#2 Ne add fel!

1.8K 156 19
                                    

Sok időbe telhet, mire beindul a könyved nézettsége. Ne siettesd és ne add fel, ha 2 héten belül csak 10-en látták a könyved. Ez a szám az idő elteltével fog növekedni, te pedig minél többet fogsz írni, annál jobban belejössz majd és fejlődsz.

Nekem nagyjából fél év kellett mire úgy éreztem, hogy elértem valamit. Ne bizonytalanodj el a számokkal és a helyezésekkel kapcsolatban. Törekedj arra, hogy írj, töltsd fel a részeket és haladj előre, fejezd be a könyved. A legjobb írok, akik elérték az első helyezést és több 10-100 ezrek követik a könyvét is pont úgy kezdték, ahogyan te. Lehet nem fogod elérni azt a nézettséget amit szeretnél, de ez nem jelenti azt, hogy nem vagy jó abban amit csinálsz. Ha ez zavar próbálj még többet gyakorolni, több könyvet feltölteni (de ne egyszerre). Minél többet írsz annál jobban fog menni és minél többet olvasol, annál jobb lesz majd a szókincsed.

Ne gondolkozz nagy dolgokban, ne akarj egyből az első helyre kerülni. Csak csináld, folytasd és írj le mindent, amit elterveztél. Az idő csodákra képes és ez itt sincs másképp. Idő kell, hogy belejöjj az írásba és hogy rájöjj arra, milyen a te stílusod. Idő kell ahhoz, hogy egyre többen kattintsanak a könyvedre, hogy szavazzanak rád, hogy kommenteljenek. Ráérsz, van időd és ez az egyik legfontosabb dolog az után, hogy soha ne add fel. Írd végig az egész történetet akkor is, ha nincs sok olvasód. Csináld, ha ez boldoggá tesz és megnyugtat, hisz ennél fontosabb nincs. Nincs annál fontosabb, hogy nyugodt legyél és kiírj magadból mindent, amit csak szeretnél.

Sablonos szöveg tudom jól, de igaz. Sokszor szerettem volna feladni az elején, amikor még nem volt sok olvasom és szavazásokat sem kaptam, pedig már jó sok rész kint díszelgett az oldalon. De nem adtam eleinte azért, mert ez volt a hobbim és mert ez volt az egyetlen dolog, ahová menekülhettem a problémáim elől. Később pedig már azok miatt nem adtam fel, akik támogattak. Az olvasóim miatt folytattam, mert rengeteg erőt adtak azokra a napokra, amikor fel sem bírtam kelni az ágyból. Gondolj bele. Lehet ők sem bírtak felkelni az ágyból egészen addig, ameddig meg nem látták, hogy kiraktál egy új részt. Lehet nem szavaztak és lehet nem kommenteltek, de arra vártak egész végig, hogy elolvashassák a folytatást.

Szóval ne keseredj el, ha döcögősen mennek a dolgaid, mert mindenki így kezdte. Folytasd és ha másért nem, hát magad miatt. 

Hogyan írjunk?Where stories live. Discover now