27. Crytal's Tales

902 22 15
                                    

Tak vás tu po nějaké době zase všechny zdravím, snad jste na mě ještě nezapomněli. Tuhle knížku jsem ukončila s tím, že ve Queen fandomu samozřejmě pořád zůstávám, a kdyby se náhodou objevilo nebo, o čem by mělo cenu psát, tak to sem do knížky přidám jako takovou JEDNORÁZOVOU (!!!) kapitolu. A tato situace právě nastala.

Vy, co sledujete můj Instagram, o tom už nějakou dobu víte, dokonce jsem speciálně jen vám zveřejnila i takovou exkluzivní upoutávku. Takže kdo mě tam ještě nesledujete, tady vidíte, občas tam kromě těch obvyklých blbin přidám i něco užitečného. :D

Ale o co jde: Nedávno se mi z hlubin internetu podařilo vyšťourat jeden archivní poklad. Určitě si všichni pamatujete na Rattyho a jeho epické historky, které se točily především kolem Freddieho a Deakyho, protože k nim měl nejblíže. No, tak Roger měl také svého bedňáka- Chrise Taylora, známějšího pod přezdívkou Crystal.

Crystal sice nenapsal přímo knížku, ale z jeho konverzací s oficiálním Queen fanklubem se zachovala řada veselých historek, jimž se souhrnně říká Crystal's Tales (Crystalovy příběhy)

Oups ! Cette image n'est pas conforme à nos directives de contenu. Afin de continuer la publication, veuillez la retirer ou télécharger une autre image.

Crystal sice nenapsal přímo knížku, ale z jeho konverzací s oficiálním Queen fanklubem se zachovala řada veselých historek, jimž se souhrnně říká Crystal's Tales (Crystalovy příběhy). Protože toho byl takový v rámci možností rozumný rozsah, tak jsem vám sérii Crystal's Tales (+ další dvě historky, které jsem našla mimo) přeložila. Stejně v případě rozhovoru s Thorem a Leem je tohle prostě amatérský překlad, místy je to trochu kostrbaté (on taky Crystal používá dost nekonečné věty) a možná jsem se někdy v něčem sekla, jo, mohlo se to stát. Kdo si bude chtít počít radši v originále, do komentářů vám zase klasicky hodím odkaz.

Jenom pro úplné upřesnění, žádné další kapitoly v plánu nejsou, pořád platí, že je tahle knížka formálně ukončená, ale jestli se objeví nějaké převratné novinky nebo něco jiného, co by stálo za řeč, tak se to sem pokusím nějak nárazově přidat.

Teď už vám asi popřeju jenom příjemné početní, ty zážitky fakt stojí za to a můžu vám slíbit, že se u toho pobavíte. :D

●●●

Chris Taylor

Stejně jako Ratty i já mám přezdívku. Je to Crystal. Zkratka z Chris Taylor. Dostal jsem ji, když jsme pracoval v Merlin a už mi zůstala. Rattyho jsem potkal, když jsme oba pracovali pro Davida Essexe. Takže, jsem Crystal.

Queen jsem poprvé potkal v kanceláři Johna Reida na South Alley během Boh Rhap éry. Dostal jsem telefonát od Ritchieho, bedňáka, co se staral o kytary, který se mě zeptal, jestli bych s Queen nechtěl jet na tři měsíce do Japonska, Austrálie a Ameriky. Okamžitě jsem souhlasil.

Brian vešel první. Vypadal jako kudlanka nábožná. Dřeváky a tak podobně, stoupl mi na nohu a následujících patnáct minut se mi za to omlouval. Potom vešel Freddie a řekl, „Velmi rád tě poznávám, drahý."

Ten týpek není zrovna chlapák, pomyslel jsem si. Ale dobrý, pak mě vzali do Rogerovy garsonky v Barnes. Když jsem ze mě měl být jeho bedňák, Ritchie očividně považoval za dobrý nápad, abych se s ním nejdřív setkal. To byl on se svými odbarvenými blonďatými vlasy po ramena, vypadal jako Debbie Harry. Řekl, „Ahoj," takovým hodně vysokým hláskem a já si pomyslel, „No nazdar, všichni jsou to teplouši!"

Queen & Freddie: Fakty versus mýtyOù les histoires vivent. Découvrez maintenant