proloog

47 1 7
                                    


Het is al een jaar geleden dat ik voor het laatst mensen heb gezien. Toen ik 4 jaar oud was verdween mijn vader. Mijn moeder is gestorven vlak na mijn geboorte. Ik ben dus praktisch een wees. Vandaag zal ik in een gezin geplaatst worden. Ze hebben als 7 kinderen maar waren toch bereid om mij in huis te nemen. Waarom begrijp ik niet, ik ben een wees die nooit echt gesocialiseerd is.

Er word hard ergens op gebonkt. 'staan' zegt een zware stem. Ik deed wat hij zei en ging staan. Er ging een deur open waar is het bestaan niet van wist. In de opening staat een grote man met een norse uitdrukking op zijn gezicht naast hem staan een man en een vrouw met rood haar met een vriendelijke uitdrukking. De man stapt binnen en stapt op mij af. 'Mee komen' gromt hij. En hij pakt mij bij mijn bovenarm en trekt mij mee. Ik verzet me niet want ik weet dat het toch geen zin heeft. De man neemt mij mee naar een kamer met een bureau en drie stoelen erin. De man laat mij los en wijst naar een stoel. Ik ga zitten. De man en de vrouw gaan aan de andere kant van het bureau zitten. De man zegt wat ik niet kan verstaan en loopt daarna de kamer uit.

'Hallo' zegt de vrouw 'ik ben Molly Weasley'. Ik zwijg. 'Mijn naam is Arthur Weasley.' Zegt de man nu. Nog steeds zwijg ik. Wat is jou naam? Vraagt Arthur. Ivy antwoord ik terwijl ik naar beneden kijk. 'Hallo Ivy wij komen jou adopteren.' Zegt Molly. Voorzichtig kijk ik op. Ze glimlachen allebei, ik moet er zelf ook een klein beetje van glimlachen. 'Als je wilt kan je bij ons komen wonen' zegt Molly. Je zal dat 3 grote broers hebben, Bill Charlie en Percy. En ook een jonger broertje Ron en een jonger zusje Ginny. En je heb ook twee broers die even oud zijn: Fred en George. Ik moet glimlachen bij het idee om altijd iemand te hebben om mee te spelen. 'dat lijkt mij erg leuk' zeg ik nog steeds verlegen maar minder als eerst. Ze glimlachen allebei breed. 'wacht maar even hier dan gaan wij alles regelen.' Zegt Molly, en ze staat op. Arthur volgt haar voorbeeld. Samen lopen ze de kamer uit.

Na ongeveer een half uurtje komen ze terug. 'je mag met ons mee alles is geregeld' zegt Arthur met een grote glimlach. Ik sta op en loop ze achterna. De man van zonet staat achter de deur om mee te lopen. We lopen als allerlei gesloten deuren. We lopen de gang uit en gaan links. Bij de hoek blijft de man staan. Ik kijk nog even achterom. Een jaar lang heb ik hier gewoond. Dit was mijn thuis. Het was misschien een donkere ruimte maar wel mijn donkere ruimte. Ik draai me om en loop door. Ik wil dit achter me laten. Buiten staan een blauwe auto klaar. 'stap maar in' zegt Molly, en ze houd de deur voor mij open. Ik ga zitten en als ik zit begint het te rijden.

Mijn naam is Ivy Weasley a.k.a Ivy Riddle.

....................................................................................................................

sup! laat alsjeblief weten wat je er van vind op of aanmerkingen zijn welkom

*adios*


My storyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu