🌊I🌊

59 4 5
                                    

Byl horký letní den a celý svět se smál. Jen Ariel ne. Měl rybářský háček zaseknutý v hubě a dvakrát nadšený z toho fakt nebyl. Jak se dostal do takové situace, ptáš se mladý potapěči?

Vše začalo dnešním odpolednem. Ariel se zrovna pohádal se svým papínkem a jako správný rozmazlený spratek byl uražený. Ono mu to ani nemůžeme brát za zlé. Má se stát králem všech moří. Nejvlivnější postavou oceánu a jeho otec se k němu neustále choval jako by byl jen malé hnusné vrásčité miminečko! Bylo mu 16. Nemusel mu přece stále stát za zadkem. Proto, jako ostatně vždy, utekl z paláce a poflakoval se po okolí. Neexistovala však šance, že by ho zákonný zástupce nenašel. Ne, ne ne. Ani pidi midi mikrošancičička. Nebo to si aspoň myslel.

Poseidon možná byl v řadu situací vysoce nespolehlivá bytost, svého synátora si však pořádně pohlídat dokázal. Taky na to byl řádně pyšný. Nejspíš se na tom podílel i fakt, že poslouchal až moc krimi podcastů. Tudíž trpěl paranoidními vidinami uškrceného, ubodaného a nedej bože ZNÁSILNĚNÉHO jeho milovanoučkého dědice trůnu. Ariel mu neustále promlouval do duše, ať s tím přestane, že to nemá úplně nejpozitivnější dopad na jeho osobu. On však ne. Co by přece poslouchal před spaním?!! A tak Ariel musel na své spanilé ručce nosit náramek HLÍDEJ SI SVÉ DÍTĚ.

Tady tu ďábelskou věcičku objevil tuťulda u teleshopingu. Díval se zrovna na svůj nejoblíbenější pořad H2O Stačí přidat vodu těšíc se jak Cleo řekne Lukovi, že je mořská panna, když v tom Horst! Představoval tam toto neuvěřitelné udělátko a vyvolával jeho božkost až do nebes. No, kdo by neodolal.

Ariel tu več nesnášel a právem. On přece nebyl nějaké urozené kuře, aby byl takto vězněn.
Jednou se na věcičku naštval natolik, že ji zahodil do hloubek Mariánského příkopu. To jste měli vidět ten sobour písní a tanců, který jeho tatíček předvedl. Takový výkon by si zasloužil nejméně Nobelovu cenu za mír . Tenkrát vyslal snad veškerou stráž do příkopu, přičemž tam sám málem neskočil Ariela hledat. Nechal po něm vyhlásit celostátní pátrání a dokonce kontaktoval i podvodní FBI.

Otec roku fakt. Pomyslel si Ariel a na truc zahodil náramek kamsi do éteru. To ho na pár hodin zabaví.

Měl namířeno na své tajné místo a opravdu nepotřeboval, aby jeho táta o tom věděl. Od čeho jsou tajná místa tajná, ne?

U vchodu do jeskyně už na něho čekala, jak ji sám jednou do tohoto stavu pasoval, jeho nejlepší kamarádka. Jeho pravá ruka. Ta svatořečená BFF, bezva frajerka fakt, s kterou rozlijete čaj nad všemi velkými rybami v oceánu a pak si zanadáváte do buzen. To byl jediný přijatelný projev jakékoli náklonnosti. Prostě ta jediná spřízněná duše v tomhle podělaným akváriuu. To byla ona. Ploutvička.

,,Čau kapře " zvolala hned jak Ariela zbystřila. ,,Ňák pozdě, ne?"

,,Řekni mi, že máš sebou něco k jídlu. Jinak budu jak ty na krámech, ale stokrát horší. " ghoustnul otázku a připlul blíž.

,,Mám něco lepšího. " Ušklíbla se kočko šklíbovským způsobem a zamávala dvěma lahváči vína.

,,No nene, tos čorla kde?" Vykulil bulvy a už se hamoucky po jedné sápal.

,,Jedeš! " prskla. ,,Kdo umí, ten umí. Jsem prostě umělec" dramaticky zaklonila hlavou i s prackou ve které držela flaštičku.

Všechny lihoviny, které kdy pili pokaždé odcizili suchonožcům. Neodsuzujte je! Dělali byste to samé, kdyby jste na hony daleko neměli místo, kde je koupit.

ARIEL Malá mořská rybka {BL}Where stories live. Discover now