Hoofdstuk 4

25 4 1
                                    

Pov Lucy:

"Moeten we haar wakker maken?"

"Doe maar wel ze moet wat eten en anders slaapt ze vannacht niet."

Ze hebben niet door dat ik al wakker ben. Ik hoor voetstappen dichterbij komen en het bed inzakken. Ik doe me ogen open en roep: "Hallo!"

De jongens schrikken en Niall die naast me op bed was komen zitten springt van schrik van het bed af en valt op de grond.

Ik barst in lachen uit en zie de rest van de jongens ook lachen. "We gaan zo eten kom je ook?" vraagt Liam nadat we uitgelachen zijn.

"Ja, is goed." Ik sta op en loop achter de jongens aan naar de keuken. Ik zie acht pizza's op tafel liggen en zes borden. Ik wacht even af waar iedereen gaat zitten en neem plaats naast Liam.

Ik zie Niall, zodra iedereen zit, snel een stuk pizza pakken die hij al snel op heeft. Ik pak een stuk pizza Hawaï en neem er een hap van.

"Dit is echt lekker!" zeg ik zodra ik mijn mond leeg heb.

We eten verder en zodra alles op is loopt Harry naar de koelkast waarna hij er 6 bakjes uitpakt. Ik zie dat het pudding is.

Zodra iedereen wat heeft neem ik er een hap van. Ik proef dat het zelfgemaakt is.

"Wie heeft dit gemaakt?" vraag ik met volle mond.

"Ik." zegt Harry trots.

"Dit is echt hemels!" Snel eet ik mijn bakje leeg en zie Niall kijken naar het bakje van Louis kijken die nog niet eens de helft op heeft. Louis ziet het ook en geeft Niall zijn bakje.

"Ik zit een beetje vol." zegt hij. Niall heeft het bakje na vier happen leeg. Ik zie iedereen zijn bord, bakje en bestek pakken en het in de afwasmachine zet. Ik doe hetzelfde en stapel zodra ik klaar ben de borden waar de pizza's op lagen op en doe ze ook in de afwasmachine.

We lopen naar de woonkamer waar iedereen zijn mobiel pakt. Ik kijk een beetje rond aangezien ik geen mobiel heb. "Heb jij geen mobiel?" vraagt Louis

"Nee ik had alleen een iPod waar ik muziek op kon luisteren."

Louis kijkt me met grote ogen en trekt me aan mijn arm mee naar boven en loopt naar zijn kamer. Hij laat me los en opent een laatje in zijn nachtkastje hij haalt er een iPhone 6 uit.

"Het is niet de nieuwste maar hij doet het nog goed." hij geeft me de telefoon. Ik kijk hem verbaasd aan.

"Dit kan ik niet aannemen.". Ik geef de telefoon terug maar Louis pakt hem niet aan

"Ik gebruik hem toch niet", zeg hij, waarna hij mijn arm wegduwt. Ik kijk hem na wanneer hij wegloopt en loop achter hem aan.

Als ik beneden ben ga ik naast Zayn en Louis zitten. "Wil je me helpen met het instellen van mijn mobiel?" vraag ik aan Zayn. "Ja, hoor!"

Ik geef hem de telefoon en hij start hem op. Ik kijk ondertussen met Louis mee die een spelletje aan het spelen is. "Jij mag ook wel een keer." Hij geeft me zijn mobiel.

Na een tijdje zegt Zayn: "Hij is klaar! Ik heb ook nog wel een simkaartje liggen, die mag je wel hebben. Ik neem vaak een nieuw nummer."

Ik bedank hem en Zayn staat op en loopt weg om het kaartje te zoeken.

Ik doe mijn telefoon aan en zie gelijk een foto van Zayn op mijn achtergrond. Ik grinnik zachtjes en ontgrendel de telefoon. Ik probeer uit te zoeken hoe ik een foto maak, totdat Zayn er weer aan komt.

Hij pakt mijn telefoon en doet het simkaartje erin. Ik zie dat hij de telefoon ontgrendelt en een code invult.

"Die code heb je nodig als je de iPhone helemaal uitzet", legt hij uit, "Je moet het goed onthouden. De code is 0000."

Ik knik en herhaal het nummer een paar keer in mijn hoofd, zodat ik het niet kan vergeten.

Hij geeft mijn mobiel terug en even later krijg ik een appje binnen.

Ik kijk Zayn aan. "Nu heb je mijn telefoonnummer." zegt hij.

Zayn pakt zijn telefoon en even later krijg ik de melding dat ik ben toegevoegd aan een groepsapp, ik open de melding en zie dat de groep Home heet.

Ik kijk Zayn aan en hij zegt: "Als er wat aan de hand is kun je dat hierin zeggen, de rest zit er ook in."

"Dat is best handig." Ik heb ondertussen de camera ook gevonden en maak een foto van mezelf. "Hoe zet ik deze foto op mijn achtergrond?"

"Vind je je achtergrond niet mooi?"

"Jawel."

Zayn pakt mijn mobiel en opent de camera waarna hij een foto van ons tweeën maakt, zodra hij de telefoon terug geeft zie ik dat de foto mijn nieuwe achtergrond is.

Ik bedank hem en ga naar de App Store en download wat spelletjes en apps. Dit is niet zo moeilijk, gezien het hetzelfde is als mijn iPod. Die wel een beetje verouderd is...

Pov Louis:
"Zullen we een film kijken?" vraag ik.

Van alle kanten hoor ik 'ja'. Ik zet de televisie aan en ga naar Netflix.

"Welke film zullen we kijken?" vraag ik, "We kunnen een horror film kijken."

Iedereen is het ermee eens. Ik klik een film aan waarna ik hem gelijk weer op pauze zet en naar de keuken ren.

Ik trek alle kastjes open en zie eindelijk de popcorn liggen. Ik pak er 3 zakken uit en verdeel het over 3 bakken. Met de bakken in mijn handen loop ik weer terug naar de woonkamer waar ik de bakken op tafel neer zet.

Niall zit gelijk rechtop en grijpt al richting de bak, maar inplaats van dat hij er iets uitpakt pakt hij de hele bak en zet hem op zijn schoot. Ik lach en ga op de bank zitten.

De film wordt aangezet. Na de eerste jumpscare voel ik Lucy dichter tegen me aankruipen, ik sla een arm om haar heen waarna ze haar hoofd in mijn nek duwt, omdat er weer een jumpscare was. Ik probeer haar rustig te houden door met mijn hand zachtjes over haar rug te wrijven.

Zodra de film afgelopen is gaat iedereen naar z'n kamer om te slapen.

Ik word wakker van geschreeuw. Ik ga rechtop zitten en luister waar het vandaan komt.

Ik hoor dat het bij Lucy vandaan komt en sta op. Ik loop richting de kamer van Lucy en open de deur ik zie Lucy heftig draaien en zweten in haar bed. Ik loop naar haar bed toe en ga erop zitten.

"Lucy!" Ik schud voorzichtig aan haar arm waardoor ze wakker wordt.

"Ga weg!" gilt ze.

"Ik ben het maar. Louis." zeg ik geruststellend.

Ze gaat rechtop zitten en kijkt mij aan. "Wil je vertellen waar die nachtmerrie over ging?" vraag ik haar.

"Poppen kwamen me achterna en wilden me vermoorden."

"Heftig." zeg ik.

"Ik durf het bijna niet te vragen, maar ik durf niet meer alleen te slapen. Wil jij bij me blijven?" vraagt ze verlegen.

"Ik trek even een pyjama aan.". Ik sta op en loop naar mijn kamer waar ik mijn sportbroekje en shirt pak.

Ik trek het aan en loop waar terug naar Lucy en kruip bij haar in bed. "Welterusten."

Even later ligt ze te slapen en snel daarna val ik ook in slaap.

Het heeft even geduurd maar hier een nieuw hoofdstuk! Ik ga proberen om 2 keer per week een hoofdstuk online te zetten.

How We Met [1D fanfictie][Dutch]Where stories live. Discover now