Cinderella

11 0 1
                                    

Okulun kapanmasına 4 hafta kala,yine gece saat üçte bisikletimle geziyordum.Her gece yapardım bunu,neden bilmezdim.Sanki sadece bir süreliğine Cinderella olmaktan çıkardım.

Evin Cinderellası kesinlikle bendim.Her şeyi benim yapmam gerekirdi.Annemin beni sevdiğinden emin bile değildim.Babam ise benden yani ailem ve benden nefret ediyordu.

Babam eskiden sürekli uyurdu.Hiçbir ev işine yardım etmezdi.Annem ve ablam bütün işleri yapmaya çalışırdı.Ben ise ders çalışırdım.Belki de bu yüzden sevmezdi annem."Hiç bir işe yaramıyorsun!" yada "Tıpkı baban gibisin! Bir boka yaradığın yok!" derdi.Anlamazdım.Ders çalışmanın nesi kötüydü?

Bir gün babam işten çıktı.Annem "Çıkış parası nerde?" diye sorunca babam ona vermediklerini söyledi.Bir kaç hafta sonra belli oldu.Babam aslında bunca zaman boyunca çalışıyorum bahanesiyle gidip başka bir kadınla yaşıyormuş.Boşanmasını söylemiştim anneme fakat o bana "Bu tür işler seni ilgilendirmez seni şeref yoksunu!" diye yanıt vermişti.

Ablamın beni sevdiğinden %100 emindim.Bana sürekli "Anneme aldırma." derdi.Ama annem onu seviyordu.Sahiden neden beni sevmiyordu? Ben onun kızıydım fakat bir odam bile yoktu.Bende ablamla beraber uyurdum.

Benim gerçek ailem okuldaydı.Benim ailem Esra'ydı, Nazlı'ydı, Ceyda'ydı, Burak'tı, Alper'di ,Ege'ydi,Rüzgâr'dı...

Bu 7 insan benim gerçek ailemdi.Bana Çakma Cinderella demeyen tek kişilerdi.Onları canımdan çok severdim.

Bide Arda vardı tabii.Platoniğim.

Onun benden haberi yoktu fakat ben onun teyzesinin adını bile biliyordum.Haksızlıktı.

Tüm bu düşüncelerden kurtulup bisikletimi son hızla sürdüm. Ve yaklaşık 15 dakika sonra evdeydim.

Allah'ım! Ne olur annem uyanık olmasın!

Kapıyı çok sessizce açıp etrafa baktım.Görünüşe bakılırsa kimse uyanık değildi. Geceliklerimi giyip ablamın yanına girdim sessizce.

Sabah saat 6:00 da uyanıp hazırlandım ve evden çıktım. Hep böyle erken çıkardım çünkü annemin bana "Şeref yoksunu" demesini istemem.Sahi,annem bana "Şeref yoksunu" derdi.Bazen de Cinderella derdi.

Okula  vardığımda Arda ve sevgilisi Damla ile karşılaştım. Damla  onu sevdiğimi biliyordu.Zaten Arda ile sevdiğinden değil benim sinirimi bozmak için sevgili olmuştu.Arda'ya çok kötü davranıyordu ve ben buna inanamıyordum.Ben daha ona bakmaya kıyamazken Damla onu dövecekti nerdeyse.

Bu görüntüyü görmek daima canımı yakardı.Bende koşa koşa sınıfa girdim.Çok şanslıyım ki Atakan burdaydı.

"Esra nerede?" diye sordum

"Dışarıda" dedi.

Soluklanıp geri aşağı koştum derken Işıl ve Sude çıktı karşıma.Işılın kocaman kıvırcık saçları vardı ve bu benim çok hoşuma giderdi. Işıla kocamaan sarılıp "Arda Damla'nın gerçek yüzünü bilmiyor,onları ayırmak istiyorum.Lanet olsun!" dedim.

Işıl gülerek "Bu işi bana bırak benim güzel Cindirellam!" dedi.

Bu  kıza gerçekten bayılırdım. Işıl çok özgüvenli havalı bir kızdı.Okuldaki herkes onu tanırdı.Benim en yakın arkadaşlarımdan biriydi.Işıl ile sık takılmazdık çünkü bazıları gelip "Şu salak Cinderella ile neden takılıyorsun?" derlerdi.Dedim ya,ben Cinderellaydım fakat bir sürü üvey kardeşim vardı.

Başımı sallayıp yukarı çıktım geri.Bu düşünceler beni kırmıştı.Kendi kendimi kırmayı başarmıştım.İnsanların beni sevmesini istiyordum.Kusursuz olmak.

Sınıfa gittim.Ege ve Esra sınıftaydı.Ağlayarak "Neden normal bir kız değilim? Neden ben? Bu dünyada bir sürü kız var ama neden ben? Neden babam bizden nefret ediyor? Neden annem benden nefret ediyor ve ben neden Cinderella'yım?"

Esra sakince yanıma geldi ve "Cinderella olmak kötü değildir Lara,unutma Cinderella,üvey kardeşleri ne kadar kötülük ederse etsin yine de baloya gitti ve mutlu oldu.Cindirella senin gibi nazik ve güzeldi."

"Cinderella güzel değildi.Peri annesi geldi ve onu güzelleştirdi.Zaten güzel olsa da birşey farketmez.Ben güzel değilim Esra."

"Bak! Kendin de söyledin ya.Eğer Cindirellaysan bir peri annen de vardır Lara."

"Ve de bir prensin..." 

Bu ses bana tanıdık gelmişti.Arda!

Esra:

"Pardon,neden konuşmamıza katıldığını sorabilir miyim?"

"Ve unutma ki eğer Cindirellaysan bir prensin ve bir peri annen vardır.Ve prens Cinderellayı prenses olduğu için değil,güzel olduğu için değil sadece iyi kalpli olduğu için sevdi.

Neredeyse kalbim durdu.

---------------------------

Selam canlarım! İlk ve Yeni kitabıma hoşgeldiniz!

Lütfen oy vermeyi ve yorumlarda düşüncelerinizi belirtmeyi unutmayın!

<3





LaraWhere stories live. Discover now