Draugr Efsanesi

160 7 0
                                    

     İskandinav mitolojisinde ölümsüz bir yaratıktır. Kelimenin Eski İskandinav anlamı; ölümsüz insan aynı zamanda da hayalet anlamına da gelir. Draugr mezarlarda yaşayan ve çoğu zaman mezarlarının höyüğüne gömülen hazineyi korumakla görevlidir. Onlar yeniden canlandırılmış cesetlerdir. Hayaletlerin aksine, yaşamda olduğu gibi benzer bir fiziksel yeteneklere, bir bedensel gövdeye sahiptirler.

     Bir kişinin ölümünden sonra, kişinin draugr olacağına dair en önemli gösterge ise cesedin yatay konumda olmadığıdır. Çoğu durumda, ceset dik veya oturma pozisyonunda bulunur ve bu ölülerin geri dönebileceğinin bir göstergesidir. Herhangi kötü, kaba ya da açgözlü bir kişi öldükten sonra draugr olabilir. Birçok Batı mitolojisinde, hayaletler genellikle bitmemiş bir işi olan insanlar veya ruhları o kadar kötü olan insanlar ki yaşadıkları yer üzerinde bir etki yaratırlar. Hayaletler ve draugr, öngörülen ölüm yolunu takip etmeyi reddederek, devam etmeleri gerektiğinde bencilce Dünya'da kalır. Bu kolayca anlaşılabilir bir durumdur, çünkü bencillik her hayaletin önemli bir özelliğidir ve bu nedenle hayaletlerin yaşamları boyunca sıkıntılı olan insanlar olma eğiliminde olmaları şaşırtıcı değildir.

     Draugr, hayaletlerin aksine başka bir draugr tarafından da bulaşabilir.

     Ölenlerin draugr olmasını engellemek için insanlar geleneksel olarak bazı yöntemler geliştirilmiştir. Yakın zamanda ölenlerin göğsüne bir çift açık demir makas yerleştirilmiş ve kıyafetleri arasında kamış veya dallar gizlenmiş. Büyük ayak parmakları birbirine bağlanmış ya da ölülerin yürümesini engellemek için ayak tabanlarına iğneli terlikler giydirildi. Tabi bunlar ne kadar işe yaradı bilemeyiz.

EfsanelerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin