~6~

2.7K 258 488
                                    

Banyodan çıktığımda istemsizce aynaya gülümseyerek baktım.Bir kaç saat öncesindeki konuşma hala aklımdaydı.Nasıl olmayabilirdi ki? Oikawa'yı kendimden fazla seviyordum.O ilk defa bu kadar  içten gülmüştü ve benimle konuştuktan sonra gülümsemişti.O gülüşü asla unutmayacaktım.Aklımın her köşesinde kazınmış en güzel anı olacaktı.Islak beyaza dönük platin sarısı uzun saçlarımı ellerim yardımıyla bornozdan çıkardığımda annemin sesini duydum.

"Lavinya!"

Sesi çok neşeli geliyordu.İçimde bir merak uyanmıştı.Bekletilmekten hoşlanmayan annemi bekletmemek için oldukça hızlıca bir şekilde giyinmeye başladım.

"Geliyorum!"

Hemen banyodan çıkıp mutfağa doğru yürüdüm.Sesin oradan geldiği çok açıktı.Geldiğim anda kendimi annemin kollarında buldum.Masaya baktığımda mum yardımıyla ışık saçan bir pasta gördüm.Pastayı incelediğimde sütlü ve bitter çikolata karışımı,vanilya aromalı,dikdörtgen bir pasta olduğunu anladım.Balerin figürüyle süslenmesi neden bu kadar sevinç içinde olduğuna tahminler yürütmeme sebep olmuştu.Hemen annemden ayrılıp pastadaki bitter çikolata  sosuyla yazılmış olan yazıyı okudum.

"Beyaz Kuğu ve Siyah kuğu mu?"

Annem gülerek eline bıçağı alarak pastayı kesmeye başladı.

"Beğenmedin mi? En sevdiğinden vanilyalı."

Oldukça mutlu olan anneme şaşkın bir şekilde baktım.Bugün doğum günüm değildi.Pasta çok güzel görünüyordu fakat bu yazının anlamı da neydi? Neden annem bu kadar mutluydu? Hiç beklemediğim anda yaptığı bu sürprizin nedenini anlayamamıştım.

"Çok güzel...Ama buda ne demek oluyor?"

Kestiği küçük parçayı tabağa koydu.Sanki benden çok şey bekliyormuş gibi elinde pastayla karşıma geçti.

"Unuttun mu? Beyaz kuğu oyununun seçmeleri başlıyor."

Bu cevabı ile birlikte kafamdaki tüm soru işaretleri kaybolmuştu.O oyunu tamamen unutmuştum.Annemin kariyerinin en yükseğe çıktığı oyundu.Bir beyaz kuğu olursunuz şefkatli bir biçimde sahneye girersiniz asalet ve kırılgan bir yapıda.Aniden ise kara kuğuya dönüşürsünüz birden güç sizi sonsuzluğa çeker ve o güç içinde masumiyet birden kayboluverir.Bedeniniz kusursuz iken fark yaratan kara kuğu için yaşar.

"Unutmuşum."

Çatalı ciddiyetle pastaya batırıp kek parçasını çatal ile ağzıma götürdü.Korkuyla geri çekildim.

"Sana pastayı yasak hale getirdiğimi biliyorum Lavinya.Ama sadece bir parçadan bir şey olmaz değil mi?"

Tuhaf davranıyordu.Çocukluğumdan beri formuma dikkat etmem gerektiğini ve ünlü bir balerinin yağlı ve şekerli yiyecekler yememesi gerektiğini kendi söylerdi.Doğum günlerim hariç eve pasta bile aldırmazdı.Şimdi ise zorla kendi yedirmeye kalkıyordu.Bu oyunun onun için bir kez daha olmazsa olmazı olduğunu görmüştüm.

"Yapamam,vücudum çok hassas anne."

"Pekala."

Üzgün bir şekilde tabaktaki pasta dilimini masaya bıraktı.Hızlıca yanıma gelip bana sert bir şekilde sarıldı.Boğulacakmış gibi hissediyordum.Kulağıma şu kelimeleri fısıldadı.

"Ama bana bir söz ver."

Sesin tonu ruhuma tuhaf bir his veriyordu.Yüzündeki o sahte melek tavrı ve ses tonunun tuhaflığı bana kötü geçen çocukluğumdan bir sayfa açmıştı adeta.Tuhaf ses tonuyla devam etti.

"Bana söz ver ki baş rolü alacaksın.Ve yine bana söz ver ki diğer balerinler sahnedeki ışığında solup gidecekler.Bir söz daha ver ki izleyicilerin bakışları yalnızca senin üzerinde ve alkışlar yalnızca senin için olsun.Tıpkı benim gibi."

Hopeless - Oikawa TooruWhere stories live. Discover now