Sista natten

53 0 0
                                    

Det har gått en vecka sedan jag låg på sjukhuset. James ringde rektorn och berättade att jag skulle sluta och det enda hon tänkte på va den jäkla lappen med pappas underskrift.

Mamma har nog inte ens märkt att jag har börjat packa. Och ännu mindre att James är hennes son. Hon tror väl säkert att han är en kompis. Om hon bara visste.

Imorgon skulle vi ta tåget mot USA och träffa pappa. James har berättat om hur det är där. Tydligen är pappa en General Major och jobbar mycket. Men han har tagit ledigt två dagar så han kan va med oss.

James går tydligen på en väldigt fin skolan som jag också ska börja på. Det är en engelsk skola men tydligen finns det många som kan många andra språk. Tyvärr inte så många som kan svenska då.

Tur att jag har lätt för engelska.

-Heather? Är detta allt du behöver ha med dig? Jag vet att jag sa att vi skulle köpa nya saker till dig i USA och att pappa har fixat en som har fixat ditt rum och så men endå, två små väskor?

Jag kollar på honom och ser lite generad ut.

-Ja jag vet... Men...

Hatar när man vet exakt vad man ska säga och när man precis ska säga det så glömmer man det.

Han ler mot mig. Jag fattar fortfarande inte hur han kan vara så förstående. Han fattar allt.

Jag ler tillbaka mot honom och tänker om jag glömt något. Kläder, minna pennor och minna teckningar av ormar (som för övrigt James tvingade mig att inte slänga och ta med), mobil, laddare, hörlurar... Nej, har allt.

Båda rycker till när vi hör ett hest och högt skratt utanför. Mamma.

James suckar och frågar om jag har berättat för henne ännu att jag flyttar hem till pappa.

-Hon märker väll endå inte om jag försvinner?, svarar jag.

Han suckar och kollar på mig med en menande blick. Även om jag ser ett litet leende från honom så kollar jag ner i väskan igen. Jag drar igen drakkedjan och tar upp den så att bandet vilar mot min axel.

Jag ler mot James som ler tillbaka och går fram till dörren och lägger dem jämte, bredvid min ryggsäck som också är packad och James sportväska.

Jag går tillbaka och sätter mig i sängen och kollar på James som sitter i min skrivbords stol. Imorgon ska jag äntligen få träffa pappa.

Efter att jag har dagdrömt en stund om hur mitt nya liv kommer att se ut så hör jag hur James harklar sig och jag hoppar till.

Han skrattar lite lågt åt mig och jag kollar på honom med en sur blick. Han står vid dörren och undrar om jag är hungrig och om han ska fixa något till mig.

-Ska du själv ha något?, undrar jag.

-Haha ahh. En macka.

-Tar gärna också en då.

Han nickar och ler mot mig innan han öppnar dörren och går ut.

Jag kollar runt i det rummet som jag ska spendera min sista natt i Sverige i.

James kommer in efter en stund med fyra mackor. Han ger en tallrik till mig med mitt favoritpålägg på. Ost och gurka. Han sätter sig jämte mig och tar ett bett från en av sinna.

Resten av kvällen spenderar vi med att kolla på filmer och prata om, ja allt.

Varför kom du inte tidigare?Where stories live. Discover now