Hoofdstuk 1: de verrassing

18 0 0
                                    

Vol ongeloof kijk ik mijn ouders aan. Wat doen zij hier? Ik wist niet dat mijn ouders bevriend waren met de ouders van Dave en Maxim.

'Ga zitten meisje' zegt mijn vader opeens. Aangezien ik helemaal geen idee heb wat er aan de hand is, doe ik wat hij van me vraagt. 'Er is iets dat we je moeten vertellen meid' spreekt mijn moeder op terwijl ze naar de vader van Dave kijkt. 'Wat is er dan' vraag ik terwijl ik de kamer even rond kijk. Wanneer ik Dave bekijk, kijk ik recht in zijn ogen. Het lijkt wel alsof hij met iets aan het vechten is. Opeens worden zijn ogen donkerder. Ook zijn moeder lijkt dit gezien te hebben en ze legt haar hand op zijn schouder. Zijn ogen worden terug wat lichter, maar hij blijft me doordringend aankijken. Ik voel een blos opkomen en kijk naar mijn vader.

'Er is iets dat je moet weten, maar je moet beloven dat je kalm blijft.' Ik knik aangezien ik helemaal niet weet waarover hij het heeft.

'Je vraagt ze misschien af waarom de ouders van Dave en Maxim hier zijn.' Even kijk ik hen aan, en wend mijn blik terug naar mijn vader.

'De ouders van Dave zijn de Alpha, Michael en Luna, Gwendoline van de Midnight Star pack. De vader van Maxim is de gamma, Josef van de pack en zijn mate en vrouw, Katarina. Ik ben de beta, en Michael's rechterhand. Je moeder is mijn mate.' Ik kijk iedereen even vol ongeloof aan, maar aangezien ik een grote fan ben van het super natuurlijke weet ik over wat ze het hebben.

'Dus jullie zijn weerwolven? Dat betekent dat ik ook een weerwolf ben?' Mijn vader knikt. De rest kijkt me even verbaasd aan. Waarschijnlijk hadden ze niet verwacht dat ik het zo goed zou opnemen.

'Hoe komt het dan dat ik nog geen transformatie heb gehad? Dat hoort toch te gebeuren? Daarnaast wat zijn mates? Daarover heb ik nog nooit iets gelezen.' zeg ik terwijl ik vragend naar mijn vader kijk. Het is duidelijk dat hij zich wat ongemakkelijk voelt en al snel neemt de Gwendoline het gesprek over.

'Je eerste transformatie vind plaats wanneer je 18 bent. Je zult hier eerder wat tekenen van ondervinden. Als ik het goed heb begrepen van je ouders is je 18de verjaardag volgende week?' zegt Gwendoline lief.

'Dat klopt! Om precies te zijn is maandag mijn verjaardag.' Gwendoline knikt.

'Ik heb ook begrepen van je ouders dat je wat opvliegend bent de laatste tijd.'

'Misschien een beetje. Mijn emoties liggen nogal wat overhoop. Maar dit komt waarschijnlijk door de stress' voeg ik er snel aan toe.

'Dat is je wolf in je liefje. Heeft niets met stress te maken.'

'Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat je een dominant bent' zegt Maxim.

'Wat is een dominant?' vraag ik.

'Je hebt 3 verschillende soorten weerwolven meisje. Je hebt dominant, neutraal en onderdanig. Een dominant heeft een sterk karakter, staan sterk in hun schoenen en laat zich niet doen door andere wolven. Enkel een alpha is dominanter dan een dominant.' zegt de Michael. Ik lach in mezelf. Dat kan best eens kloppen. Sophie heeft me altijd al verteld dat ik niet gemakkelijk ben, en best nogal koppig. Oké heel koppig. In Dave's ogen zie ik wat fierheid.

'Een neutrale wolf is niets speciaals aan. Ze zijn zelfzekerder dan een onderdanige. De laatste is meestal snel tot submissie te brengen, en zijn meestal gekend vanwege hun lieve persoonlijkheid en goede luisterkwaliteiten. Meestal zijn deze betrokken in de ziekenhuizen als packdokters en scholen om de pups op te leiden.' gaat Michael verder met zijn uitleg.

'Bedankt voor de informatie, uhh.. Alpha.' waarvan ik het laatste een beetje onzeker zeg.

'Nu, wat zijn mates?' vraag ik opnieuw. Opnieuw neemt Maxim het woord.

'Zoals je weet zijn Sophie en ik een koppel.' Hoe kon ik dat nu vergeten zijn.. Eerst kan ze hem niet uitstaan en nu lekt ze hem af. 'We zijn namelijk mates. Wanneer je 18 wordt, krijg je je wolf. Na je eerste transformatie, krijg je je wolfsgeest. Hiermee kan je communiceren, maar deze brengt een mate met zich mee. Dit is je soulmate. De maangodin heeft elke weerwolf een mate gegeven. Een persoon die perfect bij je past, je perfect aanvult en begrijpt. Je hebt er dan ook maar 1.' zegt hij met een glimlach. Ik weet zeker dat hij nu aan Sophie aan het denken is.

'Hoe weet je dan wie je mate is?' vraag ik. Nu kijkt Dave me weer op die vreemde manier aan. Ook zijn ogen worden donkerder.

'Je wolf wordt vanbinnen gek. Wanneer je de andere ruikt, zal deze super lekker ruiken voor jou. Terwijl voor andere deze geur niet speciaal is. Wanneer je elkaar in de ogen kijkt, lijkt het alsof de wereld stilstaat. Dat weet je het.' zegt Maxim terwijl hij zijn hand op Dave's schouder legt en hem aankijkt. Voor ik kan vragen wat er met Dave is, staat hij op en loopt hij het huis uit. Al snel volgt Maxim hem.

Ok. Dat was vreemd.

'Deze avond gaan we mee met de Alpha en Luna naar het packhuis. We zullen daar deze vakantie doorbrengen. In ieder geval tot je controle hebt over je wolf. Dat zal niet gemakkelijk worden, zeker niet omdat je een dominant bent.' zegt mijn vader.

Ik knik. Ik vind het niet erg om dat te doen. Ik wil niet de controle verliezen. Zo ben ik nu eenmaal. Ergens vind ik het wel spijtig dat ik mijn verjaardag niet met Sophie, Jens en enkele andere zal kunnen vieren.

Ik kan het eigenlijk nog steeds niet goed geloven. Ik wist wel dat er iets anders aan me was. Ik ben een weerwolf! Hoe gek is dit wel niet!

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Feb 18, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Mated to the badboyWhere stories live. Discover now