    

Διασχίσαμε την στοά και σταθήκαμε πάνω σε μια σορό από πέτρες, κοιτάζοντας το βράχο του Orthanc* που στεκόταν απειλητικό παρά την όλη καταστροφή του Isengard. Από την απέναντι πλευρά του χερσότοπου μπροστά μας είδαμε τους καβαλάρηδες να προχωρούν με προσοχή. Ακολουθήσαμε τα απομεινάρια του δρόμου προχωρώντας αργά, γιατί οι πλάκες ήταν ραγισμένες και γεμάτες γλίτσα. Αυτοί μας είδαν και σταμάτησαν στην σκιά του βράχου για να μας περιμένουν.

"Λοιπόν." είπε ο Gandalf. "Ο Δεντρογένης και εγώ είχαμε κάτι πολύ ενδιαφέρουσες κουβέντες και καταστρώσαμε μερικά σχέδια. Και όλοι μας ξεκουραστήκαμε λιγάκι. Τώρα πρέπει πάλι να ξεκινήσουμε. Φαντάζομαι και εσείς ξεκουραστήκατε. Διακρίνω και μερικούς αγουροξυπνημένους." συνέχισε και το βλέμμα του σταμάτησε σε εμένα.

"Έτσι είναι!" είπε ο Legolas.

"Έχω μια τελευταία δουλειά να κάνω πριν φύγουμε." είπε μετά ο Gandalf. "Πρέπει να κάνω μια αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στον Saruman. Κατά πάσα πιθανότητα άχρηστη, αλλά πρέπει να γίνει."

Φτάσαμε στην βάση του Orthanc. Ο βράχος γυάλιζε σαν να ήταν βρεγμένος. Μερικά γδαρσίματα και κάτι μικρά ξεφλουδίσματα κοντά στην βάση του ήταν όλα και όλα τα σημάδια του από την μανία των Ent.

Στην ανατολική πλευρά ανάμεσα σε δύο παραστάδες ήταν μια μεγάλη πόρτα. Από πάνω είχε μια μεγάλη μπαλκονόπορτα με παντζούρια και ενα μπαλκόνι με σιδερένια κάγκελα. Γύρω γύρω μακρόστενα παράθυρα βρίσκονταν στους τοίχους και από εκεί μας κρυφοκοιτάζαν μικροσκοπικά μάτια.

"Θα ανέβω εγώ." είπε ο Gandalf. "Έχω ξαναέρθει και ξέρω τον κίνδυνο που διατρέχω."

"Θα έρθω και εγώ." είπε ο Theoden. "Θέλω να μιλήσω στον εχθρό που μου προξένησέ τόσο κακό. Ο Eomer θα έρθει μαζί μου να με βοηθήσει να μην σκοντάψω."

"Όπως θέλεις." απάντησε ο Gandalf. "Aragorn, Belle, Legolas και Gimli ελάτε και εσείς μπορεί να σας χρειαστούμε."

Ανεβήκαμε τις σκάλες. Ο Gandalf στάθηκε μπροστά στην πόρτα και την χτύπησε με το ραβδί του.

"Saruman έλα έξω!" φώναξε με δυνατή φωνή.

Η μπαλκονόπορτα πάνω απ' τις πύλες άνοιξε, αλλά κανείς δεν φαινόταν στο σκοτεινό της άνοιγμα.

"Ποιος είναι;" ρώτησε μια γνωστή φωνή. "Τι θέλετε;"

"Πήγαινε να φωνάξεις το Saruman, αφού έγινες υπήκοος του Grima." απάντησε ο Gandalf. "Και μην καθυστερείς."

𝕭𝖊𝖙𝖜𝖊𝖊𝖓 𝕿𝖜𝖔 𝖂𝖔𝖗𝖑𝖉𝖘 ⚠️ΥΠΟ ΔΙΟΡΘΩΣΗ⚠️Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα