Hoofdstuk 6: Christopher Bang

635 28 28
                                    

Update; ik heb in dit hoofdstuk redelijk veel veranderd. Het is wel handig om deze nog eens opnieuw te lezen voor je doorgaat naar het volgende hoofdstuk. :)

Gedaanteverwisselingen was niet haar favorite vak. Niet dat ze er niets van kon of het niet graag deed, ze was er zelfs uitstekend goed in. Bezweringen was meer haar ding, het was zelfs zo ver gekomen dat Selene bezig was met eigen spreuken te ontwikkelen. Illegale wel is waar. Ze noteerde ze allemaal in een klein notitie boekje dat ze altijd bij zich had.

Hun volgende les was Toverdranken, een van haar favoriete vakken. Selene volgde de jongens, minus Peter, naar het lokaal in de kerkers. Toen ze in de gang bij het lokaal kwamen stonde, zagen ze dat er een stuk of 17 mensen voor een puist gingen (inclusief haar Griffoendor vrienden). Vijf Ravenklauwen, een Huffelpuf, Mary McDonald een vriendin van de Griffoendor meisjes. Tot slot waren er nog vier Zwadderaars. Een lange knappe jongen met zwarte haar leunde tegen de muur tegenover het toverdranken lokaal. Hij was gehuld in een groen zwart gewaad. Hun ogen ontmoeten elkaar. Christopher Bang was een zesde jaars Zwadderaar. Mysterieus, loyaal, slim en ongelofelijk knap. Chris moeide zich niet met de rivaliteit tussen de vier huizen, al dacht bijna iedereen van wel. Zijn studies waren belangrijker, naast Zwerkbal en zijn twee beste vrienden. Chris was de wachter van het Zwadderich Zwerkbal team en de kapitein. Christopher had nooit veel aandacht voor meisjes, maar toen zag hij Selene staan bij groepje griffoendors. 

De prinses verbrak het oogcontact toen James haar een vraag stelde. Nog voor ze kon antwoorden ging de deur van de kerker open. Professor Slughorns had een enorme walrus snor die krulde boven zijn breed lachende mond. Slughorn groette Chris, Lily en Snape extra enthousiast. Horace had altijd al zijn favoriete leerlingen gehad en deze drie studenten hoorden daar bij; charmant, slim en goeie studenten. Toen Selene voorbij liep, glimlachte hij nog breder Hij was een van de weinige professoren die wist van haar echte identiteit. 'Ah ah Juffrouw Selene, wat enig dat je ons komt vergezellen! Ik heb gezien dat je een uitmuntend haalde voor je O.W.L.S. Wat een aanwinst!' Selene bloosde verlegen, ze glimlachte. 'Aangenaam professor. Ik kijk heel erg uit naar de lessen.' 'Kom binnen, kom binnen.' 

De lucht in de kerker was mistig door de dampen van professor Slughorns ketels. De walm van de toverdranken waren specifiek.  Remus, Lily keken belangstellend naar de borrelende ketels. Wat er daar gaande was konden James en Sirius niet echt iets schelen. Hun gesprek over zwerkbal was veel interessanter, James was opnieuw de kapitein. De vier Zwadderaars gingen samen aan een tafel zitten net als de Ravenklauwen. Lily, Alice en Marlene kozen een tafel met Remus. Met gevolg dat Selene een tafel deelde met Sirius, James en de vijfde Zwadderaar. Zij hadden de tafel naast een goud kleurige toverketel waaruit een van de meest verrukkelijke geuren opsteeg die ze ooit had geroken. Ze verlangde naar die geur. Ze wist maar al te goed van waar ze die kende.  Vervolgens rook ze lavendel en een geur dat ze niet kon plaatsen. 

De prinses haar ogen vielen dicht terwijl ze de geuren in haar opnam. Haar ademhaling was snel en onregelmatig. De geur intoxiceerde haar steeds meer en meer. Het was net een drug. De geur trok haar het verleden in.

Een klein raven zwartharig meisje van nog geen acht jaar oud speelde buiten in de gigantische koninklijke tuinen met haar oudste broer. 'Pak me dan als je kan,' giechelde ze, stak vervolgens haar tong uit en rende weg. 'Denk je echt dat je van mij kan ontsnappen Luna?' Hades, Selenes oudste broer, grijsde speels en rende achter zijn precieuze kleine zusje. Niet veel later grepen er een paar sterke armen haar heupen vast en hieven haar op. 'Ik heb je.' Hades hield zijn baby zusje stevig vast en drukte haar tegen zijn borstkas. Het kleine prinsesje lachte. Zodra Hades haar had omgedraaid, zodat elkaar recht in de ogen konden aan kijken, omhelsde hem stevig. Selene ademde diep in.

Selene had altijd gehouden van de geur die rond haar oudste broer Hades hing, een mix van honing, citroen.  

'Selene? Selene?!' James fluisterde haar naam en schudde haar voorzichtig. Abrupt opende ze haar ogen.  Vluchtig keek ze om haar heen, ze was nog steeds in het toverdranken lokaal. Selene vloekte binnensmonds - hoe had ze haarzelf zo kunnen verliezen. 'Huh?' 'Alles oké?,' vroeg James bezorgd. 'Ja?' Ze schudde snel met haar hoofd, hopend dat ze zo wakker zou worden. 'Ja, alles oké James. Geen zorgen ik was even in gedachten verzonken.' Selene glimlachte geruststellend naar James. Christopher Bang,  die zich nog niet had kunnen introduceren staarde naar haar profiel. Hij had haar zien wegdrijven in haar gedachten. 

De maan prinses // Sirius BlackWhere stories live. Discover now