4.

113 11 4
                                    

P.O.V Samantha

Toen ik eindelijk aankwam bij zangles liep ik naar binnen richting de kluisjes. Ik deed mijn kluis open en deed me skateboard erin. Ik deed de mouwen van mijn vest omhoog zodat ze tot mijn ellebogen kwamen.

Ik liep nog even naar de wc's en keek naar mezelf in de spiegel. Kevin heeft gelijk..... Ik had nooit geboren mogen worden. Ik kan niks speciaals.

Ik hoorde de deurklink naar beneden gaan. Ik wreef de tranen onder mijn ogen weg en deed de kraan aan. Ik deed me handen eronder en deed of er niks was gebeurd. Het meisje dat naar binnen liep keek me aan en glimlachte zwakjes. Ik zetten de kraan uit en droogde mijn handen af en verliet de wc.

Ik liep de zaal binnen waar al een paar kinderen zaten. Iedereen wachten op de lerares. Ik ging aan de andere kant van alle kinderen zitten en wachten ook.

Toen de lerares eindelijk na 7 minuten te hebben gewacht het lokaal binnen liep konden we beginnen. Ze pakte een map. Dat betekende dat ze ging kijken of we niet iemand misten. Ze begon met de namen opnoemen. ''..........'' ''Ja'' ''Samantha.'' ''Ja.'' dat was ik zo als altijd als laatste, want ja wie doet mij nou weer als eerste of ergens midden in? Niemand.

''Lisa, jij mag eerst.'' zei de lerares. Het meisje stond op en liep naar de microfoon. Dit was het meisje uit het toilet. ''Hai allemaal, ik ga het liedje All About That Bass van Meghan Trainor voor jullie zingen.'' zei ze en de band achter der begon met spelen en zij met zingen. Volgens mij is ze hier nieuw, want dit is de eerste keer dat ik der zie, maar ze kan wel goed zingen.

Na een paar mensen hoorde ik wel een heel bekende stem. ''Ashton, je mag nu.'' hoorde ik het dan echt goed? Ashton? De Ashton Irwin die mij verdedigd heeft. De jongen liep naar voor en het was inderdaad Ashton. Hij keek me aan en glimlachte kort. ''Hey, ik ga voor jullie een zelf geschreven liedje zingen. Ik heb dit liedje met mijn vrienden geschreven voor ons kleine bandje. Het heet Beside you. Geniet ervan.'' zei hij en hij liep naar het drumstel.

''Samantha?'' ''Ja?'' ''Wil je me begelijden op de gitaar?'' ''Uhm.... Ja tuurlijk.'' ik stond op en liep naar het podiumpje en ik kreeg van Ashton een blaadje met de noten. Ik keek het snel door en legde het voor me neer. Ik keek naar Ashton en knikte als teken dat ik er klaar voor was. Hij begon met spelen en ik volgde hem. Hij zong 1 zinnetje en der kwam ineens meer muziek en meer stemmen die zongen. Ik keek vragend om me heen en zag ook Calum, Michael en Luke richting het podium lopen. Ik probeerde me te concentreren op mijn gitaar, wat wel lastig was. Ik keek naar Ashton en hij knikte en glimlachte kort.

Hier stonden we dan met ze vijfen op het podium muziek te maken. Ik dacht dat dit zangles was. Niet dat ik het niet leuk vind. Toen het liedje klaar was en de laatste klanken door de zaal galmde begon iedereen hevig te klappen en ze stonden op.

''Goed gedaan jongens.'' zei de lerares. Jupp, echt niemand ziet mij staan. ''Maar Samantha heeft ook geholpen.'' verdedigde Ashton mij. Ik keek naar hem en glimlachte zwakjes. Hij knikte.

''Nou, Samantha jij moet nog als enige dus doe wat je moet doen.'' zei de lerares geirriteerd. Ik rolde met mijn ogen. Ik liep naar de microfoon en zag al een paar kinderen opstaan en vertrekken. Luke, Calum, Michael en Ashton waren gaan zitten om waarschijnlijk naar me te luisteren. Ook het meisje van het toilet zit er nog.

''Nou, voor de mensen die er nog zijn. Ik ga Hopeful van Bars en Melody zingen.'' zei ik en ik keek naar de grond. Niemand luisterde naar me. Niemand! Zelfs de juf is altijd met wat anders bezig en als ik dan klaar ben klapt ze sloom en niet gemeend in haar handen en verlaat ze de zaal.

Ik pak de microfoon van de standaard en ga op het randje van het podium zitten en begin met zingen. Ergens in het midden van het liedje kijk ik op. De lerares is bezig op der mobiel en de rest (Lisa, Calum, Ashton, Luke en Michael.) die waren nog aan het luisteren. Ik glimlachte kort en maakt het liedje af.

Toen ik klaar was stond de lerares gelijk op en zuchten en verliet gelijk de zaal. Ik liep het podium op en zetten de microfoon terug en liep gelijk naar de kluisjes. Bij de kluisjes zetten ik mezelf op het bankje neer en barste ik in tranen uit. Toen ik mensen hoorde praten en het richting de kluisjes bleek te zijn wreef ik snel de tranen onder mijn ogen en van mijn wangen af.

''Sam, ben je hier?'' hoorde ik steeds dichter bij komen. Ik antwoorde niet. Ik bleef dood stil zitten op de hoop dat de gene die me zal aantreffen niet ziet dat ik heb gehuild. ''Sam?'' hoorde ik dichtbij. Ik keek naar de deur. Daar stond die Ashton. ''Wat is er?'' vroeg ik zachtjes. Hij liep naar me toe en ging naast me zitten. ''Waarom rende je weg?'' ''Omd-'' hij onderbrak me. ''Sam, je hebt gehuild.'' ''Nee.'' ik wist dat dit niet zou helpen, maar proberen kan altijd. ''Sam, lieg niet tegen me. Ik ken je dan niet lang, maar ik zie aan je dat je liegt.'' Hij pakte me hand en wreef met ze duim over de bovenkant van mijn hand. ''Ash...'' ''Waarom? Wat is er?'' onderbrak hij me weer. ''Ik....Ik ben nutteloos. Alles wat Kevin zei..... Hij........ Hij heeft gelijk.'' Ik begon weer te snikken. Ashton trok me tegen zich aan. Zijn warme lichaam voelde veilig. Ik legde mijn hoofd op zijn schouder. Hij aaide met zijn andere hand over mijn hoofd.

''Je kan me alles vertellen Samantha...... Alles.....''

------------------------------

Sorry, maar vanaf nu heb ik hier [SLOW UPDATE] van gemaakt. Ik ben namelijk bezig op mijn andere account, wat ook niet snel gaat. ( Wil je weten welk account dat is stuur een privé berichtje dan kan ik je het zeggen. ) Ook komt het door school. Ik heb nu vakantie dus ik probeer gewoon wat hoofdstukken klaar te zetten (Als dat lukt).

Ik hoop dat jullie het begrijpen en blijven lezen.

Vote&Comment

Luv ya x Ashton-ThatGirl

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 15, 2014 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Waarom ik? ~ a.i [SLOW UPDATE]Where stories live. Discover now