Yeni dünyaya yeni düşman

374 28 3
                                    

Haberin gelmesinin ardından Rose ve Doktor hemen George'u çevre evlerdeki bir dosta bırakmışlardı. Rose yola çıkmak için arabasına yönelmişti ki Doktor "Istersen benim aracımı kullanalım" dedi. "Tardis burada mı? " diye sordu Rose heyecanla.  "Tabiki de" dedi Doktor gülümseyerek.  "Gelmek ister misin?  Eski günlerdeki gibi. "

"Deli misin?  Tabiki de isterim" dedi Rose ve hemen Doktora sarıldı.  Sonra yanlış bir şey yaptığının farkına varır varmaz kendine çeki düzen verdi ve "Gidelim öyleyse" dedi.  Doktor anahtarı Tardis'in kilidine soktu ve kapıyı açtı.  "Hanımlar önden " dedi munzur bir ses tonuyla.  Rose içeri adım attı.  Şaşkınlığı her halinden belliydi. Doktor içeri girip kapıyı kapattı ve hemen konsol başında gerekli kordinatları girdi.  Rose "Yeniden dekore etmişsin. Pek beğenmedim.  " dedi. Doktor güldü ve kapının oradan yanına gelmesini işaret etti. Rose'a  "Oradan Torchwood koordinatlarını girebilir misin? 25º 4' 34" ". Yeşil tuşları göstererek "Buradan mı ? " diye işaret etti Rose. "Kesinlikle" diye onayladı Doktor.  Tardis yola koyulmuştu. İkisi birlikte aynı heyecanı hissediyor birbirlerine gülümsüyorlardı.Tardis'in o bilindik inişe geçtiğinde oluşan ses tüm konsol odasını sardı.  Doktor kapıyı açıp Rose'a çıkmasında öncelik tanıdı. Pete'in ofisine cisimlenmişti Tardis. "Merhaba baba, sorun nedir? " dedi Rose.  Pete ofisindeki koltuklardan birine oturmalarını işaret etti.  İkisi d oturmuş onun bir şeyler söylemesini bekliyorlardı. "Cardiff'teki Crimson adlı yerleşim bölgesinde bugün içerisinde 10 a aşkın kayıp ihbarı aldık. Bir gün için bu miktar alışılmışın çok üzerinden . Aksi takdirde kaçırılma olayı olduğunu düşünürdük. " dedi.  "Ve sende oraya gidip bunu araştırmamı istiyorsun değil mi? " diye araya girdi Doktor.  "Kesinlikle evet" dedi Peter.  " Ama tek başına değil.  Rose ile birlikte". "Saçmalama Pete. Orada ne olduğunu bilmiyoruz. Onun başını belaya sokmak istemem" diye çıkıştı Doktor.  "Asıl sen saçmalama.  Seni yalnız bırakacağımı düşünüyorsan yanılıyorsun. " dedi Rose.  Pete "Peki anlaştık o halde.  " diyerek ayağa kalktı.  "Tardis ile mi gideceksiniz? "

"Olmaz bu çok tehlikeli" dedi Doktor.  "Orada bu gemiyi almak isteyen bir tür olabilir.  Onu tehlikeye atamam. " 

"Tamam o zaman.  Kendinize çok dikkat edin. "

Doktor ve Rose Torchwood arabalarının birisi ile olay yerine geldiler. Burası orta büyüklükte bir yerleşim yeriydi ve cok ortada idi. Bir kaçırılma durumu fazla dikkat çekerdi. Öyleyse bu bir uzaylı saldırısı olmalıydı.  Binaları birbirine bağlayan bir yeraltına girdiler.  Yer altının baş kısmı loştu. Etraf zor görülüyordu. Tavanın üst kısmında ise bir florasan bulunuyordu.  "Ee" dedi Doktor.  "Nasıl görünüyorum?".

"Kendini çok salmışsın" dedi Rose. Gülmeye başladılar. Bu anları çok özlemişlerdi. Birbirlerine bakarak yürümeye başladılar.  Durumlar farklı olsaydı şu an eskisi gibi samimi olabilirlerdi. Ama onları sürekli engelleyen etkenler vardi. Çocuk gibi. Koca gibi.

Birden florasanın ışığı kesilmeye başladı. Çoğu kişi voltajın azalmasi diyebilirdi. Ama uzun süre bunlarla ilgili tecrübe ettikten sonra Rose ve Doktor bir şey olduğunun farkındaydı. Yavaş yavaş loş ışıkta yürümeye başladılar.  Etrafta kimse görünmüyordu. Dalek olsaydı bunu rahatlıkla anlayabilirlerdi. Cybermande de aynı şekilde anlarlardı. Fakat çok sessizdi. Etrafta gereksiz bir sessizlik vardı.  Doktor Rose'a sessiz olmasını işaret etti parmağını ağzına götürerek.  Rose da başını salladı.  Küçük adımlarla ilerlemeye başladılar.  Birden ışıklar kesildi. Rose "Doktor neler oluyor? " diye bağırdı.  Doktor bir saniye deyip sonic screwdriverının fener özelliğini açtı.  Işık açılır açılmaz kendilerini ağlayan melekler tarafından kuşatılmış şekilde buldular. Doktor hemen Rose'a "Sakın göz kırpma!  Sen sadece göz kırparsan hareket edebilirler!  Göz kırpma!" Rose donakalmıştı. Doktor o sırada etrafta kaçabilecekleri bir yer arıyordu. Ama bu imkânsızdı.  Etrafları tam anlamıyla sarılmıştı. Doktor sıkıca Rose'un elini tuttu ve sonlarını beklemeye başladı.  O sırada bir ses duydular. Yaklaşan bir gıcırtı sesi vardı.  Bu Tardis'ti. Kısa süre sonra kendilerini Tardis'in konsol odasında buldular.  Tardis üzerlerine cisimlenmişti.  İkisi Tardis'i kimin uçurduğuna baktı.  O Metakriz Doktordu.

Merhaba RoseWhere stories live. Discover now