2

162 26 13
                                    


Tack för alla läsningar! Blir jätteglad över alla röster och kommentarer!

TACK TACK TACK!

____________________________________________________________________________

Mina föräldrar har även försökt vid ett tillfälle para ihop mig med en kille som heter Douglas och som var två år äldre än mig. När vi träffades första gången var jag 14 och han 16 år. Jag ska inte ljuga, han var riktigt snygg. Han var lång, brun hårig med vackra bruna ögon och en underbar personlighet men jag hade en känsla, en konstig känsla som sa till mig att det aldrig skulle funka. Jag vet inte hur jag sak förklara det men jag sa till Douglas att jag inte gillade honom på det sättet. Han tog det inte så bra eftersom under månaderna vi hade tillbringat tillsammans hade han blivit förälskad i mig men jag kände inte likadant. Som tur var så bor Douglas och hans familj i en annan by så jag slipper se honom varje dag och känna mig skyldig till att ha krossat hans hjärta.

Jag suckade och satt mig på sängen och tog upp en bok som låg på golvet.

"Alvernas historia." läste jag högt för mig själv.

Jag kollade på boken och ryckte på axlarna och la mig ner på sängen och började läsa.

Boken handlar om alvernas historia och lite fakta om dem. Alverna har som vi människor en kung och drottning som styr. Människor och alverna samarbetar en del, alverna har en betydligt större armé än vad vi människor har så ibland så är det alvernas soldater som patrullerar vid oss människor. Dem har även mer makt än vad det mänskliga kungadömet så alverna bestämmer även en del av det som rör oss människor men det är inte någon som klagar över det. Dem är även snabbare, starkare, har bättre syn och hörsel än oss människor. Synda faktiskt, jag hade velat klippa till Anna så hårt att hon aldrig skulle bråka med mig igen.

Den nuvarande kungen av alv riket heter Onderblad och han är 7000 år. Alver kan bli hur gammal som helst och det enda som kan döda dem är om dem blir mördade. Hans son, kronprinsen heter Jace och han är 470 år gammal. Jace ska tydligen vara hur snygg som helst, han har svart hår, is-blå ögon, muskulös och lång eller det är vad jag har hört jag har aldrig sett honom själv. Jag har däremot haft chansen att se både Jace och Onderblad vid flera tillfällen. Båda två har prata inför folket i Costaflaire. Costaflaire är staden där mänskliga kungadömets slott ligger. Jag har aldrig varit där men mamma, pappa och andra från byn har varit där när de har sålt kött och andra varor som vår by tillverkar. Vår by är väldigt självproducerande och alla delar på pengarna så vi får in när vi säljer våra varor. Till Costaflaire är det ungefär fyra timmars rid tid så jag har inte velat följa med för jag tycker det är för långt att åka ditt, jag är väldigt bekväm av mig. Men första gången mamma såg Jace kom hon inspringandes i mitt rum och berättade hur bra han såg ut och bla, bla, bla var resten jag hörde. Jag är inte så intresserad av personer jag inte kommer träffa lika mycket som hon är.

Första gången mamma såg Jace var även Jelena med och herregud, när hon kom hem och berättade för Anna hur snygg han var eller med hennes egna ord, "Han är så snygg så jag dör! Jag vill gifta mig med honom och ha hans barn!"

Stackars Jelena för så fort hon sagt det sista så gav Anna henne en örfil och sa till henne att sluta tänka så.

Jag la ner boken och började skratta. Jag skrattar varje gång jag tänker på den händelsen men det gör nog hela by eftersom dem stod vid centrum av byn när incidenten hände.

Jag vände mig om så jag satt skräddarställning och kollade ut genom fönstret. Två barn sprang runt vid vår stuga och jagade varandra. Jag log när jag kollade på dem.

"Så simpelt det var när man var liten. Inga problem, allt var en lek och man behövde definitivt inte tänka på att hitta en make inom den snaraste framtiden." tänkte jag och suckade.

Jag la mig ner och stängde ögonen och somnade.

_______________________________________________________________________________

Jag ska försöka vara så aktiv som mögligt. Jag skulle bli jätteglad om ni fortsatte att läsa och röstade på min berättelse men skulle också bli jätteglad om ni började följa mig.

Men tusen, tusen tack för att ni läser min berättelse "Min alvprins".

//Alicia

Min alvprinsDär berättelser lever. Upptäck nu