0. Kaksi kadonnutta veljeä ja sekaisin oleva sisko

416 25 11
                                    

Kuka tahansa, joka sattui vähintään kerran viikossa kävelemään Väisäsen perheen talon ohi huomasi jonkin olevan vialla. Ehkä sen huomasi tyhjästä ilmapiiristä minkä talo antoi, tai sitten huudosta jota sisältä kuului. Tai sitten asian teki selväksi joku perheen kolmesta lapsesta sammuneena etupihalla. Ei ollut kovinkaan harvinaista löytää poliisit talon pihalta perjantai-iltana kotibileiden vuoksi. Tässä talossa asui rikkinäinen perhe, jonka isä ei tehnyt mitään muuta kuin huorannut itseään ja juonut. Perheen äiti taas ei koskaan ollut kotona kiireisen työnsä vuoksi, ja asui mieluummin viisi päivää viikosta lähellä työpaikkaansa kaupungissa.

Perheen kaksospojat, Alvar ja Asser, olivat täydet vastakohdat. Alvar oli muuttanut jo ajat sitten pois, eikä häntä ollut vuoteen näkynyt missään. Kaupungilla huhuttiin Asserin tappaneen hänet. Asser taas asui milloin missäkin, vetäen ja pannen vähän mitä tahansa ja aiheuttaen ongelmia. Suoraan sanottuna Asser oli aineissa oleva raivohullu, jonka moraalit olivat olemattomat. Saman tien voisi sanoa hänen olevan yhtä kadonnut kuin Alvarin, sillä siitä iloisesta pojasta joka rakasti pienenä jalkapalloa ei ole enää jälkeäkään jäljellä.

Perheen ainoa tytär, veljiään viisi vuotta nuorempi Aleksantria "Tria" Väisänen taas oli kiinnostava, epäselvä hahmo. Hänen tarinaansa me tässä keskitymmekin. Jos nopeasti haluaa selittää Trian luonteen, voi sanoa vain hänen olevan sekaisin. Mutta, kuten ei ketään meistäkään, ei häntäkään voi kuvata tai kuvailla pelkillä sanoilla. Mutta voimme kaikki kyllä huomioida mihin hän vapaa-aikansa kuluttaa, ja tehdä arvioita sen perusteella.

Aleksantria Väisäsen perusaamuun kuuluu liian myöhään herääminen, käytävään sammuneen veljen potkaisu hereille, syöminen, hampaiden pesu ja laittautuminen. Kukaan meistä arvaisi hänen olevan ongelmanuori, ennen kuin näkisimme hänet juomassa raakaa viinaa suoraan pullosta maanantaiaamuna. Muita aktiviteettejä Trian elämässä ovat opiskelu, kytiltä karkuun juokseminen ja kaduttavat yhden illanjutut. Parhaiten Aleksantria osaa hankkiutua ongelmiin, tavalla tai toisella, halutessaan tai haluamattaan.

Niin, Aleksantria Väisäsen elämässä ei ole glamouria.

TRIAWhere stories live. Discover now