1

16 2 0
                                    

Toho dne se Gaze probudil brzy. Na chodbě byl nějaký hluk a tak s krátkým mečem v ruce zamířil ke dveřím. Přiložil prst k zámku a ten se sám nehlučně otevřel. Poté co zjistil že to jsou jen hádající se sousedky vrátil se zpět do svého bytu a chvíli přemýšlel.

I když planeta Valaris na které žil měla silnou obranu, byla stále přepadána a vykrádána nájezdníky. Valaris skrývala ohromné přírodní bohatství a to především v pohonných hmotách. Látka LIXIR je například velmi výhodná pro dálkové rychlé lety. Ale jsou tu i jiná paliva a kovy. Planeta by byla velmi bohatou, ale rozvrácená vláda, která nedokáže udržet obranu pohromadě a jednotlivé její složky si dělají naschvály a rozkrádají majetek, nehledí moc na pohodlí obyvatel a ekologii. Proto planeta stále upadá.

Gaze přemýšlel, chtěl své planetě pomoct, ale jakožto obyčejný chudý dělník a člen dobrovolné obranné organizace toho moc nemohl udělat.

Poté co rychle zkontroloval čas a zjistil že je v časovém skluzu, vyrazil do práce. Neměl mnoho času a tak se cestou nestavil ve své oblíbené kavárně, což ho velmi zabolelo na srdíčku.

Jakmile se z práce vrátil domů a chvíli si odpočinul vyrazil si na procházku po okolí, potřeboval si pročistit hlavu a stavit se v kavárně, aby nahradil svou ranní ztrátu.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 22, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

LAST LIGHTWhere stories live. Discover now