~ IV. ~

58 4 0
                                    

U snídaně jsem vypadala jako mrtvola. Jelikož jsme s Nelly, Acem, Gellertem a Newtem uspořádali párty až do pěti hodin ráno, tak jsem se vůbec nevyspala. Popíjela jsem dýňový džus a nimrala jsem se ve snídani. Pak jsem si podepřela hlavu rukama a sledovala jsem Gellerta. Můj bože, ten je tak dokonalý! Z mého přemýšlení o Gellertovi mě probudil hlas ředitele.
"Dobré ráno mojí milí žáci. Určitě všichni víte, že bude brzy Vánoční ples." Plácla jsem se do čela. Já ná to úplně zapomněla. S kým asi půjdu? Chtěla bych s Gellertem, samozřejmě.
"Ale tento rok bude ples jiný než kdy jindy. Na "návštěvu" k nám přijeli studenti z jedné kouzelnické školy. Přivítejte Stříbranov!" Do hlavní síně začali přicházet studenti ve světle modrých uniformách. Celkem mě to zaskočilo. V Bradavicích nebylo typické, že by nás pravidelně navštěvovali nějaké kouzelnické školy. Naposledy při Poháru Tří kouzelníků. Byli to Krásnohůlky a Kruval, ale Stříbranov nás nikdy nenavštívili.
"Ovšem, taky ve Stříbranově jsou čtyři koleje. Wampuma, Bouřlivák, Rohatý Had a Puskřet. Wampuma bude pobývat u Havrapsárských a bude s nimi chodit i na hodiny, Bouřlivák u Zmijozelských, Rohatý Had u Nebelvírských a Puskřet u Mrzimorských." Polkla jsem. Jsem zvědavá, jaké budou ty holky ze Stříbranova které k nám přiřadí na pokoj.
"Doufám, že je vše jasné a že si letošní Vánoční ples užijete!" Ty ředitelovi monology mě někdy unavují. Viděla jsem Nelly jak se baví s nějakou holkou že Stříbranova. Po snídani jsme měli spoustu volných hodin, tak můžeme s přípravami.
"Mel! Tohle je Tina. Je ze Stříbranova a je moc fajn!" Představil mi jí Ace. Všimla jsem si, jak po ní pokukuje. No, Tina byla sympatická a chtěli by to, aby Ace konečně někoho měl. Dneska je prý i výlet do Prasinek, takže s Nelly a Toho i půjdeme koupit šaty. Doufám, že se Tina ve výběru šatů vyzná, nechtěla bych aby to dopadlo jako minule.
_______________________________________

"Tak jo, dáme si sraz u Tří košťat." Domluvil Newt. Kluci šli (neradi) kupovat oblek a podívat se na nějaké potřeby pro famfrpál. V obchodě se šaty bylo toho hodně. Mně padly do oka jedny zlaté šaty a Nelly jedny tmavě fialové. Tina nám pomáhala vybrat správnou velikost a sladit outfit. Musím říct že Tina umí to, co mi zrovna s Nelly neumíme😂. Ačkoliv nám Tina pomáhala, sama měla pak problém si vybrat šaty. Nakonec jsme vybrali jedny tyrkysové. Pak jsme šli po únavném nákupu si odpočinout u Tří košťat.
"Ty jo, já už jsem ráda že už to máme za sebou." Napila se Nelly máslového ležáku. Newt omylem zavadil o půl litr a Máslový ležák si rozlil po hábitu. Všichni jsme dostali záchvaty smíchu.
"Newte! Ty jsi pako!" Zasmála jsem se. Bohužel jsme museli jít zase zpátky do Bradavic. Chtěla bych jít na ples s Gellertem, tak mě napadlo, že ho pozvu. Je to trochu divný, ale to nevadí. Poslala jsem Gellertovi sovu, že se chci sejít na astronomické věži. Přišel přesně včas.
"Gellerte, je to trochu divný ale... můžu s tebou jít na ples?" Zazubila jsem se. Gellert vypadal trochu zmateně.
"Víš Mel, už jsem to slíbil Nelly, moc mě to mrzí-" Nenechala jsem ho to dopovědět a chopila jsem se řeči.
"To je škoda......" Řekla jsem smutným hlasem. Po tvářích mi stekla jedna malá slzička. Gellert si toho všiml a tiskl mě v hřejivém objetí.
"Víš, pro mě byla Nelly vždycky víc než jen kamarádka. Ale ty jsi moje dost dobrá kamarádka Mel." Zašeptal. Pak jsem si to začala uvědomovat. Nemáš u něho šanci. Opakovala jsem si v hlavě ty slova, co mi tehdy řekla Leta. Ale já to nevzdám! Za půl roku jistě budeme s Gellertem spolu! Musí to tak být. Se sklopenou hlavou jsem odcházela do Mrzimorské společenky. Sedla jsem si. Byla jsem smutná. Pak jsem uviděla Newta jak si sedl vedle mě.
"Newte, půjdeme spolu na ples?" Zeptala jsem se medovým hlasem.
"Mel, promiň já už jdu s jednou Nebelvírkou." Posmutněla jsem.
"Newte! Ale vždyť ty jsi můj přítel! Musíš jít se mnou!" Ohradila jsem se. Řekla jsem v tu chvíli to, co mě hned napadlo.
"Promiň Mel, ale já už jsem se tě ptal a ty jsi mě ignorovala.. Nehodlal jsem čekat." Mlčky vstal a odešel. Já jsem tak blbá! On mě zval a já ho ignorovala! Svého přítele! Co jsem to za člověka.... Přemýšlela jsem nad svým chováním. Pak mi přišla sova od Nellči jestli se nechci u nich stavit. To mi pročistí hlavu. Nehodlala jsem se nikomu svěřit jak jsem se hloupě zachovala. Nechám si to pro sebe....

~• Mellert? •~Where stories live. Discover now