Chapter 8

2K 121 11
                                    

Harry’s POV (o dva týdny později)

Harry: JSEM U TEBE ZA PĚT MINUT, LÁSKO xx

Napsal jsem krátkou zprávu Sum, když jsem se zrovna vracel ze studia a čekal na zatracené červené.

Bylo už lehčí někam se na pár hodin vypařit a zmizet z dohledu zvědavých lidských očí. Nemusel jsem to totiž tajit před úplně všemi, před celičkým světem. Kluci to o mě a Summer už věděli všichni. Zayn se to dozvěděl sice až jako poslední, takže má teorie o tom, jak to poznali všichni, až na ty hlavní dva se nepotvrdila, ale tak Zayn trávil doma tak málo času, že se nebylo čemu divit. Celkově už jsem si snad ani nevzpomínal, kdy naposledy jsem s ním vedl nějakou rozumnou konverzaci nebo jsme se spolu alespoň smáli.

Bylo prostě moc těžké se zorientovat v těch dlouhých měsících naší lži a mého super tajného vztahu. Když jsem nad tím teď uvažoval zpětně, poté co se to všechno provalilo, jen jsem kroutil hlavou nad tím, kolik se toho za ty měsíce vlastně stalo a docela jsem se i obdivoval za to, jak jsem to všechno stíhal.

Jasně, na mém lhaní se nedalo co obdivovat, ale já žil mnohdy i trojí život a to už za obdiv stálo.

No, ale abych se vrátil ke své původní myšlence, s klukama už jsme byli zase za dobře a všichni mě podporovali. Zayn se mi dokonce i omluvil za své špatné chování vůči mě, z porozchodového období Liama a Dani, kdy stál samozřejmě na jeho straně, aniž by tušil, co za tím vězí. Ale já ho nikdy neobviňoval. Jenže byl to Zayn a věděl, co to láska je – sám Pezz miloval až za hrob -, takže mě pochopil a uznal svou chybu.

To k Louisovi už tak milí nebyli. Jak jsem měl předtím pocit, že všichni obviňují jen mě z toho co se dělo, tak teď konečně si smlsli i na něm, i když já o to nestál. Říkal jsem jim, aby to tak nehrotili a byli rádi, že máme Louise, toho správného Louise zase zpátky, ale oni ho prostě ignorovali.

Každý jsme si toho mnoho vytrpěli, nikomu z nás ty poslední týdny nebyly příjemné, ale tak to nebyl důvod k tomu, aby ho zpětně nenáviděli, když už všechno mohlo být fajn. Nechápal jsem to. Ani od jednoho z nich. Od Liama bych to možná i bral, jako nějakou zpětnou odplatu za mě a tudíž i za sebe s Dani, ale zase to byl Liam a ten neměl ve zvyku dělat tyhle dětinské pomsty. Zayn díky Louisovi trávil o dost více času s Pezz, takže by mu měl ještě spíš děkovat, ale jako vždy dělal to co Liam.

Pouze Niall na tom byl vlastně celkem dobře. Jasně, taky musel lhát a lhaní nebylo zrovna jeho koníčkem, ale když to vezmu kolem a kolem, jeho život to ovlivnilo nejméně. I přes to všechno zůstal sám sebou, a proto se taky nebylo čemu divit, když si ho Deb zvolila za svého opatrovníka po tom všem, jakmile to prasklo. K němu měla totiž nejblíže. Ani já, ani Liam a už vůbec ne Zayn, jsme jí nevěnovali během té doby tolik času, jako právě Niall s Louisem. A jelikož Louise momentálně nenáviděla, Niall byl jediný v celém baráku, koho snad měla ještě trošku ráda.

Proto jsem se taky strašně divil, že i on se zapojil do toho ignorování Louise. Nikdy se nepletl do věcí, které se ho netýkaly a to, že by ho proti němu stavěla Debbie, to jsem si odmítal připustit. Celou dobu, už od samého začátku, kdy bylo všechno ještě relativně v pohodě, za žádnou cenu nechtěla, abychom se kvůli ní nenáviděli a nedej bože rozpadli. To byl taky důvod toho jejího zatraceného útěku za skoro smrtí, takže ona to být nemohla.

Byla teď sice jiná, zákeřnější a chladnější, ale rozpad skupiny zapříčinit nechtěla. To jsem věděl na milion procent. Kdyby to chtěla, určitě by se dobrovolně neupsala k randění s člověkem, kterého sice kdysi milovala, ale momentálně nenáviděla. Nepodnikala by to, abychom neměli průser u managementu a potom nás proti sobě mohla začít štvát sama. Mohla teď být jakákoliv, ale tohle nebyl její styl a nikdy být nemohl.

This Part Of My Life 3Kde žijí příběhy. Začni objevovat