chapter 1: summer holiday

2.8K 236 117
                                    

Suojasin kämmenellä silmiäni kirkkaana loistavalta auringon valolta ja vilkuilin kännykkäni näyttöä jatkuvasti. Oli ihan hiton kuuma, vaikka olin kyllä jo tottunut siihen Kaliforniassa, mutta silti. En ollut olettanut, että Kanadassa olisi näin paahtavaa verrattuna sen talveen ja lumeen.

Kesäloma oli juuri alkanut ja sitä oli juhlittu pari päivää sitten oikein olantakaa. Chaz oli jälleen kerran ollut bileistä vastuussa ja hänen isosiskonsa Cecilia oli toiminut bileiden emäntänä. Siitä oli seurannut melkoinen soppa, kun meno oli yltynyt joillakin vähän liiankin lujaksi. Sisarukset olivat lähetelleet puolelle kaupunkia laskuja rikkoontuneista esineistä ja eivät tietenkään olleet saaneet mitään hyvää vastaanottoa, mutta Cecilia pakotti pikkuveljensä ottamaan vastuuta, vanhempiensa ohella. Itse olin ollut juomassa vettä asunnon nurkassa Lorin kanssa ja olimme yrittäneet parhaamme mukaan pitää tilannetta hallussa, tuloksetta.
Mutta nyt kun juhlista oli päästy yli ja Chazinkin kotiaresti oli selätetty, hänen ja Nadeten oli määrä tavata minut, ja menisimme järven rannalle viettämään päivää, ennen kuin minulla olisi muuta menoa. Kaksikkoa ei kuitenkaan näkynyt, ja he olivat jo 15 minuuttia sovitusta aikataulusta jäljessä. Huokaisin ja yritin heiluttaa kämmentä naamani edessä tarkoituksenani viilentyä, kun huomasin kahden ihmisen lähestyvän minua.

Näin Chazin ja Nadeten kävelevän minua kohti käsi kädessä, molemmilla aurinko lasit silmillään ja hymy kasvoillaan. Vaikka oli kulunut vasta muutama päivä kesälomasta, he olivat bileiden jälkeen päättäneet yllättää meidät kaikki ja vihdoin ja viimein yrittää olla ihan oikeasti yhdessä.

"No niin, rakastavaiset." Kiusoittelin heitä tahallani. "Ette voineet sitten olla yhtään enempää ajoissa."

Chaz huokaisi ja jos hänellä ei olisi ollut aurinkolaseja silmillään, olisin voinut nähdä hänen pyöräyttävän silmiään.

"Nadetella oli vaikeuksia vaatteidensa kanssa." Hän sanoi merkitsevästi minulle ja vilkaisin Nadetteen, kun lähdimme hiekkatietä pitkin kohti järven rantaa.

"No, anteeksi," Tyttö sanoi. "Mutta kun mä hukkasin mun uuden topin, eikä täällä ole koskaa näin kuuma, että sitä voisi käyttää!"

"Ai, musta ainakin viikon on ollut näin kuuma." Tokaisin juuri kun järvi avautui edessämme.

"Hyvä sun on sanoa, sä olet Kaliforniasta." Nadette mutisi ja istahti kaikista aurinkoisimpaan paikkaan. Chaz huokaisi ja yritti etsiä varjoisampaa paikkaa jostain läheltä. Seurasin häntä, en itsekään pitänyt pahemmin tällaisista helteistä. Nadette jäi kuitenkin makoilemaan tyytyväisenä aurinkoon.

Istuimme jonkin aikaa ja juttelimme niitä sun näitä, lähinnä koulusta, vaikka se oli vasta loppunut. Mutta futistiimillä olisi vielä pelejä, heidän voitettuaan lukukaudella paikan kesäturnaukseen. Sitten äkisti kännykkäni kilahti viestin merkiksi. Vedin sen esiin ja näin sen olevan Nickiltä. Hän kysyi milloin olisin tulossa.

"Joko sä lähdet?" Chaz kysyi, kun olin naputellut vastauksen ja nousin ylös.

"Joo, mutta yritetään ottaa paremmalla ajalla uusiksi, tässähän on koko kesä aikaa." Vastasin ja hymyilin anteeksipyytävästi. Huikkasin vielä nopeat heipat Nadetelle ennen kuin lähdin samaa tietä takaisin kuin mitä pitkin olimme tulleet. Näin asflattitiellä pysäköidyn auton, jonka kylkeen Nick sekä hänen isosiskonsa Mandy nojailivat. Mandy vilkutti minulle, aurinkolasit silmillään, yllään keltainen toppi, joka kilpaili hänen oranssien hiustena kanssa, sekä farkkushortsit jalassaan.

"Moi." Hän huikkasi samalla kun Nick kiersin auton ja meni pelkääjän paikalle, sitä ennen kuitenkin heilauttaen kättään minun suuntaani.

"Moi."

Full Moon 2 ✔ Where stories live. Discover now