The Phantom Menace

35 4 0
                                    



" Η Αυτοκρατορία είχε πέσει, ο Αυτοκράτορας είχε πεθάνει και όμως οι αυτοκρατορικοί ακόμα πολεμούσαν. Πιστοί στον σκοπό τους. Και μάλιστα νικούσαν. Τα τεθωρακισμένα μεταφορικά παντός εδάφους (ΑΤ-ΑΤ) των αυτοκρατορικών μετακινούνταν αργά αλλά σταθερά προς τους επαναστάτες, αυτοί όμως δεν περίμεναν μάχη, πιστεύοντας ότι ο πόλεμος έχει λήξει, και έτσι βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Δεν είχαν καμία ελπίδα επιβίωσης μα τότε εμφανίστηκε ο Λουκ Σκαϊγουώκερ " έλεγε με στόμφο ο C-3PO δείχνοντας να απολαμβάνει κάθε του λέξη.

Στην μεγάλη αίθουσα επικρατούσε ολοκληρωτική σιγή. Οι νεαροί μαθητευόμενοι Τζεντάι κρέμονταν από τα σκουριασμένα του γρανάζια περιμένοντας το υπερήλικο ντρόιντ να συνεχίσει την ιστορία του.

"Και τότε, προτού καν προσγειωθεί το σκάφος του, ο Δάσκαλος Λουκ πήδηξε χτυπώντας δυνατά στο έδαφος. Αμέσως έτρεξε προς τα μεταφορικά με το πράσινο φωτόσπαθο αναμμένο στο χέρι του. Οι επαναστάτες πίσω του ξεχύθηκαν και αυτοί στο πεδίο μάχης τρέχοντας προς τον εχθρό. Ο θρύλος του ιππότη Τζεντάι που έριξε την Αυτοκρατορία ήταν γνωστός και διαδεδομένος σε όλο τον γαλαξία. Ο Δάσκαλος Λουκ τότε τρέχοντας έκοψε με το φωτόσπαθό του το πόδι ενός μεταφορικού αναγκάζοντας το να σωριαστεί στο βραχώδες έδαφος. Οι επαναστάτες πυροβολούσαν το άλλο κάνοντάς το να τους ανταποδώσει τα πυρά. Ο Λουκ βλέποντας τι συνέβαινε, πήδηξε πάνω στο δεύτερο και καρφώνοντάς το επανειλημμένα διαπέρασε την εξωτερική θωράκισή του αφήνοντάς το εκτεθειμένο. Οι αυτοκρατορικοί έτσι αναγκάστηκαν να παραδοθούν και οι επαναστάτες ζητωκραύγαζαν τον Δάσκαλο Λουκ και τον R2-D2 που ήταν διαρκώς στο πλευρό του βοηθώντας τον σε κάθε του κίνηση" ολοκλήρωσε ο C-3PO με τους νεαρούς μαθητευόμενους να έχουν μείνει κατενθουσιασμένοι. "Βέβαια τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως τα ζητωκραυγάσματα στον R2 να ήταν απλά μία από τις συνηθισμένες υπερβολές του όταν μου έλεγε την ιστορία" συμπλήρωσε ο C-3PO προσπαθώντας να επεξεργαστεί περαιτέρω τα δεδομένα.

Την ίδια στιγμή, ένας μεγαλύτερος σε ηλικία Τζεντάι μπήκε τρέχοντας στην αίθουσα διαταράσσοντας την ηρεμία που υπήρχε. Πλησίασε τότε τον καθηγητή που υπήρχε στην αίθουσα λέγοντάς του κάτι στο αυτί. Ο ίδιος φαινόταν αρκετά ταραγμένος, μα ο Δάσκαλος 'Ηθαν Ρέννεκ δε φάνηκε τόσο ταραγμένος.

"Θα μπορούσες να τους πεις άλλη μια ιστορία C-3PO μέχρι να βρω κάποιον να με αντικαταστήσει. Κάτι σημαντικό προέκυψε" δήλωσε ο Δάσκαλος Ρέννεκ και έφυγε από την αίθουσα με βιαστικό ρυθμό.

Star Wars : Balance of the ForceWhere stories live. Discover now