11

65 5 3
                                    

'Hooi' roepen Luc en Bob tegelijk. Ze lopen met z'n 4en naar het lokaal. Aarderijkskunde 'Geweldig' Rosalie is totaal niet goed in Aarderijkskunde. Ze hebben een Topo toets. Na de les lopen Rosalie en Rachelle naar gym totdat Luc ineens komt aan rennen. 'Heyy Rose wacht ff.' Rosalie stopt verbaasd met lopen. 'Mag ik je nummer?'vraagt hij. 'Tuurlijk'zegt Rosalie blij. Als ze terug uit gym komen hebben ze vrij. Rachelle en Rosalie fietsen samen naar Rosalie's huis. Ze gaan op het bed van Rosalie zitten. 'Volgens mij vind Luc je leuk.' zegt Rachelle dan. 'Ik weet het niet, maar ben jij eigenlijk verliefd op hem?' 'Nahh nee eigenlijk niet, ik vind hem niet leuk maar gewoon knap.' 'Als hij mij zou vragen zou ik dan Ja zeggen?' vraagt Rosalie aarzelend. 'Tuurlijk! Jij bent verliefd op hem ik niet!' 'Oke' Einde gesprek, zo zijn Rosalie en Rachelle, ze praten nooit heel lang over hetzelfde. 'Hé, zullen we een eindje gaan lopen?' vraagt Rachelle. 'Tuurlijk' Rosalie en Rachelle gaan een stukje lopen totdat ze bij het speeltuin komen. Daar gaan ze op het bankje zitten en praten ze nog wat. Als Rosalie weer thuis komt heeft ze veel appjes gemist, van haar groepsapp maar ook nog iemand anders. 'Onbekent nummer' staat er. Ze klikt erop en er staat:

Hey, ik ben het Luc. Ik vroeg me af of je een keer met me naar de film wilde gaan?

Tuurlijk! schrijf ik terug. Hij komt onmiddelijk online.

Oke, kan je zaterdag avond?

Ja hoelaat? vraagt Rosalie

Kan je 9 uur bij mij? Ik woon bij de Turkse bakker nummer 8

Zo laat waarom? vraagt Rosalie

De film die ik graag wil zien (Romans in the air) ik hoop dat jij hem ook wil zien. Begint om 10 uur.

Maar dan kom ik f*cking laat thuis!!

Je kan ook bij mij slapen als je wilt?

Ja is goed

Oke tot morgen xx

Hij stuurt nu al kusjes naar me. Rosalie is wel nieuwsgierig. Waarom zou hij zo laat naar de film willen gaan en dan ook nog is naar een Romantische? Nou ja dat ziet ze zaterdag wel.

De volgende dag vertelt Rosalie het tegen Rachelle. 'Nice!' zegt ze. 'Ja,' zegt ze terug, 'Maar ik ben bang dat hij straks té ver gaat bij hem thuis.' 'Zeg het dan gewoon tegen hem dat je er nog niet klaar voor bent. ' Wat een top vriendin is ze toch, denkt Rosalie. Thuis aangekomen gaat ze kijken bij haar zusje. Ze lacht als ze binnenkomt. Rosalie tilt Renske op en geeft haar te drinken. Als ze klaar is loopt ze naar haar kamer en belt ze haar moeder, ze neemt op. 'Hee mam, ik heb zaterdag avond een date en daarna ga ik bij hem slapen als je het goed vind?' haar moeder maakt een schik geluidje. 'Nee mam'zeg ik snel. 'Ik wil dat nog niet.' 'oke meisje maar zeg het wel tegen hem.' 'Zal ik doen doei mam xx' 'Doei schat xx' Ik hing op. Wat is m'n moeder toch altijd bezorgd.

Moving family Where stories live. Discover now