5.Bölüm "Kurt Kadın"

1.2K 124 43
                                    

Düzenlenmiştir

Mehaba! Yeni bölüm sınırı +10 yorum . İyi okumalar...

Kagamine Rin

"Bakar mısınız? Akio Hideo isimli birisiyle ilgili bir kitap arıyorum?"

Kadın gözlerini bilgisayarından çekti ve gözlüğü üzerinden bana baktı. Ağzında seslice çiğnediği sakızla " Hmm. Bir bakmam lazım. " dedi. Ortalama 40-50 yaşlarında gözüküyordu. Yüzünde göz çevresi dışında hiç kırışıklık yoktu. Bilgisayarının klavyesine bir kaç kez bastıktan sonra koyu kahverengi gözlerini bana çevirip " Japon Tarihi Bölümü.4.koridor" diye mırıldanırken benimle konuştuğu için pekte hoşnut görünmüyordu. Görevli kadını incelemeyi bırakarak Japon Tarihi Bölümü'ne doğru ilerledim. Büyükbabam beni 1 saat sonra alacaktı. Acele etmem gerekiyordu.

Japon Tarihi Bölümü'nü bulunca kitap raflarının üzerinde yazan sayılara bakarak 4.koridoru da buldum. Bu kısımda sadece bir kitaplık vardı. Kitapların isimlerine bakarak ilerlerken birden onun ismini gördüm. İsminin yazdığı kitabı çekip elime aldım. Üzerinde "Akio Hideo'nun Hayatı ve Gizli Günlüğü"  yazıyordu. Ölmeden önce günlüğünü müzeye bağışlayan biri olarak günlüğünün fazla gizli olmaması gerekti. Kitabın kapağı kırmızıydı. Kapağı çevirdim ve ilk sayfasına baktım.

"Bu kitap 14.yüzyılda Japonya Krallığının aynacısı olan Akio Hideo'nun hayatını anlatmakta ve günlüğünden parçalar içermektedir.

"Akio Hideo 1512 yılında yılında kraliyet aynacısı olarak seçilmiştir. Doğum ve ölüm yılı bilinmemektedir. 59 yaşında saraydan ayrılmıştır ve bir daha bulunamamıştır. Onun hakkında bilinen tek gerçek ölümüne yakın günlüğünü bir müzeye bağışlaması ve ortadan kaybolmasıdır. Şuan mevcut 1000'e yakın aynası vardır.

Aynaları 18.yüzyılda satılmıştır. Ama 20.yüzyılın sonlarında Akio Hideo'nun bir aynasına sahip olan bir bilim adamı bu aynanın paralel evrenleri birleştirdiği fikrini ileri sürmüştür. Bununla ilgili sayfa 192'de Akio Hideo'nun günlüğünün parçalarını bulabilirsiniz.Bulunan aynalara yapılan incelemelerde bilim adamının fikrine ait hiçbir şey bulunamamıştır.Bilim adamının dediğine göre aynada paralel evrendeki benliğini görmüştür. Aynanın bir süre sonra kırıldığını söyleyen bilim adamı Japonya Psikiyatri Hastanesi'sine kaldırıldı. Ama sebebi aynanın paralel evrene açıldığını düşünmesi değildi. Sebebi sürekli ağlayıp kendini öldürmek istemesiydi. Neden ağladığını yada ölmek istediğini kimse bilemedi. Belki sadece onun bilmesi gereken birşeydi. Nedersiniz?"

Tanrım ciddi mi bu kitap? Yani paralel evrendeki benliklerimizi gören tek biz değiliz. Elimizde deli bir bilim adamı var. Ne ironik! Tam Akio Hideo'nun günlüğünden bir parçayı bulunduran 192.sayfayı açacaktım ki boş kütüphanede büyükbabamın sesi duyuldu.

"Rin kasabadaki işim bitti, hadi gitme vakti!"

"Beyefendi burası bir kütüphane! Biraz sesiz olsanız. Mesela fısıldayabilirsiniz."

“Hanımefendi torunu fısıldayarak çağırsam bu beyaz saray gibi olan kütüphanede beni duyabilir mi sizce?”

Büyükbabamın sitem dolu sesine doğru yürürken kitabı sıkıca tuttum. Kasadaki kadının karşısına bir kere daha dikilirken “Bu kitabı ödünç almam için ne gerekiyor?” dedim elimdeki Akio Hideo ile ilgili olan kitabı kaldırarak.Kadın gözlüklerinin üzerinden beni süzdükten sonra  

“Kütüphane kartı gerekli.” diye mırıldandı hoşnutsuzlukla. Kadının hoşnutsuzluğuna masaüstü bilgisayarında oynadığı oyunu bölmemin sebep olduğunu anlamak için iyi bir gözlemci olmama gerek yoktu. İlerideki masada oturan bir kadınla tartışan büyükbabama kısa bir süre baktıktan sonra bakışlarımı tekrar kadına çevirdim ve kendimden emin bir şekilde “O zaman kütüphane kartı çıkartmak istiyorum.”dedim. Kadın bir oyuna bir bana baktıktan sonra iç çekerek oturduğu sandalyeden kalktı. Yanımdan geçerken “İlla uğraştıracaksın yani.”diye fısıldadı öfkeyle. Dediklerini umursamadan peşinden onu takip ettim. Tam karşı tarafta kalan kapıyı açıp içeri girdi benimde girmem için kapıyı hafif aralık bıraktı. Dolaptan birkaç kağıt çıkarıp önüme fırlattı. Evet fırlattı! Kağıdın ortasına işaret parmağıyla bastıktan sonra “Adın,soyadın,kimlik numaran,telefon numaran ve resmin gerekli.Kağıdı doldurduktan sonra kimlik ve telefon numaranın doğrulanmasını bekleyeceğiz.Yanında resmin var mı?”diye sordu.Yanımda resmimi taşıyacak kadar psikopat değildim. Yanında benim resmimi kim taşırdı? Ah, Büyükbabam!

“Bir dakika verirseniz getirebilirim.”

“Çabuk ol benimde işlerim var.”

Oyun oynamak gibi mi? Koşarak kapıdan çıkıp büyükbabamın yanına gittim. Büyükbabam hala masada oturan kadınla hararetli bir konuşma içerisindeydi. Büyükbabamın koluna dokunarak bana bakmasını sağladım.

“Büyükbaba yanında benim resmim var mı?”

 “Tabi. Neden soruyorsun tatlım?”

“İhtiyacım var ve kısa bir süre için alabilir miyim?”

Büyükbabam bana göz ucuyla baktıktan sonra cüzdanından resmini çıkardı ve bana uzattı.

….

“Ve burada bilim adamın kendini öldürmek istediği yazıyor.”

Len dediğimi dinledikten sonra kahkaha atarak geriye doğru düştü. Hiç komik değildi!

“Bu komik değil Len! Sen Akio Hideo’yu araştırdın mı?”

“Hayır, bu hafta evden çıkamadım. Aynanın karşısına geçesim de gelmedi.”

“Sorun yok hafta boyunca ilk kez çatı katına geliyorum. Aslında aynı anda aynanın karşısına geçmemiz garip değil mi?”

“Miku’nun Luka ile öpüşmesi de garip ama öpüşüyorlar.”

Onlar kimdi? Herneyse gözlerimi devirip ona baktım. Bu gün pekte iyi görünmüyordu. Biraz önceki kahkahası gözlerine ulaşmadan kaybolmuştu.

“Sorun ne Len?”

Afallamış şekilde bana bakarken kararlılıkla ciddi bakışımı sürdürdüm.İç çekerek ellerini bugün bağlamamış olduğu saçlarına geçirdi.Saçları omuzlarına kadar geliyordu.Erkek kıyafetleri giymeseydi kız sanılabilirdi.

“Önemli bir şey değil kurt kadın.”

“Ne?”

“Kurt kadın.Sana taktığım ad.”

“Hey! Ben kurt kadın değilim.”

“Evet sen bir kurt kadınsın.Bir kurt kadar inatçı ve meraklısını,bir dişi kurt gibi yönetimin elinde tutmayı seviyorsun ve bir kadınsın.”

“Oh ne kadar yaratıcısın(!)”

“’Sapık ergen’ adından daha yaratıcı olduğu kesin.”

Kaşlarımı kaldırarak ona baktım.“Kavga mı istiyorsun?”

“Ah! Evet, lütfen.”

Sınır:+10 yorum

☆ Mirror ( Kagamine Fanfiction ) ☆Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin