~ V ~

83 6 8
                                    

V posledních dnech se v Bradavicích neřeší nic jiného než Vánoční ples. Já sama jsem se zapojila do příprav plesu, pomáhám s výzdobou. Jsem hodně kreativní a mám dobré nápady.  Kvůli tomu taky netravím tolik času kolik bych potřebovala s Nelly, Gellertem, Acem a Tinou což mě mrzí. Dneska je ale Vánoční ples! Jsem hrozně nervózní. Ano, jistě vás zajímá s kým jdu. Jdu s nějakým klukem z Havraspáru, myslím že se jmenoval Rowan. Dneska kvůli plesu máme celý den volno!
"Těšíte se na ples?" Zeptala se zvědavě Tina.
"Já hodně. Mám ráda tanec." Přiznala jsem.
" zase nesnáším tanec!" Zhrozila se Nelly. Ta se tak má! Může jít na ples s Gellertem! U Gellerta se snažím jak můžu, ale zatím se zdá mé počínání zbytečné. Dneska se mu pokusím říct co k němu cítím, nemohu již čekat. Už jsem čekala několik měsíců a hlavně nechci, aby mi ho někdo jako Nelly převzal. Doufám že mi věnuje alespoň jeden tanec. Ale je tu ještě jedna věc a to byl Newt. V poslední době se mnou tráví míň času a hodně ho tráví s tou Nebelvírkou. Sice je pravda, že jsem zamilovaná do někoho jiného, ale oficiálně jsme s Newtem pár.

_______________________________________

Z rána se stal brzo večer a to znamenalo jediné. Tina nás před plesem upravila. Nelly navlnila její rozpuštěné vlasy a mě udělala krásný drdol. To bude ze mě jistě Gellert na větvi. Akorát se bojím, že se na těch podpatkách přizabiju. Šli jsme s holkama pomalu do velké síně. Pod schodama již na nás čekal Gellert, Ace a Rowan. Gellertovi to hrozně slušelo! Aceovi taky. Ale Rowan vypadal s těmi brýlemi jako debil. Byl jako poslední možnost, bohužel. Pomalu jsem sešla schody. Gellert na se Nellču obdivně díval. Kéž bych byla na jejím místě! Rowan mi nabídl rámě. Zavěsil jsem se do něho a chtě nechtě jsem musela s ním na parket. Hrozně jsem se za Rowana styděla, ale netančil špatně. Protancovali jsme spolu pár kol, až mě odvedl ke stolu s občerstvením.
Nellču s Gellertem jsem nikde neviděla. Ani Tinu s Acem.
"Melisso, rád bych ti někoho představil." Otočila jsem se a spatřila jsem Newta s tou Nebelvírkou. Na něho jsem se usmála, ale na tu holku jsem udělala jedovatý ksicht, který umí jenom Leta.
"Tohle je má partnerka Scarlett. Scarlett tohle je Melissa." Podali jsme si ruce. Scarlett mě sjela povýšeným pohledem a v Newtově doprovodu odkráčela zpět na parket. Pořád jsem na ně strnule hleděla. Nebyla jsem zvyklá, že můj přítel by tančil s někým jiným než jsem já. Pak jsem se ale rozhodla najít Nelly s Gellertem a při té příležitosti konečně Gellertovi vyznat své city. Myslím že vím kam šli, na Astronomickou věž! Šla jsem opatrně po schodech, ale uslyšela jsem hlasy. Přitiskla jsem se víc ke zdi.
"Miluji tě Gellerte Grindelwalde."
"Miluji tě Nelly Hillsideová." Pak už jsem jenom slyšela zvuk líbání. Do očí mi vstoupili slzy. Ne! To nemůže být pravda! Jak mi to mohli udělat! Vztek mě ovládl a přiběhla jsem k Nelly a Gellertovi. Namířila jsem na ně hůlkou.
"Ty, ty, ty SVINĚ!!! Ty jedna couro, co si jako myslíš mi sahat na Gellerta?! Gellert jenom MŮJ!!! A ty jsi špinavá děvka!!!! Jsi jenom SVINĚ!!!! Nic víc nejsi! Jak jsi mi to mohla udělat?! Já Gellerta miluji od začátku a již od začátku roku se o něho snažím a ty mi ho vyfoukneš jenom tak?!" Nejdříve jsem soptila vzteky a pak jsem se rozbrečela. Zmocnil se mě silný záchvat histerie, takže jsem ani nevěděla co říkám. Neovládla jsem se.
"Sectumsempra!" Vykřikla jsem a v tu ránu Nelly ležela na zemi a po těle měla řezné rány. Zbaběle jsem s brekem utekla. Jak jsem to mohla Nelly udělat?! Co když jí něco trvalého způsobím ba i dokonce jí zabiju?! Nepoznávala jsem se. Nedokázala bych ublížit své nejlepší kamarádce. Utíkala jsem po schodech a do někoho jsem narazila.
"Á, naše ubrečená Mrzimorka!" Smála se Leta.
"Dej mi pokoj Leto!" Odstrčila jsem jí od sebe a pokračovala jsem v cestě. Na pokoji jsem se zhroutila. Měla jsem hrozné deprese.
"Melisso..." Pohlédla jsem za sebe a uviděla jsem Newta.
"Newte...." Vrhla jsem se mu okolo krku.
"Chtěl bych ti něco říct. Víš, mezi náma to není takové jako kdysi. Ty máš oči pro někoho jiného a já taky. Takhle to mezi námi nemůže fungovat!" Vychrlil na mě.
"Tím chceš říct že se se mnou rozcházíš?" Pokýval hlavou.
"Nejdřív Gellert a pak ty! Jdi mi z očí Newte Scamandere!" Zařvala jsem z plných plic. Od toho dne pro mě všechno skončilo. Svět jako by se zbortil. Všechno co jsem měla jsem najednou úplně ztratila a to jen svojí blbostí.....
 

~• Mellert? •~Where stories live. Discover now