17.rész - Empire

104 4 3
                                    

-Szóval puccs kísérlet mi? - állt meg Octavia karba tett kézzel Clarke mellett.

-Roan és az Azgeda tervelte ki az egészet. Tegnap a gyűlésen pedig szót is emeltek ellene. Azóta meg szinte egyfolytában gyakorol.

-És, hogy megy neki?

-Teljesen Tikruként harcol.

-Nem csoda. Indra nagyon jól tanította őt is.

-Belőled is kihozta a legtöbbet. Ahogy belőle is. - biccentett Clarke Avery felé. A lánynak nagyon rossz érzése volt. Vagy azért mert elveszíti a harcot és meghal, vagy mert valami történni fog. Remélte, hogy egyik sem és ez csak az Erő. Aminek szintén nem örült. De mivel Jedi volt mindig ott lesz vele. Mert körül veszi. Hiába próbálta elfeledni egyszerűen nem tudta, mert valami mindig emlékeztette múltjára. Vagy saját maga, vagy valaki más, esetleg olykor az Erő. Ezt Avery teljes mértékben próbálta ignorálni több kevesebb sikerrel.

-Octavia... Szeretném ha minden katona harckészültségben lenne. Skaikru köré is küldj ki még néhány csapatot.

-Valami baj van?

-Nem tudom. Szeretném ha rajtad kívül minden itt tartózkodó Skaikru vissza menne Arkadiába. Ők is legyenek fel fegyverkezve. Mint most is az erő figyelmeztette Averyt többször. Most valamire amit nem tudott, hogy mi az. Persze ezt a Lángnak tulajdonította be. Valójában nem az volt. Hanem az Erő. De ezt magának sosem vallotta volna be.

-Látom mozgosítod a csapataid. - hallotta meg a háta mögött Roan gúnyos hangját.

-Jól látod.

-Ennek talán az oka, hogy félsz a vereségtől?

-Ha valamit megtanultam az az, hogy veszíteni nem szégyen. Ha ma meghalok akkor konklávé lesz mivel nincs sötét vérű. Amin azt akarom, hogy Octavia induljon.

-Ez lesz az utolsó kívánságod?

-Ha meghalok ez. És neked?

-Nekem nincs. Mert ma te halsz meg.

-Ne bízd el magad Roan. Lexát sem tudtad legyőzni.

-Te nem vagy Lexa. Gyenge vagy hozzá képest.

-Nem láttál még harcolni. De, majd ma kiderül. Sok szerencsét. Szükséged lesz rá.

-Neked nagyobb Octavia kom Tikru. Mikor Avery a földre jött a Tikru befogadta. Úgy kezelték mintha tőlük származna. Octavia és Indra közösen egy nagyszerű földi harcost faragtak belőle. Ha valaki nem ismerte nem tudta, hogy nem ide valósi. Lexa annak idején arra kérte változtassa meg a nevét. Ő az Octaviat választotta. Így köszönte meg annak a lánynak aki minden energiáját felhasználva tanította a lányt, míg végül az Heda nem lett. Most pedig ott állt egy puccs kísérlet szélén. Ha ma veszít és meghal akkor sikeres volt a kísérlet. Ha nem akkor ő marad a Heda. Azgeda viszont király nélkül marad. Az is lehet, hogy a jég nemzet kihátrál a szövetségből. Avery nem tudta. Ha pedig így lesz háborúba keveredik amit nem nyerhet meg. A Tikru önmagában erős. De ha a többi klán is mellette harcol legyőzhetetlen. És mivel ő a Heda mellette fognak harcolni bármi is történik. Remélte, hogy nem kell véget vetnie Azgedának. Voltak ott olyanok akik segítették őt. Persze ez ott nem számít. Ha végül elfordulnak tőle és a saját népük mellett állnak az árulás.

-Heda..Itt az idő. - lépett be Gaia.

-Menjünk. - mosolyodott el.

***

Polis főterén két harcos àllt egymással szemben. Egy közép magas szőke már - már barna hajú lány. Lexa arcfestésével az arcán. Jobb kezében egy kardot szorongatott. A balban szintén volt egy. Ő volt Octavia kom Tikru a Heda. Avagy Avery Skywalker az ex Jedi Lovag. Kinek, hogy tetszik. Az ellenfele Roan kom Azgeda. Magas, izmos férfi. Nagyon jó harcos de az ellenfeleit lebecsüli. Az ő fegyvere szintén egy kard volt. Magabiztosan állt és gúnyosan nézett Averyre. Bár ő sem volt olyan igen alacsony Roanhez képest az volt.

-Szerinted Avery képes lesz rá? - lépett Bellamy Clarke mellé.

-Nem tudom. Jól harcol, gyerek kora óta erre képezték. De, hogy Roannal szemben mire megy azt nem tudom. Avery mosolyogva lépett Octavia mellé.

-Örülök, hogy itt vagy. Ha ma veszítek újra konklávé lesz. Szeretném ha indulnál rajta.

-Köszönöm. Ez nagy megtiszteltetés. De ma nyerni fogsz.

-Mindannyian ezt reméljük. Kezet fogtak, majd megölelték egymást.

-Talán még találkozunk.

-Talán még találkozunk. Octavia hátra lépett Indra mellé. Az egyik szemét a mellette álló Bellamyn és Clarkeon tartotta a másikat Averyn. Roan nagy lendülettel indult meg feléje, és egy óriásit csapott a lányra. A két kardjával elhárította, de kellett néhány lépést hátrálnia a nagy lendülettel. Most ő lendült neki. Sikeresen megvágta az Azgeda király lábát. De ő sem volt rest. Kiverte a bal kezéből a kardot, a lányt pedig a földre lökte. Az emberek egy emberként szisszentek fel. Azt hitték, hogy itt van vége a parancsnokuknak. De Avery egy hátrabukfent kíséretében korrigálta magát. Mostmár csak egy kardal harcolt. Ügyesen hárította Roan minden csapását. Egy pillanatra sebezhetővé vált a jobb válla Roan pedig beleállította a kardját. Avery hátra vágódott. Roan elégedett arccal állt meg a legyőzött Heda fölött.

-Ennyit a nagy Hedáról! Yu gonplei ste odon!

-Még nem! A lány egy jól irányzott rúgással kihúzta az Azgeda uralkodó lábaita aki a fejét beverve ért le a földre.

-Most van vége! Yu gonplei ste odon. A lány épp készült elvenni Roan életét amikor egy hajó jelent meg az égen.

-Minden katonát mozgósítani! Készítsék fel a lovam az indulásra! Avery nagy léptekkel indult fel a szobájába. Átöltözött a kezét pedig szorosan bekötözte. Az arcfestését lemosta és a sajátját festette most magára. Lent a lova felnyergelve várta. Felugrott rá és elindultak.

-Szerinted mi lehet ez?

-A birodalom lesz. Vader viszont nincs itt. Nem tudom, hogy ezek mit akarnak egy másik Galaxysban. Talán engem keresnek, de az is lehet, hogy a megmaradt Jediket. Az uralkodó nagyon fél, hogy én egyszer csak visszamegyek és megdöntöm az uralmát. De nem fogok. Az már nem az én harcom.

-Szerintem ennek mindenki örül. Te vagy a Heda amúgy sem tudnál elmenni.

-Ugyan már. Nem is akarok. A hideg ráz már attól a helytől ha csak rá is gondolok.

***

Avery nem mondott csak felemelte a kezét. Mindenki megállt és vártak. Nem sokkal később birodalmi katonák jelentek meg előttük. Sugárvetőiket rájuk szegezték.

-Fel a kezekkel!

-Kik vagytok és mit akartok itt? Semmi keresnivalótok itt.

-Adjátok át az itt bujkáló Jedit.

-Nincs itt semmi féle Jedi. Nem is volt, nem is lesz.

-Biztos forrásból tudjuk, hogy itt van egy Avery Skywalker nevű Jedi Lovag.

-Igen. Az lehet, hogy Avery Skywalker itt van. De ő már nem Jedi.

-Adjátok át!

-Itt áll előtted teljes életnagyságban. De abban biztos lehetsz, hogy ti már nem mentek sehová. Be vagytok kerítve.

Sziasztok. Igen - igen megjelent a birodalom is. #Teamföldiek vagy #Teambirodalmiak? Nekem egyértelműen az első. 😄

Star Wars/The 100 - Please Come Back✔Where stories live. Discover now