#10 Nézz sok filmet!

708 75 8
                                    

Furán hangozhat, hiszen ha úgy nézzük a filmek nem segítenek sokat az írásban. Viszont én mégis fontosnak tartom ezt a részét is a történetnek. 

Ha belegondolsz egy film is egy történetet mesél el, akárcsak egy könyv. Egy idézet, egy zene, egy videoklip és egy film is sokat segíthet abban, hogy ötletelj. Este leülsz pihenésképpen megnézel egy filmet és rengeteg dolgot tanulhatsz belőle. A filmek tele vannak inspirációval ötletekkel és olyan mozdulatokkal illetve személyiségekkel, amikből/akikből ötletet meríthetsz. 

Egy karakter megalkothatja az egész könyved alapját már csak azzal, amilyen életet él vagy amilyen érzései vannak. Egy helyszín olyan helyekre vihet, ami megnyugtat vagy felkavar, de tökéletesen belepasszolhat abba a képbe, amit te meg szeretnél alkotni. Egy-két jelenet bírhat olyan jelentőséggel, ami számodra fontos lehet, és amivel már tudsz mit kezdeni. Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy nézzétek meg a kedvenc filmetek és másoljátok ki belőle a legjobb, legszomorúbb jeleneteket. De! 

Biztos veletek is előfordult már, hogy néztek egy filmet és pár lépéssel előrébb jártok. Ki gondoljátok mi fog következni, mit fognak mondani a karakterek, mi fog történni, de mégsem úgy alakul. Ilyenkor kiszedheted azt a jeleneted és megírhatod úgy, ahogyan szeretnéd, ahogyan te képzelted el és viheted az egész történetet abba az irányba, ahova te szeretnéd. 

Egy helyen sem olvastam még, hogy a film nézés segíthet az írásban és ha az írásban nem is, az ötletelésben mindenképp nagy szerepet tud játszani. Ha írói blokkod van és nincs több ötleted, akkor érdemes lehet megnézni egy két filmet és összerakni belőle egy teljesen új történetet, amit könyv formájában valósítasz meg. 

Remélem tudtam segíteni nektek és értettétek annak a lényegét amit próbáltam most elmondani. Nagyon régen nem raktam fel Wattpadra semmit de annyira hiányzott hogy újra a részese legyek. Na meg persze ti is hiányoztok 😖❤

Hogyan írjunk?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin