broken friendship

726 18 3
                                    

'Esta noche no me basta sólo con mirarte
Muero por tenerte cerca, muy cerca de mí
Dime dónde estás, en un minuto iré a buscarte
Y después en otra parte voy a hacerte, niña, muy feliz' ik kijk naar mijn telefoon om te zien wie mij belt. Olivier mijn beste vriend belt. 'Heyyyyy.' Zeg ik blij. 'Hey dit moet je horen.' Zegt hij heel sirieus. 'Vertel.' Ik loop naar mijn bed toe en ga zitten. 'Mirthe is nu bevriend met Jasmine.' "Jasmine het populaire meisje waar ik al ruzie mee heb sinds groep 4. We waren eerst beste vrienden. Ik nam het voor haar op toen ze werd gepest. Ik was er voor haar toen haar ouders gingen scheiden, maar toen op een klassenlogeerfeestje plaste ze in bed. Ze gaf mij de schuld omdat ze zelf te bang was om haar fout toe te geven. Na die avond waren we geen vriendinnen meer." 'Wacht, maar waarom zou ze dat doen?' 'Ze wou het al heel lang maar omdat jij er was was ze aan het twijfelen. Nu jij weg bent heeft ze eindelijk een besluit gemaakt.' "Dus dat is de reden waarom ze niks zij in de groepsapp." Ik ga naar de app tussen mij en Mirthe...... Geblokeert. Ik ga naar onze groepsapp en zie dat ze de groep heeft verlaten. Dan maar plan B. Ik trek mijn schoenen aan en pak mijn jas. Ik pak alles wat ik nodig heb waarna ik naar mijn scooter loop. 'Hé waarom hoor ik de wind zo snel? Zit je op de scooter?' 'IK GA HAAR EEN BEZOEKJE BRENGEN!' Schreeuw ik om zo boven de wind uit te komen. Ik hoor zijn paniekerige stem nog wat zeggen maar ik luister al niet meer. Ik scheur door de straten heen. Na één uur kom ik eindelijk bij haar aan. Ik duk op de deurbel en wacht. Na zo'n halve minuut gaat de deur open. Een meisje met half bruin haar, blauwe ogen, 10 kilo make-up, kroptopje en een skatersrokje staat voor mijn neus. 'Wat moet je.' Zegt ze op een bitchie toon. 'Waarom.' Is het enige wat ik zeg. Ze gaat met haar schouder tegen de muur aan hangen. 'Ik had geen zin om dat brave meisje te blijven. Om altijd maar roddels te krijgen, maar ik bleef dat omdat jij er was. Nu ben je weg dus kan ik eindelijk mijn eigen weg gaan.' 'Dus dan koos je maar voor de slecht kant?' Ik kijk haar vol walging aan. 'Luister, als jij dat lieve kindje wil blijven terwijl je alsnog slettenkleding draagt dan is dat jou keus, maar kom niet hier heen om mijn mening proberen te veranderen, want dat gaat niet werken.' Zegt ze terwijl ze me nogsteeds bitchie aankijkt. 'Ik kwam hier niet om jou gedachte te veranderen. Ik weet dat je daar toch niet naar luistert. Ik wou alleen weten of het echt zo was en niet een stomme grap.' Nadat ik dat zei draai ik me om en loop naar mijn scooter toe. "Ik stop straks nog wel effe bij de mac." Bedenk ik terwijl ik mijn maag hoor rommelen.

Ik kom aan bij het internaat waar ik meteen naar mijn kamer toe loop. Als ik de deur open zie ik 10 paar ogen op mij gericht. Ik negeer de ogen en loop naar mijn kamer toe. Heb nu echt geen zin in andere mensen. Ik pak mijn pyjama en loop naar de douche toe. Ik kleed mij uit en stap onder de douche. De louwe waterstralen vallen op mijn haar waardoor mijn haar kleddernat word. Als ik klaar ben pak ik een handoek en maak me droog. Daarna trek ik mijn kattenpyjama aan waarna ik mijn haar feun. Als mijn haar weer droog en gekamt is loop ik naar beneden toe.

Ik ga naast Lucas zitten op de bank

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ik ga naast Lucas zitten op de bank. Op de tv staat een tekenfilm op. "Kleuters....." Ik leun met mijn hoofd teken lucas schouder aan en sluit mijn ogen. Ik hoor op de achtergrond nog de tv voor het duister mij meesleurt in het duister.

Ik hoor van ver een paar stemmetjes. 'Wat is ze schattig als ze slaapt.' 'Doe normaal het is wel mijn zusje he.' 'Sorry....' 'jongens stil, anders maken jullie haar wakker.' 'Ahhh kijk wat schattig. Haar mond staat open.' 'Pats.' 'Auw.' Ik open langzaam mijn ogen. Zeven paar ogen die me aanstaren. Ik kijk ze een voor een slaperig aan. Henry, James en Milan zijn er niet. 'Hé waar is de rest?' Vraag ik verward. 'O die moesten naar de supermarkt.' Zegt Daan. Ik knik. Iedereen staat nogsteeds om mij heen. 'Blijven jullie om mij heen staan of gaan jullie nog wat doen?' Vraag ik nu een beetje geërgerd. Iedereen loopt meteen weg. Lucas gaat naar het raam toe om er uit te staren. Daan loopt de deur uit om te bellen. Jasper en Johan gaan naar hun eigen kamer toe. Tomas en Brandon gaan wat eten halen omdat ze honger hebben en Ian ploft naast me neer. Ik leg mij hoofd op Ian zijn schouder. Hij legt zijn hoofd op mijn hoofd terwijl ik de tv aanzet. Ex on the beats is op tv. "Waarom heeft elke jongen op tv een sixpack maar als ik een jongen zie alleen maar een bierpack? Oké mijn broers hebben sixpack maar die boeien mij niet. Misschien hebben de andere jongens wel..... NEE, NEE, NEE, daar hoor ik niet over na te denken. Ik richt me weer op de tv, maar maar val al weer snel in slaap.

1 meisje 5 broers 1 jongensinternaatWhere stories live. Discover now