#11 Az én motivációm

646 52 6
                                    


Arra gondoltam, hogy megpróbálok kicsit aktívabb lenni, nem tudom mennyire sikerül, de 'elsőnek' hoztam nektek egy kis apróságot. Bár ezek nem nagy segítségek, de talán ti is leltek benne némi segítséget, vagy motivációt, illetve kedvet az íráshoz. Puszi nektek! 😊

1. Ti!

Nagyon nehéz sorrendet állítanom, de a fő motivációs erőim, azok ti vagytok! Nagyon sok kommentet és üzenetet kapok tőletek itt is és a másik könyvem alatt is. Nekem ez hihetetlenül sok erőt ad, főleg ha tudom, hogy segítettem nektek akár abban, hogyan írjatok vagy abban, hogy kicsit feldobjalak titeket egy rossz, unalmas nap után.

2. Karakterek

Elég hülyén hangzik, hogy a saját karaktereim motiválnak az írásra de igaz, hiszen ha megszereted őket, akkor elég nehéz elszakadni tőlük, illetve attól, hogy tovább formázhasd a történetet.

3. A legnagyobb álom

Mi motiválhatna még jobban, ha nem az, hogy viszont láthatom a könyveimet valahol a kirakatban, de talán még nagyobb álmom válna valóra, ha valaki kezében láthatnám, miközben teljesen belemerül. Legszebb ajándék lenne a számomra.

4. Helyszín

Sokat fantáziáltam arról, hogy milyen jó lehet egy közeli kávézóba leugrani, meginni egy kávét és közben írod a legeldugottabb sarokban a regényedet. Számomra ez egy álom egyenlőre, ahogyan az is, hogy a saját lakásomban írhassak.

5. Gyertyák fények

Engem a meleg fények és a finom illatok teljesen megnyugtatnak és ellazítanak, ezért amikor írok mindig felkapcsolok minden led lámpát, hogy aranyfényben ússzon a szobám.

6. Pozitív emberek

Egy olyan emberrel folytatott beszélgetés, vagy csak simán a pozitív, vidám kisugárzása is képes egyrészt engem is boldogabbá tenni, másrészt szerintem egy könyvben nagy szükség van egy olyan karakterre, aki vidámságot hoz a történetbe.

7. Negatív emberek

Akárcsak a pozitív karakter, negatív is kell egy történetbe és általában mindenki életében megtalálható egy ilyen tag. Bizonyos cselekedetei inspirálhatnak és segíthetnek, hogy egy negatív karaktert még hitelesebbé tegyek.

8. Sorozatok filmek könyvek

Egy film és egy könyv hatalmas tárházat nyújthat és nyújt is felénk. Sok színes elem, különböző személyiségek, más-más történetek. Elég egy apró kis részt kivennünk és köré építhetjük a saját, elképzelt világunkat, sőt, erre egy mondat, egy cím és egy párbeszéd is képes, ha a fejed telis tele van ötlettel és fantáziával.

9. Képek

Személy szerint a Pinterest az, ahol a legtöbb inspirációmat begyűjtöm, de rengeteg hasonló oldallal találkozhatsz. Ha kell egy helyszín, egy karakter vagy egy kis segítség, könnyen rátalálhatsz az ilyen oldalakon. Én például a legegyszerűbb, semmitmondó képből is képes vagyok egy egész történetet alkotni, ami általában jó, de figyelembe kell vennünk azt is, hogy az agyunk sok esetben nem bír annyi információt hordozni, amennyit mi elképzeltünk.

10. Gondolkodás

Az fix, hogy egy percet sem bírok ki agyalás nélkül. Az előzőhöz tartozik ez is, nem feltétlenül vagyunk képesek ennyi információval stresszmentesen élni, vagy jót aludni, hiszen folyton forog az agyunk valamin. Azonban ennek (számomra) nagyon nagy szerepe van az életemben, szeretek gondolkodni, agyalni tervezni és újabb történeteket gyártani a fejemben. Nagy valószínűséggel ha ez nem így lenne, lényegesen kevesebb ötletem és motivációm lenne az íráshoz.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 06, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Hogyan írjunk?Where stories live. Discover now