1. water en brieven

46 1 2
                                    

#6 JAAR LATER#

'Kom me maar halen!' schreeuw ik naar de jongens beneden toe.

Ik had ze wakker gemaakt door een emmer water over ze heen te gooien dus ze waren niet heel blij.

Ik ben in onze boomhut geklommen die Fred, George en ik hebben gemaakt toen we 8 waren. Ik heb de ladder ingetrokken zodat ze niet omhoog kunnen komen.

Lachend kijk ik toe hoe de jongens hopeloze pogingen doen om in de hut te komen. 'kom maar gewoon naar beneden' zegt George 'we zullen je echt niet vermoorden hoor' vult Fred hem aan. Even twijfel ik maar uiteindelijk spring ik toch naar beneden. 'kom' zeg ik 'eten' 'jij denkt ook echt nergens anders aan hé' lacht George.

'Nope.'

Als we halverwege het erf zijn word ik bij mijn bovenarmen gepakt en opgetild. 'payback!' zeggen ze en dan lopen ze naar het meertje toe. Ik begin als een gek te spartelen maar het is 1 tegen 2. En voor ik het weet hang ik beven het meertje. 'wie zijn de beste prankers van het huis?' vragen ze terwijl ik nog steeds aan het spartelen ben. 'Percy en Ron!' roep ik. En de grepen om mijn armen verzwakken en ik val in het meertje. Ik kan nog net op tijd een hap adem nemen voor ik het water raak. Ik probeer zo snel mogelijk weer boven te komen.

Helemaal nat en onder de planten val ik op het gras neer en begin te lachen. De jongens vallen ook naast mij neer en lachen ook.

Nadat we uitgelachen zijn staan we op en lopen we naar huis. 'Wat is er ik Merlins naam met jullie gebeurd?' zegt mam geschokt als we de keuken in komen lopen.

'zij gooide water over ons heen.'

'zij gooide me in het meer.'

Mam slaat een diepe zucht. 'ga maar snel boven even wat ander aantrekken dan kunnen we zo ontbijten.

Nog steeds lachend rennen we naar boven toe. En gaan vervolgens naar de kamer die we met z'n drieën delen. De bedden van de tweeling zijn nog steeds helemaal nat.

Ik pak snel een broek en T-shirt en loop naar de badkamer toe. Ik stap snel eventjes onder de douche. En trek vervolgens m'n kleren aan.

Ik loop de badkamer weer uit en ga naar m'n slaapkamer toe.

De jongens zijn al klaar en zitten op de grond knalpoker te spelen.

'komen jullie? Dan kunnen we gaan ontbijten.'

Fred gooit zijn kaarten op de grond neer waardoor er een harde knal klinkt. Dan staan ze op en gaan we naar beneden toe.

Als we beneden komen zit iedereen al te eten. Snel gaan we op onze vaste plaatsen zitten en beginnen we ook.

Ik ben net halverwege mijn ei met spek als er een vogel tegen het raam aanvliegt. Percy staat meteen op om te kijken. Het is Egidius met onze brieven voor Hogwarts. Percy pakt ze en deelt ze uit. Gretig pak ik hem aan en ik scheur hem meteen open. Er zitten meerdere brieven in pak er een uit en lees:

Geachte mevrouw Weasley,

Het doet me een genoegen u te kunnen mededelen dat u in aanmerking komt voor een plaats aan Hogwarts School for Witchcraft and Wizardry. Bijgaand treft u een lijst aan van schoolboeken en andere benodigdheden.
het schooljaar begint op 1 september.
gelieve vóór 31 juli per uil te reageren.
hoogachtend
Minerva mcgonagall
assistent-schoolhoofd.

Blij kijk ik op van mijn brief. Fred en George zitten ook te grijzen. Ik kijk in de envelop en vind een andere brief met allemaal boeken en andere dingen. Dat boeit me eigenlijk niet zoveel. Ik geef de brieven aan mam, ze leest ze door en glimlacht. 'nou dan moeten we maar naar de Daigon Alley'. 'Als ik nou met Charlie en Percy ga let jij dan op de rest?' vraagt ze aan pap.

'Hé!' zeggen wij alle drie verontwaardigd.

'alsof ik jullie erbij wil hebben, jullie gaan allen maar alles op z'n kop zetten.' Zegt mam

'nou' zegt George nep-verontwaardigd. 'hoe kunt u dát nou van ons denken' zegt Fred ook nep-verontwaardigd. 'we zijn diep beledigd' zegt ik ook op nep-verontwaardigd. Iedereen aan de tafel moet lachen.

Als iedereen klaar is met eten ruimen Ginny en ik de tafel af. Ginny is mijn enige zus(je). Ik kan het heel goed met haar vinden ook al schelen we 3 jaar.

In deze 6 jaar is er veel veranderd. Ik ben niet meer het verlegen meisje, maar een van de grootste herriemakers. Ik heb nu echt een familie.

ik ben echt blij dat ik geadopteerd ben door de Weasleys.

***********************************************************************************************

Heyyyyyyy laat weten vooral weten wat je er van vind en geef vooral tips.


                                                                               adios!

My storyWhere stories live. Discover now