Proloog

29 0 0
                                    

De 17 jarige Louisa is geen normaal meisje. Integendeel, ze is een weerwolf. Het enige probleem dat zich voordoet is dat ze hier zelf nog niet van op de hoogte is. Haar ouders, Wilhelm en Janice, vonden dat het beter is om te wachten tot haar 18de verjaardag. Aangezien ze dan haar eerste transformatie ondergaat. Ze besluiten dan ook om naar het pakhuis te gaan, waar ze zeker zijn dat ze haar onder controle kunnen houden tijdens haar eerste transformatie. Zal alles volgens plan verlopen?

Louisa

Maandagochtend. De verschrikkelijkste dag van de hele week, een maandag. Elke maandag is hetzelfde. Opstaan (tegen mijn zin), ontbijt overslaan omdat ik weer maar eens te laat uit bed kwam, op school aankomen en de hele dag op dezelfde lange faces kijken. Yay... wat is er nou leuker dan dat.

Oh sorry, ik ben mezelf vergeten voor te stellen. Mijn naam is Louisa Vervliet. Ik ben 17 jaar. Volgende week ben ik jarig! Ik word eindelijk 18 jaar. Mijn ouders hebben gisteren gezegd dat ze een grote verrassing voor me hebben. Ik ben echt zo benieuwd. Wanneer ik deze avond terug ben van school, gaan ze me het vertellen. Ik zal me dus eerst maar klaarmaken voor school.

Vandaag heb ik mijn laatste examen en dan eindelijk zomervakantie. Nog iets waar ik zo naar uit kijk. Elke dag naar het strand, afspreken met mijn vriendinnen, Netflix series kijken... Ik spring eindelijk uit bed, pak een setje kleren en loop snel de badkamer in. Ik laat het water van de douche al lopen, zodat het kan opwarmen. Ondertussen poets ik mijn tanden.

Na ongeveer 10 minuten onder de douche te staan, droog ik me af. Ik doe mijn zwarte skinny jeans, die enkele scheuren heeft op mijn bovenbeen, en een zwarte pull aan. Ik doe mijn haar in een losse dot en doe vervolgens nog een licht laagje mascara op. Ik ga pak mijn tas, ga naar beneden en neem een appel. Op dat moment hoor ik een toeter. Dat is vast en zeker Sophie. Ze is ongeveer een maand geleden 18 geworden en heeft een auto van haar ouders gekregen. 'Klaar voor je laatste examen, Lou?' vraagt ze. 'Tuurlijk. Ik kan niet wachten tot we gedaan hebben.' zeg ik terwijl ik in haar auto stap.

De rest van de autorit hebben we nog wat leerstof overlopen. Ik ben vrij zeker dat ik dit examen goed ga doen, Sophie is wat zenuwachtiger. Ik heb haar dan ook meerdere malen verzekerd dat alles goed komt. Na ongeveer 10 minuten komen we op school aan, en parkeert Sophie haar auto. Wanneer we uitstappen, komt Maxim op haar af. Ze kust hem vol op de mond. Wacht wat????

'Sinds wanneer is dit gebeurt?' zeg ik terwijl ik haar vragend aankijk. 'Vorige week, ik was in de winkel en we kwamen elkaar tegen.' zegt ze terwijl ze hem lief aankijkt. 'Je bent zo opeens verliefd op hem geworden?' ze knikt. Wat is dat toch vreemd. We hebben hem en zijn vrienden nooit kunnen uitstaan. En dan vooral niet Da...

Tuurlijk. Als je het over de duivel hebt. 'Hey Soph, ik ga naar binnen. Tot straks' zeg ik terwijl ik snel wegstap. Ik loop straal voorbij Dave en zie dat hij me even aankijkt. Door zijn ogen op mijn lichaam, word ik onzeker en versnel ik mijn pas. Niet veel later ben ik in het gebouw. Ik ben best boos op Sophie. Waarom heeft ze me niet verteld dat Maxim haar vriendje is? Ach ja, ik spreek haar na het examen toch. Ik zet mijn gsm uit en loop het lokaal binnen. Nog een examen en ik ben ervan af.

- -

Na 3 uur is het examen over. Ik geef als eerste mijn examen af, en loop zo snel mogelijk het gebouw uit.

Ik wacht op Sophie aan haar auto. Na ongeveer vijf minuten komt ze aangestapt, hand in hand met Maxim. Ook Dave loopt erbij. 'Ben je daar eindelijk?' vraag ik lichtjes geïrriteerd terwijl ik haar aankijk en al oogcontact met Maxim en Dave compleet vermijdt. 'Hey sorry, ik weet het. Ik ben onderweg Maxim en Dave tegenkomen' zegt ze.   'Mijn naam is Dave, dit is Maxim' zegt hij terwijl hij zijn hand naar me uitsteekt.

Nu ik zo dicht bij hem sta, besef ik pas hoe groot hij is. Hij is zeker 1m85 groot, en zijn spieren komen mooi uit in het witte shirt dat hij aanheeft. Ook zijn zwarte haar zit warrig, waardoor hij er schattig uitziet. Wacht wat zeg ik nu?? Ik herpak mezelf. 'Dat weet ik' zeg ik droogjes terwijl ik in zijn ogen staar. Hij heeft prachtige bruine ogen. Ik draai me om, en wanneer ik een vriend van me zie staan, stap ik richting hem. 'Waar ga je naartoe' roept Sophie me achterna. 'Naar Jens' antwoord ik kort.

Wanneer Jens me ziet aankomen, lacht hij naar me. 'Hey kleintje' zegt hij terwijl hij me in een knuffel trekt.

Opeens hoor ik een grol achter me. Wanneer ik me omdraai zie ik dat de grol uit Dave's mond kom, en Maxim zegt 'Gast hou je kalm, ze weet het niet.' Sophie kijkt me snel aan, en beweegt haar lippen maar ik begrijp niet wat ze zegt. Ik kijk nog even naar Dave. Zijn ogen zijn bijna zwart. Hoe kan dat nu? Hij heeft toch bruine ogen...

Jens neemt mijn hand en we gaan richting zijn auto. Hij zet me thuis af. Ik ben heel de rit afwezig geweest. Terugdenkend aan de feiten die zich afgespeeld hebben. Grolde Dave nu?

'Gaat het Louisa?' vraagt Jens me lief. Ik knik. 'Het gaat prima. Bedankt voor de lift Jens. Ik moet naar binnen, mijn ouders hebben een verrassing' zeg ik terwijl ik hem een lief lachje geef.

- -

'Mam! pap! Ik ben thuis.' roep ik. 'We zijn in de woonkamer' roept mijn moeder. Wanneer ik in de woonkamer ben, geloof ik mijn ogen niet. Dave, Maxim en hun ouders zijn hier ook.

Mated to the badboyWhere stories live. Discover now