11. Bölüm

3.7K 416 64
                                    

"Meryem!" diye seslenmiştim ama duymamış olacak ki dönmedi bana. Faruk Hoca ile konuşuyor ellerini kaldırıp indiriyordu, Faruk Hoca ise kafasını eğmiş elinde tuttuğu çantanın kulplarını sıkıyordu. Ne konuşuyorda beni duymuyor acaba diye içimden geçirip biraz yaklaştım onlara kafamı önüme eğip nefes aldım tekrar sesleneceğim sıra meryemin sesini duydum.

"Anlamıyorum gerçekten yazdığım mektuba iki satırı doldurmayacak şekilde cevap vermeni anlamıyorum. Madem gönlünde biri var neden mektuptan günler sonra cevabını verdin, aa pardon ne demiştin fırsatım olmadı kusura bakmayın! Ben gururumu yerle bir edip sana kalbimi açtım, sırf beni gör diye habire dükkanına geldim ama görmedin beni, hiç alakam olmayacak kitapları sana sordum almak için, hepsini geç bir kız olarak sana seni sevdiğimi söyledim eline mektup bıraktım,ama sen iki cümle yaa iki cümle kurdun, gönlümde biri var, Takdir Allahındır. Neden Faruk neden, neden gönlünde olan kişi ben değilim, sürekli seni takip ettim hep seni izledim, yazdığın mektuba karşılık tekrar karşına çıktım ve tekrar gururumu ayaklar altına alıp sevdiğimi söylüyorum kafanı eğmiş öylece dinliyorsun, bir defa bana bakmadın bakarsan belki beğenirsin beni ama bakmıyorsun işte. Sen egoist birisin belki gönlünde biri bile yoktur sadece bir kızın karşında bu kadar alçalması hoşuna gidiyordur diymi. " Meryemin üst üste katıp düşünmeden tartmadan bu kadar öfke kusması karşısında ne konuşabildim ne hareket edip onu oradan çekip götürebildim. Hala geldiğimi fark etmemişti.

" Kusura bakmayın Hanımefendi, dediğim gibi taktir Allahın, kalpler onun elinde, hakkınızı helal edin gönlümde olana ihanet edipte kafamı kaldıramam." başı yerde sesi son derece kendinden emin bir tonda bu defa konuşan Faruk Hoca oldu. Meryem ne der diye beklerken hiç olmayacak ve olmaması gereken bir şey yaptı elini Faruk hocanın yanağına götürdü, öyle dehşetle götürdü ki sesi yankılandı bulunduğumuz salonda, evet Meryem Faruk hocaya tokat atmıştı.

"Sen benim sevgime değmezsin be, yazıklar olsun sana verdiğim sevgiye." deyip arkasını döndü. Ben ise adeta olduğum yere çivilenmiş gibi kalmıştım. Gördüğüm ve duyduklarımın şokunu yaşarken, Faruk Hoca kafasını kaldırmadan mescide doğru gitti. Meryem ise koşarcasına bana sarılıp ağlamaya başladı. Sarılmasının şiddetinden sarsıldım, omzumda ağlana baktım ve bu hale geldiği için gerçekten üzgündüm. Meryeme sarılıp onu balkona götürdüm, masalardan birine geçip oturduk. Hala ağlıyordu bir yandanda hırsla akan gözyaşlarını siliyordu. Yüzüme bakıp bir şey dememi bekledi ama ne diyebilirdim ki. Bir süre sessizce kaldık. Meryemin elini tutup iyi olup olmadığını sordum kafasını salladı.

"Yapma böyle Meryem kendine gel. Demin yaşanan şeyler.. Şahit olmak istemezdim ama kötü olaylardı. Sen kadere iman etmiş birisin, Faruk Hocanın gönlünde birinin olması nasiptir kısmettir ve kaderdir. Neden bunu kendine yapıyorsun? Neden bunu ona yapıyorsun? Yazık değil mi her ikinizede. Allah hakkımızda neyi murad etmişse o olur kardeşim. Fani bir sevda için Allahın koyduğu sınırı aştın. Bu olmadı, hadi kendine gel biraz Sonra Allahtan af dileyelim ki bize kızıp bize azap etmesin. Sen güçlü bir kızsın, daha önce hiç vakit geçirmedeğin oturup sohbet etmediğin biri için mi bunca gürültü. Kalk kardeşim kalk ağlayacak onca şeyimiz varken bir heves uğruna gözyaşlarımızı dökmeyelim. " tane tane onu incitmeden konuşmaya çalıştım. Konuşmam sırasında ağlaması durmuştu ama düşünceli bir halde duruyordu. Bemliyorum ki bir kaç kelam etsin.

" Bilemiyorum Nesibe aslında kağıdı ilk okuduğum anda şaşırmıştım sadece üzülmedim ama bugün bir anda karşımda görünce tekrar içimden geçenleri söylemek istedim. Konuşunca yüzüme bakmıyor ya birde sevdiği olduğunu söyleyince sanırım gurur yaptım ondan böyle çıkmıştım. Ahh ağlama sebebim bunların hiç biri değil, ağlama sebebim bir erkeğe tokat atmam, ya nasıl yaptım inan bilmiyorum ben asla böyle bir şey yapacak biri değilim ama bir anda oldu inanki irade dışı oldu. Off nasıl bir kızım ben yaa hem kendimi rezil ediyorum hemde iğrenç bir duruma sokuyorum. Sırf beni istemedi diye bir erkeğe tokat attım. " ellerini yüzüne kapatıp hızlıca çekti, yerinden kalkıp bir ileri bir geri gidip gelmeye başladı.
" off Nesibe napacagım ben bir akıl ver nolur.?

Vardır Bir Hayır (Tamamlandı) Where stories live. Discover now