(1) Anna Cross

814 55 20
                                    

Ik ben aan de late kant. De trein is al begonnen met rijden en ik heb nog niet eens een coupé gevonden. Elke coupé lijkt vol te zitten totdat ik er langs eentje loop met maar 1 iemand er in. 'Mag ik er toevallig bijzitten?' probeer ik op een vriendelijke manier te vragen. Het roodharige meisje kijkt op van haar boek en knikt lichtjes. Ik ga tegenover haar zitten en ze steekt haar hand uit. 'Ik ben Lily.' 'Anna.' en ik schud de hand van Lily. 'Ik heb je nog nooit gezien, ben je nieuw?' Vraagt Lily nieuwgierig. 'Ja ik zat eerst op Ilvermoorny, maar ben er van af getrapt door een stomme prank.' Zeg ik. 'Prank? Praten jullie over ons?' Ik kijk opzij en zie 4 jongens in de deuropening staan. Lily zucht diep en kijkt de jongens geïriteerd aan, waardoor ik haar even vragend aankijk, maar me dan weer op de jongens focus. 'Ik ben Anna.' Zeg ik dan maar terwijl de jongens zonder te vragen in de coupé komen zitten. 'Jullie mogen er ook wel bij zitten hoor.' Zeg ik sarcastisch als de jongens al uitgebreid zitten. 'Dankje, ik ben Sirius Black.' En hij steekt zijn hand uit. Ik schud de hand maar, anders zou het er wel erg zielig uit zien. 'Ik ben James Potter en dit zijn Remus Lupin en Peter Pettergrew. Wat was jou naam ook alweer?' 'Anna Cross.' Herhaal ik. 'Ben je nieuw?' Vraagt James. 'Ja dat is ze, kunnen jullie nu alsjeblieft weg gaan?' Zegt Lily geïrriteerd. 'Maar jij kan toch niet zonder mij Evans.' Zegt James en slaat zijn arm om Lily heen. Lily kijkt hem vies aan en slaat de arm weg en schuift iets verder weg van James. 'In welke afdeling zitten jullie?' Vraag ik. 'Gryffindor.' Zeggen ze in koor alsof het ingestudeert is. 'Cool m2.' Zeg ik blij. 'Ben je al gesorteerd?' Vraagt Remus verbaasd. 'Was 2 dagen geleden op Hogwarts om gesorteerd te worden.' Remus' mond vormt een o en dan is het stil. Om de stilte te verbreken sla ik mijn boek open die ik in mijn hand had en begin ik te lezen. 'Grappig...' Ik kijk op van mijn boek en kijk James met een vragende blik aan net zoals de rest. 'Jullie lezen allebei hetzelfde boek.' zegt James en ik kijk naar het boek dat Remus aan het lezen is en zie inderdaad dat hij ook The Hobbit leest. 'O, oké.' zeg ik dan maar en ga weer verder lezen. Lily gaat ook weer lezen en de rest van de jongens beginnen uitbundig te praten.

'We zijn er.' zegt James blij en staat op net als de rest. Met de koetsen rijden we naar de grote hal en gaan we aan de Gryffindor tafel zitten. De eerste jaars worden ingedeeld, dus dat betekent dat als iemand in Gryffindor huis wordt geplaatst keihard te juichen en zo niet muis stil te zijn. Het duurt een tijdje maar dan is eindelijk de laatste eerstejaars ingedeeld. 'Ik moet jullie er namens Vilder aan herinneren dat er niet getoverd mag worden tijdens de lessen en dat alle fop spullen op de lijst die in Vilders kantoor hangt verboden zijn. Verder is het verboden bos verboden. Voor sommige ouderejaars moet dat ook even herhaald worden.' zegt Dumbledore en hij kijkt naar de 4 jongens naast me, maar ik spot een twinkeling in zijn ogen. Volgens mij is Professor Dumbledore nog het minst serieus van alle professoren. 'Eet smakelijk.' en nadat Perkamentus dat gezegd heeft verschijnt er op elke tafel eten. Ik staar met open mond naar het eten terwijl iedereen al opschept. Volgens mij hebben ze op Hogwarts meer eten dan op alle scholen bij elkaar. Net zoals Lily staar ik de jongens vies aan en daarmee bedoel ik Sirius, James en Peter. Remus weet blijkbaar nog wel hoe je normaal moet eten. Ik besluit het maar te negeren, als ik er iets over zou zeggen zouden ze toch niet netter gaan eten. 

Ik wil nog mijn laatste hap nemen van mijn eten als mijn bord ineens verdwijnt. Als ik naast me kijk zie ik dat de hele tafel leeg is gemaakt. Ik frons even, maar dan verschijnen er allemaal toetjes op tafel. Oké het is duidelijk, Hogwarts wilt je echt vet mesten. Als ik merk dat iedereen al aan het eten is besluit ik ook maar wat te pakken. 

Als ik de chocolademousse op heb verdwijnt het eten weer en staat professor Dumbledore op. 'En laten we nu met z'n alle en school lied zingen.' Dumbledore glimlacht, maar de andere professoren zucht diep. 

'Hogwarts, Hogwarts, Hoggy Warty Hogwarts,

Teach us something please,

Whether we be old and bald

Or Young with scabby knees,

Our heads could do with filling

With some interesting stuff,

For now they're bare and full of air,

Dead flies and bits of fluff,

So teach us things worts knowing,

Bring back what we've forgot,

Just do your best, we'll do the rest,

And learn until our brains all rot.' 

Iedereen zong op een ander ritme en uit eindelijk zongen alleen nog Sirius en James op een lage, trage toon. Toen ook zei klaar waren begon Professor Dumbledore te klappen en deed uiteindelijk bijna de hele zaal mee. 'Muziek, prachtig!' en Professor Dumbledore doet alsof hij een traan weg veegt. 'En nu naar bed.' en bijna iedereen staat gelijk op en loopt langzaam naar hun kamers. 

Lily en ik lopen met een versnelde pas de trap op en als we in onze kamer zijn, die we samen met nog twee andere meiden delen, rennen Lily en ik gelijk naar een bed. Ik heb uiteindelijk het bed naast het raam en Lily het bed ernaast. Ik plof op het bed en hoor de twee andere meiden ook onze kamer binnen lopen. Ik kijk naast me en zie mijn bagage staan. Ik zou toch zweren dat mijn bagage er eerst niet was, maar besluit het te rusten. Het zal wel magie zijn. Ik begroet mijn kamer genoten en kom er achter dat ze Alice en Marlene heten. Na 5 minuten op bed liggen besluit ik toch maar even snel mijn spullen uit te pakken net zoals de rest. Ik stop de kleren in de kast en leg mijn boek onmin nachtkastje. Dan schuif ik mijn koffer onder mijn bed en pak ik mijn boek erbij. Als ik hem open sla zie ik als eerst "My Bucket List" staan in grote letters en zie dan dat ik mijn Bucket List als boekenlegger heb gebruikt. Ik probeer hem even door te lezen, maar dat gaat niet zo snel, aangezien ik een heel slecht handschrift had. Als ik op kijk van de Bucket List zie ik dat iedereen in de kamer al een pyjama aangedaan heeft en besluit dat ook te doen. Als ik op bed ligt val ik echter gelijk in slaap, dromend over de tijd die ik op Hogwarts ga beleven. 

Vote/ Comment/ Follow


My Bucket list -Remus Lupin- VoltooidWhere stories live. Discover now