1.bölüm '' Geri dönüş''

323 5 0
                                    

 Not : Multimedia 'ya bu bölüme uygun bir şarkı attım. İyi okumalar :* 

Bursa’ya dönmek zorunda mıyım ? Burada işlerimi düzene koymuştum oysa ki.. belki de her şey daha farklı olur bu sefer. Aradan geçen o koskoca 2 yıla rağmen ,belki orada güzel olan şeyler vardır.

Nesi güzel olabilir ki ? Önce evdekilerle anlaşmaya çalışacaksın ,sonra güzel bir iş bulacaksın falan filan. Offf … Ne çok iş var böyle ?

Heeey n’oluyor orada ?

Sen ehliyetini kasaptan aldın galiba ? şuna bak ya bir de ani fren yaptırdı bana .

Aaa terbiyesiz bir de buraya doğru geliyor ?

Bana bak ,öyle boyuna posuna bakmam valla basar giderim. Zaten canım burnumda zar zor gelmişim buraya kadar. Çekil önümden evlat. Seninle uğraşamayacak kadar yorgunum.

Bu yolda da başka kimse yok mu ya ? Gecenin bu saatinde kim olacak Beste ,Allah aşkına sende yaa.

---------------------------------------

Onu gördüğümde kalakaldım resmen. Ben karşıdan gelen adamın öküz olduğunu biliyordum da ,gerçekten o olduğunu öğrenince öküzün de az kalacağını anladım. Hem beni terk ediyor ,hem de şuraya geri dönüyorum ve ilk karşıma o çıkıyor. Olaylara bak hele..

Yalnız nasıl da yakışıklı olmuş bu böyle ? Bildiğin takım elbise var üzerinde.. bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Ne diyor bu böyle ?

Sonunda aynada kendime bakıp (gerçekten güzelim,ayrılık bana yaramış) penceremi açtım.

-          Pardon ? deyiverdim bir anda. Zaten ne denir ki ? şaşkın maloz gibi suratıma bakıyor bir de.

-          iyi misiniz ? Bir sorun mu var ? dedim.

Haaa bir de tanımıyormuş numarası. Çok güzel Beste daha fazla rezil olamazdın herhalde.. al bak işte gülüyor..

-          Hayırdır Cenk ,ne diye gülüyorsun ? Bir şey mi diyeceksin ? diye çıkıştım. Aaa yeter bee ! seninle mi uğraşacağım ben bir de..

Birden ciddileşti. Kaşlarını çattı ve yumruk yaptığı elini arkasına alarak ;

-          Hala ukalasın,dedi ve arkasına bakmadan yürümeye başladı. bende bastım gaza. Tabi arabanın yanından geçerken şöyle bir süzdüm de, içeride annesi babası bütün sülalesi var maşallah.

Şimdi inip arabadan karşılarına geçip ,a be kaynana ne yaptın sen bize diyip oynamaya başlayacağım. Şunlara bak bir de suratıma bakıyorlar..

Ben diyorum burası benim için lanetli şehir diye.. Sen herife yıllarını harca ,sonra istemeye gelecekleri güne bir hafta kala senden ayrılsın. Hem de neden? Annesi istemiyormuş. Bak bak olaya bak. Hani annen beni çok seviyordu. Bu erkeklerin hepsi böyle..

Aman anneme çok benziyorsun ,aman yavrum bak annem ona çok kıza öyle davranma.. Özgürlük istiyoruz biz gelin adayları olaraktan. Siz anneyseniz bizde oğullarınızın eşleri olacağız. Ayrıca üstelik anne adayıyız. Bazı şeyleri bizde anlayabiliriz.

Neyse bak yine sinirlerim bozuldu. Gidip canım babama sarılayım ,hepsi geçer. Bir de hüngür hüngür ağlarım. Bu lanet şehirde bir tek onları özledim zaten. Anneciğim şimdi döktürmüştür marifetlerini. Hele ki kardeşim.. Ahh hepsini şuan da daha çok özledim.. çünkü benim onlara ihtiyacım var. Sevgi gösterin bana.

Cenk ‘i gördüm ben yine. İki yıl içinde unutamadığım o adamı gördüm ve sinirlerim daha da çok bozuldu anne.

Hayır baba ,anlamıyorsun. Bir başkasıyla olmaz. Ben öyle bir şeyi daha atlatamadım. İntihar etmeyi bile düşündüm ama size kıyamadım. Bu lanet şehri terk edip ,gittim orada kendimle cebelleştim. Yoga’ya bile başladım. Üstelik artık daha fitim. Yani ayrılık bana yaradı.

------------------------------------------

Kendimi bir anda evimin önünde bavullarımı indirirken buldum. O kadar dşüncelere dalmışım ki.. Ohh bu mahalleyi seviyorum. Evimi seviyorum. Şu balkondan bana bakan tatlı kadını seviyorum. Onca yaşına rağmen koşarak aşağıya inen babamı seviyorum. ‘’Ablaaamm’’ diyip sarılan bu koca kızanı seviyorum. Maşallah iyice boya gitmiş..

Aslında burada sevdiğim şeyler de varmış.. derin derin nefes alıyorum. Ve ağlamaya başlıyorum. Annem bağırıyor yukarıdan ,

-          Hadi ama yemekler soğudu ,yukarıda ağlaşın.

Bir yandan da siliyor elinin tersiyle göz yaşlarını. Bakıyorum babam çoktan bavulları kapmış ,yağız delikanlım. Siliyorum gözyaşlarımı ve sarılıyorum kardeşime. Evime giriyorum. Bütün anılar gözümün önünden geçiyor tek tek. Ohh kokusunu özlediklerim.. Odama gidiyorum sonra.. Her şey yerli yerinde.. Bakıyorum ama yatağım dağınık.. Ahh diyorum ya ,benim yatağımda uyumuşlar. Kıyamam ben size. Gelin buraya sevgi pıtırcıklarım..

Ben gittikten sonra neler yaşadılar kim bilir ? ama bende neler yaşadım biliyor musunuz ? şimdi bir de burada iş bulmam lazım. Ama olsun canım ailem.. Sizi çok özlemişim.. 

YİNE Mİ SEN ?Where stories live. Discover now