1 Káli

1.2K 63 6
                                    

Éjfél. Jönnek a dementorok a szemben lévő cellában 2, nálam pedig 25 percet van az egyik. Amint végzett a rácsokhoz lebeg és zörgő, recsegéshez hasonló hangján megszólal.
-Leveled jött.
Bólintással jeleztem, hogy még értettem, majd felálltam és a dementort követve az őrséghez értem.
Biccentéssel köszöntöttem barátaim. A jobb oldali átnyújtott egy levelet. A Roxfort címere volt a viaszpecséten. Albus. Mit akarhat megint? Elég volt a tavalyi, hogy a tanévet dementorrá változva töltöttem. A viaszpecsét reccsenéssel jelezte, hogy felnyithatom.
'' Kedves Káli.
A Világ kupán történtek fényében arra kérlek, hogy ezt a tanévet is töltsd a Roxfortban, mint segítő, a kedves Alastor Mordon auror már beleegyezett a felügyelésbe viszont, a biztonság esetére legyél szíves elfogadni ajánlatom.
Tisztelettel Albus Dumbledor. ''

A levél végére már a válaszomat is tudtam.
Lepecsételtem a saját pecsétemmel és ráirtam :

Káli Kill
Dumbledor
Elfogadva.

Csak ennyi állt ráadásul a levél külsején.
Át adtam a dementornak, aki amint csontos kezébe vette a levelet elindult.

Harry szsz.

Éppen az udvaron ültünk, amikor valami fekete lény közeledett. Amint közelebb ért egy levelet dobott a földre. Minden kint lévő diák egyszerre kezdett oda tömörülni, ám a dementornak már színét se lehetett látni. Amint mi is oda tudtunk férkőzni, már csak annyit láttunk, hogy egy mardekáros felkapja és eltöri a pecsétet.
A levélből, olyan félelmetes nevetés tört elő, hogy volt aki jobban megijedt, mint mikor a dementort jött. A nevetés viszont hirtelen egetrengető sikítássá vált, ha ezt az Apszol úton nem hallották akkor sehol. Erre a hangzavarra az igazgató úr is megjelent.
- Ki törte fel a pecsétet? - Sólalt fel dühösen.
Mindenki egyszerre mutatott a mardekáros srácra. Az pedig lefagyva állt.
- Káli pecsétje átkozott és csak ő tudja megtörni. Előbb kell hivatnom. - motyogta Dumbledor - Gyere velem. - Intett a srácnak ésmikor az mellé ért kivette a kezéből a levelet.

2 nappal később

Ebéden ülünk. Cseng az üvegpohár, ahogy McGalagony professzor kanalát óvatosan hozzá ütögeti.
Dumbledor feláll, a pódimra lép és beszélni kezd.
- Különleges év ez, hiszen hosszú idő után a Roxfort rendezheti a Trimágustusát. Erre a rendezvényre két iskola látogat el hozzánk, hogy legjobbjaink megküzdjenek egymással.
Bámulatos mutatványok kíséretében beléptek az iskolák. Pár percen belül viszont elkezdett villámlani az elvarázsolt mennyezet. Ekkor belépett Alastor Mordon a híres auror, legalábbis Ron szerint. Ellenátkot mondott így a villámlás abbamaradt, kezet fogott Dumbledorral. Eltelt 10perc, majd 15, de egyre hidegebbnek érződött a levegő Megfagyott. A víz, az üveg az étel. Minden. Kicsapódik az ajtó. 3 dementor lebegett be. Mordon már nyúlt a pálcájáért, de Dumbledor leintette.
-Káli hatásos belépő, de kicsit félhetnek a kicsik kérlek változz vissza.
Ezekre a szavakra a középső Dumbledor elé lebegett és emberré változott.
- Albus rég találkoztunk. - mondta érzelemmentes, semmit mondó hangon.

////////////////////////////////////

Sziasztok igen újabb könyv.
444 szó
Puszi Vivi.

Az Azkaban királynőjeWhere stories live. Discover now