11. Kluci Mr. Mercuryho #6

1.7K 54 24
                                    

Než se zase přesuneme k dlouhodobějším vztahům, věnovala bych tuto kapitolu obdobím, během kterých byl Freddie single a tvrdě razil heslo jinak známé jako Tři F- find him, fuck him, forget him. (Určitě nepřehlédněte motivační fotečku nahoře v médiích. :'D )

S nějakými přesnými časovými údaji si tady nejsem vůbec jistá, ale co jsem tak pochopila, všechny dnes zmíněné románky se odehrály kolem Freddieho americké éry, tedy v období vrcholného clubbingu, který jsem vám popsala v minulé kapitole. V pořadí, v jakém šli kluci po sobě, se už absolutně neorientuju, takže jsem se to rozhodla vzít nejprve od románků, o kterých víme nejvíc.

A první příčku obsadil tak zvaný Vince the barman. Vince pod touto přezdívku vystupuje jednak v knížce Petera Freestona, ale dokonce se takto prezentuje i sám za sebe, když se zúčastnil rozhovorů pro Freddie's Loves. Asi mu kvůli snaze o zachování soukromí není zrovna moc po chuti prozrazovat své příjmení, to se mu nikdo nemůže divit.

 Asi mu kvůli snaze o zachování soukromí není zrovna moc po chuti prozrazovat své příjmení, to se mu nikdo nemůže divit

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Jedna z usvědčujících fotek, které Paul Prenter prodal The Sun).

Tohle bude možná pro některé lidi šok, ale Vince the barman- velice překvapivě- pracoval jako barman. Konkrétně v jednom z Freddieho oblíbených gay podniků The Eagle. Vince rozhodně měl Freddiemu co nabídnout. Jednak se v The Eagle obsluhovalo nahoře bez, a když si prohlédnete fotku nahoře... jasné ne? Jenže Vince měl v rukávu mnohem větší eso než svou vypracovanou postavu- motorku Harley Davidson. Freddie naprosto zbožňoval kluky, kteří jezdili na motorkách! Když na svém nočním lovu náhodou klofnul nějakého motorkáře, bylo o odvozu domů předem rozhodnuto. Peter vzpomíná na to, jak s Terrym (řidičem) v limuzíně vždycky tu motorku stíhali a nervovali se, jaký šílený průser by oni dva za Freddieho zodpovědní měli z toho, kdyby z motorky za jízdy sletěl a třeba uprostřed turné si něco udělal. Ale Freddie naštěstí vždycky dorazil na místo určení v pořádku a více než šťastný, takže zpětně jsou ty vzpomínky pro Petera spíše úsměvné.

(Mimochodem, zrovna nedávno o Freddieho posedlosti motorkami vyprávěl tak napůl česky, když s ním byl rozhovor na oficiální předpremiéře Bohemian Rhapsody v kině Lucerna. Jestli vás zajímá celý rozhovor, nebo tak nějak moje dojmy z předpremiéry, mám tady na Wattpad profilu knížku Queen & Adam, kam píšu různé své zážitky z akcí spojených s Queen nebo Adamem Lambertem).

Vince si Freddie skutečně oblíbil a přemlouval ho, aby nechal barmanství a doprovázel ho po turné. Jenže Vincovi se v The Eagle líbilo a sám tušil, že Freddieho zamilovávání bývá dost přelétavé, jednoduše nechtěl riskovat, že by se vzdal práce, která ho baví, jen proto, aby si Freddie za pár měsíců našel jinou múzu. Posichroval si to tedy tím, že se s Freddiem rozešel sám, a to ještě dříve, než mohla být napáchána nějaká velká emocionální škoda. Freddie pro něj měl pochopení a zůstali přáteli, Vince dostával pozvání na jeho narozeninové oslavy a tak všelijak podobně.

Queen & Freddie: Fakty versus mýtyWhere stories live. Discover now